0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета,

периода ми е много точен, откакто се помня - 28 дни. На 30 години съм. Веднъж преди два месеца ми дойде на 37 ден, тест отрицателен. Днес идвам от фоликумерия - лекаря каза, че са много малки фоликулите , 10-12 мм. Днес е ден 17 от периода, в ден 11 забелязах добра цервикална слуз. А най-интересното е че от ден 14 ми се покачи темпер. с 0.2 градуса / а не както обикновено с 0.4/. Какво да си мисля, има ли овулация, да не би вече с възрастта да прескача по-често овулацията?

Ще се радвам да получа отговорите ви, за което ви благодаря предварително.
*
липса на овулация и повишена температура
« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 14:44:02 pm »
Хайде сега годините! 30 не са много  :oops:
Смятам, че по-скоро ову-то ти ще закъснее. Понякога закъснява и цикъла ти се удължава... Не е изключено!
Продължи да засичаш темп. и виж дали няма да има друго понижение и покачване на температурата...
До колкото знам, за да 'регистрираш' ову, трябва температурата да се качи с минимум 0,3 градуса!
*

Lexi

« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 14:51:34 pm »
След овулация фоликулът постепенно се свива /нещо като балон, който издишва по малко/. Дали не е възможно тези малки фоликули да са вече овулирали такива? Видеозонът понякога "лъже".
От време на време при всяка жена има ановуларни цикли или цикли с др. аномалии.
*
« Отговор #3 -: Май 12, 2006, 15:10:41 pm »
Цитат на: Lexi
След овулация фоликулът постепенно се свива /нещо като балон, който издишва по малко/. Дали не е възможно тези малки фоликули да са вече овулирали такива? Видеозонът понякога "лъже".
От време на време при всяка жена има ановуларни цикли или цикли с др. аномалии.

Самото ову е 'състезание' между фоликулите, кой ще стане най-голям, т.е. след като най-големия се 'излюпи' останалите по-малки се разграждат от яйчника!
Обаче видеозона би трябвало да констатира дори минала овулация?!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Май 12, 2006, 20:53:03 pm »
an_slavova  и при мен цикъла ми е като часовник ,но миналия месец ову ми е било малко по късно на 17 ден и цикъла малко ми се одължи.Така че и при теб може да е така.продължавай да мериш БТ.
И аз съм на 30...........................................................успех и пиши дали има покачване. :lol:
Re: липса на овулация и повишена температура
« Отговор #5 -: Май 14, 2006, 20:05:37 pm »
Ами като начло си направи изследване на хормоните ЛХ и ФСХ в периода 2-5ти ден.
За закъснението-обикновенно се повлиява от смяна на климата,прекарани настинки или други инфекциозни заболявания през съответният месец.
А що се отнася за малките фоликули-не искам да те плаша,но ми прилича на ПКЯ.При пкя също се наблюдава покачване на температурата и цс,но няма овулация.А може да си била в ановулаторен цикъл-обикновенно на 11-12 цикъла един е без ову.
   За "фоликулите минали през ову" които се наричат жълти тела ,имат неправилна форма -която се изменя в зависимост от това кой ден след ову-то е.Така че няма шанс да се сбърка кръглата форма на фоликула с тази на жълтото тяло.
Аз например по време на фоликуметрия-на 12ти ден имах хубав 20мм доминантен фоликул,а на 14тият ден се беше превърнал в 13мм жълто тяло с формата на лале,като със всеки изминат ден се и смалява .От това мисля ,че добивате по-добра представа за развитието на фоликулите претърпели ову.