0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
 Апелирам към вас и целия ви екип в рамките на кампанията "Ден на репродуктивното здраве" да привлечете общественото внимание към проблема с бактериалните и вирусни инфекции поразяващи пикочо-половата система. Това е масов проблем, който в днешно време се възприема като нещо "НОРМАЛНО" , тъй като е изключително широко разпространен при всички полово активни хора. Всеки човек се е лекувал поне от един от тези видове:Кандида, Стафилококи, Стрептококи, Ентерококи, Трихомони, Спирохети, Клебсиела, Ешерихия Коли и какво ли още не, а тези които не са , най-вероятно просто не са се изследвали, тъй като инфектирането с тези бактерии най-често протича безсимптомно! Форумите са пълни с теми провокирани от отчаянието, че тези бактерии не изчезват дори след години медикаментозно лечение.
  Лекарите ни успокояват, че това е напълно нормално , че бактериите са част от микрофлората на влагалището, че се среща при всяка втора жена, че няма място за притеснение, и че е ЛЕЧИМО !!!
Проблемът обаче се състои именно в това "лечение" - при изготвянето на антибиограма след микробиологично изследване се оказва, че антибиотикът, който убива един вид бактерии, спомага за развитието на друг вид, за който е необходим друг антибиотик ,а след лечението и с него вече почти сигурно сте се сдобили и с Кандида (т.н. гъбички), за лечението на които е необходим друг медикамент и неусетно се озовавате в един затворен "антибиотично-бактериален" кръг , от който не можете да излезете здрави!!! А сигурният резултат - нефункционираща имунна система.
"Нормално" и "безобидно" ли е за един човек системно лечение с Ципрофлоксацин, Флажил, Фасижин, Метронидазол, Аугментин, Амоксиклав, Макмирор, Зиней, Орунгали , Доксициклин, Вибрамицин, Таваник , Микомакс, Микосист, Полижинакс .................. Списъкът е безкраен !!!
Моето лично мнение,изградено на лични наблюдения (а те не са малко)е, че лекарите не са достатъчно компетентни по отношение на борбата с бактериите и изписват антибиотици безразборно. Що се отнася до уролозите, в повечето случаи подценяват наличието на проблема най-вече защото при мъжете симптомите са по-малко или изцяло отсъстват!
Най-страшно е това, че тези бактерии развиват резистентност към антибиотиците, в следсвтие на което се превръщат в хронични и нанасят поражения на репродуктивните способности и при двата пола!
Страховито е това, което чух днес в предаването "Денят е прекрасен" - 270 000 двойки имат репродуктивни проблеми ........ 1 млн. българи ..... Това на практика е половината от българите в репродуктивна възраст ....
  Виждам, че до момента около 30 лекари са потвърдили участието си във вашата инициатива.Моля ви, обърнете внимание на този проблем и чрез тази национална кампания поставете акцент върху превенцията и лечението на тези инфекции!!! Помогнете за разбиването на мита, че наличието на тези инфекции е "нормално, защото е широко разпространено!"
« Последна редакция: Юни 08, 2010, 19:16:14 pm от viola_flower »
Напълно съм съгласна с теб, viola_flower.
Проблемът е, че АГ-тата обожават да изписват антибиотици и противогъбични "на око", не обичат да пускат микробиологии и те тъпчат с всевъзможни лекарства.
Ако щете вярвайте, но първата микробиология, която ми беше пусната беше едва когато посетих клиника по стерилитет и когато навърших 30 години. А да не ви обяснявам колко АГ-та бях посетила преди това и колко пъти ги питах дали не е редно да ми пуснат изследвания, а те се обиждат, че се съмнявам в техния професионализъм и професионалната им преценка (винаги "на око").
Трябва да се знае, че при наличието на ХЛА-Б27 антиген (генетично е) и при нелекувани различни стафилококови, стрептококови инфекции може да се отключи реактивен атрит, той може да се отключи и от нелекувана хламидийна инфекция.
Да не говорим за пораженията върху имунната система и резистентността при безразборното използване на антибиотици, която различните микроорганизми могат да придобият в следствие на неправилно антибиотично лечение.
Вингати изисквайте микробиологии и не позволявайте да ви лекуват "на око".
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 11:14:04 am от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
  А познавате ли антибиотици като Sumamet,Dalacin-C/най-впечатляващото в тях е цената,за ефекта -сами знаете/.А също Аciclovir Nizoral,и т.н.
  Другото,което изписват е Isoprinozine,уж за подпомагане на организма да увеличи произвотството но имуноглубулини.И от него никакъв ефект.Това е от опит.
  Лекарите се въздържат да препоръчват изследване на инфекции,защото Здравната каса не ги покрива.Скъпо е ,а инфекциозните заболявания и паразитите са толкова варианти,че човек едва ли може да изследва всичко.По-полезно е идентификация на антибиограма за тази точно микрофлора.За съжаление,докато се приема антибиотикът симптоматиката леко се тушира,а след спирането му,пак се обостря.
  Според мен първо задължително изследване е ПълнаКръвнаКартина,т.е.левкоцити,лимфоцити,хемоглобин, и т.н.Ако там всичко е наред,другото задължително е серумното желязо Fe.Това е от опит.След много изследвания,прекрасна кръвна картина и експериментиране с лекарства,си самонозначих още няколко изследвания и открих проблема, много ниско ниво на Fe.Желязодефицитна анемия,а хемоглобина в норма-парадокс.От което,разбира се,отслабен имунитет.Решението беше 2 месеца Fe на таблетки,малко хомеопатия и проблемът се реши окончателно.Генералният ми извод от цялата тази дългогодишна сага,е да се подсилва с всичко възможно имунната система.Имам предвид витамини,минерали,пчелен прашец,пч. млечице....,всичко в тази посока.

*
 И да добавя,това е с давност 7-8 години и от тогава никакъв проблем.Дори не ме хващат нормалните сезонни грипове.Идеята ми е в това:задължително да се открие защо е отслабен имунитетът.

Здравейте ,от години имам проблем с очите изразяващ се в пристъп на горещи,парещи,лютиви сълзи.Очната ми направи какви ли не изследвания,но сега след като прекарах вирусна гнойна ангина с коки в гърлото,се чудя е ли е възможно,да нося някакви бактерии в очите и те да са проблем при имплантиране.
Нали знаете,че на човек започват да му се въртят всевъзможни неща в главата.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
   След много изследвания,прекрасна кръвна картина и експериментиране с лекарства,си самонозначих още няколко изследвания и открих проблема, много ниско ниво на Fe.Желязодефицитна анемия,а хемоглобина в норма-парадокс.От което,разбира се,отслабен имунитет.Решението беше 2 месеца Fe на таблетки,малко хомеопатия и проблемът се реши окончателно.Генералният ми извод от цялата тази дългогодишна сага,е да се подсилва с всичко възможно имунната система.Имам предвид витамини,минерали,пчелен прашец,пч. млечице....,всичко в тази посока.
Какво точно се изследва, освен желязото? Какви хомеопатични ти предписаха?
И да добавя,това е с давност 7-8 години и от тогава никакъв проблем.Дори не ме хващат нормалните сезонни грипове.Идеята ми е в това:задължително да се открие защо е отслабен имунитетът.
Пожелавам ти нищо болестотворно да не те хваща в бъдеще!
А колко е трудно да попаднеш на доктор, който да ти открие проблема, дори и в голям град като Варна! :(
« Последна редакция: Юли 26, 2010, 10:42:39 am от beast »

*
  Опитвам се да си спомня в каква последователност вървях.Ползвах една книга,Популярна медицина ли беше?Мога да я потърся и да ти кажа автора.Изхождайки от симптомите и с брошурата на една лаборатория в ръка,си набелязах какви инфекции да изследвам.Направих профилактични прегледи при различни специалисти,дори ме изследваха за диабет,защото пиех огромни количества вода,за щастие всичко си беше наред.Тогава изследваха K,Na и ЖСК/желязосвързващ капацитет/,който се оказа по висок.Прочетох,че ЖСК се завишава при по-ниски стойности на серумното желязо,изследвах Fe и нещата почнаха да се изясняват.Така вече знаех с какъв специалст трябва да се консултирам,лекар-хематолог.Определиха ми схема,по която да вземам желязо на таблетки.Успоредно се консултирах с една лекарка-хомеопат,след дълъг разговор тя ми определи какво да пия,но то е строго индивидуално.Подчертавам това е моят опит,търсете разрешение на вашия уникален вариант.Хубав ден!

*

Aia

• *
  • 48
  • Аз летя...
Здравейте ,от години имам проблем с очите изразяващ се в пристъп на горещи,парещи,лютиви сълзи.Очната ми направи какви ли не изследвания,но сега след като прекарах вирусна гнойна ангина с коки в гърлото,се чудя е ли е възможно,да нося някакви бактерии в очите и те да са проблем при имплантиране.
Нали знаете,че на човек започват да му се въртят всевъзможни неща в главата.
an_manisto, твоят пост ме навежда на една мисъл: имам приятелка с дългогодишен стерилитет, чийто лекар е взел на нея и съпруга й секрет дори от очите, за да установи какви бактерии пречат на забременяването! Когато ми го сподели, това ми се стори странно, но сега ти ме накара да се замисля...Както тя се изрази, взел им е секрет отвсякъде, дори от гърлото и очите! Може би е добре да изследваш и това...Знаеш ли откъде ще изскочи истината!
Мерси Aia,в момента издирвам добър очен
an_manisto , при условие , че имаш проблем свързан с очите изследвай се за хламидии.
 Преди време бях чела статия , в която се споменавя , че симптом за наличие на хламидии е паренето , усещането за " стъкълца " в очите , и дори лоша миризма на сълзите 8O , което ме изуми и затова съм го запомнила.
 Ще се опитам тези дни да " изкопая " статията.
Мерси fatalwoman,но с тези изследвания всичко е наред
Наистина колкото и странно да е , всички възпалителни процеси са обвързани ...
От няколко месеца ми заглъхва ухото, изключително неприятно, лекарят ми каза,че е зачервено тъпанче и стесняване на евстахиевата тръба ... Междувременно, също дясното ми око се зачервява периодично и се наслагва някакво странно образувание около ириса ... Лекарката ме пита дали имам алергии (а уж нямам) и дали съм боледувала скоро .. Казах и за ухото, тя отговори,че е напълно нормално при възпаление на ухото да рефлектира и върху очите ...
Такааа ... Сега да слезем по-надолу ... Около 3 години нямах проблем с никакви вагинални инфекции, но ето че тази пролет отново влязох в "затворения кръг" ... Като същевременно от ноември до април боледувах 4 пъти от ангина !!! И ето първоизточника .. поне при мен явно е така : СЛИВИЦИТЕ !!! Лекарят ми ми обясни, че при мен (а и при всички хора, които често боледуват от ангини,фарингити,ларингити и т.н) сливиците безвъзвратно са изгубили защитната си функция , в резултат на което се превръщат в огнище на бактерии, които дори и след антибиотично лечение не се излекуват .Единственото решение е да се отстранят!

И ето систематиката :
1.Възпалени сливици -> Увреждане на евстахиевата трвба -> възпаление на тъпанчето и ухото -> възпаление на очите ...
2.Възпалени сливици -> Висока температура ( високата температура е симптом на възпалителния процес, а именно разпространение на бактериите в кръвта) -> разпространение на бактерии -> антибиотици -> отслабен имунитет -> вагинална инфекция ...
Другия логичен поне за мен вариант :
3.Трайно настанили се бактерии в сливиците (дори и да не причиняват ангини) -> орална любов -> вагинални инфекции ...

Гинекологът ми ми каза : "Престани да мислиш за влагалището си - всичко е наред (т.е. има само Candida), здрава си, живей си живота - обърни внимание на сливиците и укрепи имунитета си!!!"

Сега си купих имуностимулант от аптеката ,не ми е предписан просто помолих фармацевтката да ми препоръча и пия Цига Пан (с екстракт от рог на северен елен,хахаха) ...
« Последна редакция: Юни 18, 2010, 13:58:13 pm от viola_flower »
*
  При зачервявания и парене в очите,другото което задължително се изследва е Токсоплазмоза.За съжаление,дори и да се открие нещо в тази посока,изписват антибиотици,а от тях голяма полза няма.Остават добавките за подсилване на имунитета и хомеопатия,поне няма да навреди.
  В някои капки за очи има кортизонови съставки,те обикновено имат бърз моментен ефект, но не за дълго и с негативен страничен ефект върху роговицата на окото.Хубаво е внимателно да се чете листовката на лекарството!Офталмо-септонекс/капки/е едно от най-леките,а има хубав успокояващ ефект за възпаления на конюнктивата и клепачите.

момичета, нашата ситуация много се усложни. Мъжът ми прихвана мистериозният ми реактивен артрит - сега и двамата сме със сходни симптоми, само че при мен са по-силно изразени, при него са много по-слабо изразени. А последната ми микробиология е абсолютно чиста (което се е случвало и преди). Смятам да пуснем всички ДНК тестове за откриване на разните му там патогени (защото при микробиологиите шансовете варират между 65% до 75% за откриване на патогените). И ще говоря с ревматолога ми за това какви изследвания на кръвта за антитела съществуват, защото вече ми писна да съм болна от нещо, което не излиза от никакви изследвания, а като за капак на всичко и мъжът ми да го прихваща. А колко доктори до сега са ми казвали, че е на психологическа основа - да не ви разказвам.
Така че, ако имате финансова възможност правете също и ДНК тестове за откриване на различните му там патогени - това за което се съмнява АГ-то.
И друго което ме притеснява - кой знае това чудо как е мутирало вече след безразборния прием на антибиотици "на око".
А друго за което съм направо бясна е, че ние поне 3 години се влачим с диагноза "неизяснен стерилитет", влачим се по клиники, където охотно ни предлагат инсеминации или инвитро, като аз междувременно влизам в ревматологията, за ми открият и снимат с рентген скъсената (нарушена) сакроилиачна става.
« Последна редакция: Юни 20, 2010, 14:27:32 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
Re: Бактериални и вирусни инфекции-обърнете &
« Отговор #14 -: Юни 28, 2010, 12:18:44 pm »
  Мила,Magdalena,не знам дали вече са ви изписали Урбазон,това е брокатор.Обикновено,ако антибиотиците не помогнат,се прибягва до това най-крайно средство.Но то има много странични негативи,не ми се влиза в детайли в тази тема.
  Другото,за което обикновено се говори при хронични възпалителни проблеми е РН/алкално-киселинният баланс/.Обикновено при преобладаващо присъствие на рафинирани храни в диетата,в клетките се образуват повече свободни радикали,а има по-малко антиоксиданти,които да ги неутрализират.Натрупват се токсични плаки,които са идеалната среда за развитие на микроорганизмите.Затова и антибиотиците не помагат.Те ще унищожат малка част от популацията,но докато средата е такава,микроорганизмите ще се размножават изпреварващо.
  Така стигаме до антиоксидантите.Полезни са серосъдържащите аминокиселини,които се съдържат в броколите,брюкселско зеле,обикновено зеле,лук,витамините А,В6,В12,фолиева киселина.Минералите магнезий,селен,цинк,мед,манган.До колкото е възможно храната да е натурална,по-простичко приготвена,без тежки термични преработки и прочее...Храните,които влошават РН са консервираните,запържените,сирена от типа"синьо",всички дълготрайни пакетирани сладкиши,кетчуп,сосове,майонези и т.н.
  Пожелавам успех,дано бързо да забравите този проблем,да се радвате на здраве,тонус и разбира се,дечица! :bori_003: :bori_002: :bori_010: :bori_007: :bori_014: :bori_012: :bighug:

« Последна редакция: Юли 26, 2010, 10:43:07 am от beast »