0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пречи ли алкохолът на инвитрото
« -: Май 12, 2006, 10:39:02 am »
Здравейте! Предстои ми инвитро, а ние със съпруга ми имаме навик вечер да пием по 50 гр. ракийка със салатка и по чаша вино или бира със вечерята. Доскоро не бях се замисляла за отрицателното влиание на някои вредни навици. След темата за вредата от тютюнопушенето веднага спрях цигарите и кафето. Явно започвам да се вманиачавам и искам да подпомогна всячески успеха на процедурата. Затова моля ви за съвет трябва ли да спра употребата на алкохол?
Re: Пречи ли алкохолът на инвитрото
« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 11:10:51 am »
Много сладка тема! Аз при този стрес, така имах нужда от чаша вино - ама не... Да си призная - преди трансфера, пийнах една чаша, но то не се издържаше... Не знам дали е вредно, но със сигурност не е полезно за ембриончетата. Стискам палци за ин витрото и да ни се похвалиш съвсем скоро, а пък ние ще пийнем по едно вместо теб, но за теб!  :beerdr:
*
« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 11:19:22 am »
Здравей!
Според мен всяка промяна в навиците, освен ако не е направена доста преди процедурата, е повод за стрес на организма и не е желателна. След като сте свикнали по този начин - така и продължете. Може би няма да ти бъде проблем да пропуснеш ракията и изобщо да преминеш направо към вино или биричка. Успех!

*
« Отговор #3 -: Май 12, 2006, 11:20:09 am »
На мен лекарят винаги ми каzва,чаша вино не пречи,но zа ракийка....мисля,че е по добре бистра водица.
*
« Отговор #4 -: Май 12, 2006, 11:35:06 am »
Червеното вино си е дори полезно. Разбира се да не е повече от 1-2 чаши :lol:  :wine:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #5 -: Май 12, 2006, 11:44:53 am »
Цитат на: Eli7
Червеното вино си е дори полезно. Разбира се да не е повече от 1-2 чаши :lol:  :wine:

Ах, алкохолички :balk_21:  такива. :balk_21:  :balk_21:
Мисля, че е най-важно психо-емоционалното равновесие в такива моменти. Чаша вино или бира, смятам че помага за това.
Е, след трансфер, мисля, че трябва да се въздържаме от твърд алкохол, но за слабоалкохолните, четох в някакъв сайт( но кой беше - не помня), че  не влияят преди имплантацията и в първата 1 седмица след това.
 :beerdr:
*

balmi

« Отговор #6 -: Май 12, 2006, 11:47:10 am »
Понеже съм доста емоционална, преди инсеминации в Шейново ми казваха вечер да пийвам по една чашка червено винце. Щом лекари го препоръчват, значи не е проблем.  :drunk:
« Отговор #7 -: Май 12, 2006, 13:17:44 pm »
Аз съм питала моята докторка след инсеминациите - аз пия само бира или вино. Тя каза, пий си, дори е полезно, щото нещо си отпускали гладката мускулатура :D
Та от бира специално не се лишавах досега :D  Е, гледам ако мога под една, макс. една бутилка :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #8 -: Май 12, 2006, 13:33:56 pm »
Благодаря на всички! В понеделник ще ми бият диферелина. Ще ви държа в течение, пък дано имам повод да почерпя. ОБИЧАМ ВИ И ВИ ЦЕЛУВАМ!!!
« Отговор #9 -: Май 12, 2006, 13:35:27 pm »
Ох, супер сте - само положителни неща виждам  :D  Май за 2-ия опит ще съм по ларж - ще се възнаграждавам за усилията с по чаша вино :wine:
*
« Отговор #10 -: Май 12, 2006, 13:35:36 pm »
Много късмет, Марми!!!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #11 -: Май 12, 2006, 17:30:19 pm »
:balk_21: Благодаряяяяя!:balk_21:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Май 12, 2006, 21:59:06 pm »
Малко биричка или вино(1-2 чаши)няма да ти навреди!!
Мисля че повече може да навреди ако много ти се пие и ти насила даже неблизнеш1мисля че това е по лошо за нервна система и от там за целия организъм.
да ти е сладко!!!!!!! :balk_14:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Май 12, 2006, 23:11:44 pm »
абе честно казано, всяка вечер по 50 грама концентрат и 1-2 чаши вино ми се виждат много, особено за жена.
създават се едни незабележими навици, от които може и трудно да се отвикне.
дори и да не пречи алкохолът на инвитрото (а това не е ясно, щото може много мускулатури да отпуска, но не знаем как се съчетава с инжекциите!), като забременеете после какво ще правите? и на бременността ли няма да пречи 50 грама ракийка със салатка вечер? :)
по-добре е човек да умее да се въздържа от някои неща (то пък кой ли го казва, не ме слушайте....)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #14 -: Май 13, 2006, 00:23:30 am »
Да кажа и аз за алкохола, преди да почна стимулациите, пиех по 1-2 чаши вино всяка вечер.
Когато почнах стимулациите с Гонал Ф, прекъснах всякакъв алкохол, и да ви кажа честно усещах липсата на чашките две вино всяка вечер.Което не е хубаво :), мен лично ме плаши подобна зависимост.

Това, което ми казаха на мен, е че не е точно ясно колко вреди и какъв е ефекта на алкохола върху ембрионите, матката, псих.състояние и прочие.Във всеки случай, ми препоръчаха, да не пия.Успявах да релаксирам с разходки, музика и леки книжки.
Тук в Сев.америка категорично казват, че жената изобщо не трябва да пие/пък камо ли концентрат/, независимо дали прави опити за забрем. или не.
Нещо свързано със способността да усвоява алкохола, но не съм обръщала внимание на подробностите  :D

Поздрави на всички
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #15 -: Май 14, 2006, 22:47:16 pm »
Момичета мисля, че малко алкохол не би трябвало да пречи. Вярно е, по добре е да не се близва, но пък защо не по-малко и разумно?
*
« Отговор #16 -: Май 15, 2006, 10:16:17 am »
Прекален светец  богу не е драг :beerdr: Аз се чувствам много по-добре като не се вманиачавам в природосъобазния живот и отвреме навреме си позволявам по някое винци или биричка :cat3:
« Отговор #17 -: Май 15, 2006, 10:26:08 am »
Ракийката не е добра идея, както и всякакъв друг твърд алкохол. Чашка бира или винце на теб вероятно няма да ти навреди, особено ако разредиш през вечер :)

Обаче за мъжа ти е по-добре да не пие никакъв алкохол поне 2-3 дни преди даването на материал за ин витрото. Поне нас преди инсетата изрично са ни предупреждавали за това, алкохолът определено си вреди на качеството на плувците.

Успех и дано скоро се похвалиш с добри новини!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #18 -: Май 15, 2006, 10:30:19 am »
Точно така, никакъв секс, хапчета и алкохол от 2 до 5 дни преди даване на материал, което си е така така си е  :sperm2:
« Отговор #19 -: Май 15, 2006, 11:15:04 am »
И аз съм против концентратите по принцип  :!:

А за разграждането на бирата не знам - аз една не я усещам, все едно съм пила чаша вода. Но покрай АРТ-то ще гледам да пия и по-малко от една, само по чашка :D

А само да ви кажа в тая връзка, че сега в Англия се говорело, че е по-безвредно децата да пият бира, отколкото газирани напитки :lol:  Не че препоръчват да пият бира, но все пак :D
Благодаря ти, Бени!