0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
олигоастенозооспермия-ПОМОЩ
« -: Май 13, 2006, 22:25:10 pm »
Здравейте момичета,
проблема в развитие е следния:
Първа спермограма правена в Бургас лаб. на др. Тошкина:
на ул.Лермонтов

Резултатите:
-вискозитет-НОРМАЛЕН
-обем 3МЛ
--рh 8
-подвижност 20%?????!!!!!!!!
-брой29952000 в 1 мл
-10-12 левк.
Павихме втора след като разбрах,че в "Лина" са по-добри,за което ви благодаря.Там положението накратко беше:
-обем 3,6мл вискозитет нормален ,пх в норма
-бързо подвижни 45% акинезис 25% останалите не ги помня за съжаление,но левк. бяха 8-10 и единични простатни телца
Доктора ни назначи Дурацеф и след 20дни нова спермогр. и ето че стигнах до въпроса-правихме я във Варна в Олимед,а резултата повече от отчайващ.
Обем5мл акинеза 72% общ брой  в цялото количество 20%норм 5млн.
Мъж ми само дето не припадна и не стига всичко останало ами имало и бактерии и нещо което отговаряло за образув на спермата ,а беше в еякулата ама не му било там мястото не се сещам как се казва(съжалявам)
В Бургас още на следващия ден час при уролог и какво мислите не стига тая гадост ами и варикоцеле в ляво
Ох май стана прекалено дълго обаче не знаем кой път да хващаме!
Моля ви дайте някакъв съвет и на коя от всичките сперм да вярваме освен това искам да знам необходими ли са някакви др изсл и лекарства,защото уролога му назначи само хламидия нищо друго.
Извинявайте още веднъж че стана дълго,а и доста объркано!

Благодаря ви много,ама наистина много!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1 -: Май 13, 2006, 22:55:54 pm »
Цитат
Доктора ни назначи Дурацеф и след 20дни нова спермогр. и ето че стигнах до въпроса-правихме я във Варна в Олимед,а резултата повече от отчайващ.

Да беше този доктор ви казал да се направи една микробиология на еякулат и на уретален секрет.

Моят съвет тръгвай към София при др Кацаров и се отбий при Мели по пътя за читава спермограма и микробиология.
*
« Отговор #2 -: Май 13, 2006, 23:16:13 pm »
Здравей Lаdy,
тоя доктор във Варна не каза нищо освен ,че му изписа Сумамед за варикоцелето разбрахме на другия ден и док каза да не почва хапчета докато не излязат резултатите от хламидиите.Записаха го за операция,но назначени др изсл не.
благодаря ти за съвета да дойдем в София,но се надявам ако има някой от Б-с да ми каже някоя читава лаборатория поне за изсл на тия бактерии,че сега няма време за С-я т.к предстои операция,а и скоро ще заминава на плаване та затова бързаме.
Може и свястна лаб. във Върна
А какво мислиш дали тия резултати могат да се приемат на сто процента и дали  резултатите ще се подобрят след операцията?
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #3 -: Май 16, 2006, 10:46:45 am »

Рита,диагнозата на мъжа ми е същата.До къде стигнахте с лечението?Какво предприехте?И при кой лекар ходихте?
*
« Отговор #4 -: Май 17, 2006, 16:39:39 pm »
карелия здрасти,
с лечението сме на никъде,освен витамините и разните му там други дето ги пият всички.Чакаме резултати от хламидия утрепосле отново при доктора и после ще видим.Записахме час при доктор Славов обаче като отидохме се оказа,че е Герганова.
След като излязат изследванията трябва да и се обадим за дата за операция иначе поне засега е насрочена в началото на юни.
Мъжа ти в следствие на варикоцеле ли е с такава диагноза или не?Има ли значително подобрение след операцията или пак батак,защото с тия резултати от последната ни спермограма........ужас нямам думи.
*
« Отговор #5 -: Май 17, 2006, 16:54:34 pm »
Хммм много големи разлики бе....

Така и така ще идвате до София (ако правилно съм разбрала), отидете при д-р Тачева и с тази спермограма, при Кацаров...
ако искаш веднага ти пиша координатите
В очакване ....
*
« Отговор #6 -: Май 17, 2006, 16:57:04 pm »
Освен това да се очаква промяна в спермограмата само след 20 дни, за първи път чувам
В очакване ....