0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Duphaston
« -: Юни 19, 2010, 13:47:20 pm »
Момичета, имам колебание..Заради хормоналните отклонения, получавах извън менструално кървене и МЦ чак на 46-47-ми ден, за което Док. предполага, че е поради липса на ОВУ. Предписан ми е Дуфастон от 15-ти до 25-ти ден, меря БТ, тестошете са с бледа втора и все я няма тази ОВУ. Днес е 16-ти ден и се чудя дали ако го започна по-късно, Мц ще се измести след 29-ти ден...От друга страна, дори и този месец да я подтисна, няма ли да се нормализира от следващия МЦ? Ако не е така, знам, че трчбва да отида на фоликометрия, и то днес може би, защото с тестове и БТ не мога да я хвана ОВУ.....Помагайте...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Duphaston
« Отговор #1 -: Юни 20, 2010, 08:23:39 am »
Пий до както ти е изписан от лекаря.
Целта на лечението е да нормализира МЦ.
М идва 7 до 10 дни след прекратяване на приема, но може и на 2 ден - индивидуално е.
Ако го започнеш по-късно - по-късно ще е и О.
Защо  искаш да го започнеш по-късно?
Ако имаш проблем с О. не може да чакаш О. - тя може да е и на 30 ден.
С Дуфастона ти провеждаш лечение, твоята схема в момента не е да подпомагаш ЖТ.
Спазвай съветите на лекаря :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Юни 21, 2010, 18:24:51 pm »
Отиди на фоликулометрия. Тестовете може и да не се позитивират, но след като и БТ не се покачва вероятно е да нямаш овулация. Най-сигурния метод си е фоликулометрията. БТ също е доста достверна, но ти трябват поне няколко цикъла. А й от кога си правиш тестове и мериш БТ? В годината може да има 1-2 ануволаторни цикъла, което не е проблем на практика.
*
« Отговор #3 -: Юни 22, 2010, 11:18:29 am »
По повод на вчерашното ми кървене бях на док. Един доминантен фоликул в десния яйчник, с диаметър 11мм. След два дена каза да отида пак, да го премерим. Май доста късна ще дойде тази ову, не че с този нередовен цикъл мога да знам кога настъпва по принцип....