едно от нещата, заради които го уважавам безкрайно много е, че винаги е зад гърба ми - играем в един отбор, така да се каже.
Напълно съм съгласна! Това е най-важното нещо, аз и преди съм писала, че в 95% от времето проблема не е в свекървата, а в сина и. Моят мъж винаги е бил зад мен, никога не е позволявал една лоша дума да се каже за мен или да се отнесе някой с мен лошо и наистина никога не сме имали проблеми и винаги са се държали с мен с изключително уважение, обаче той постави нещата така от ден 1ви! Истината е, че в повечето ситуации свекървите си позволяват да се държат кофти със снахите само ако мъжа им позволи.
Например, брата на мъжа ми се ожени преди 4 години. Ами брат му е доста различен от него, много е мекушав, много лесно се манипулира и моят мъж цял живот го бъзика, че е мамино синче. Аз си мислих, че са бъзици (преди 7 години), но сега виждам истината.
След като брат му се ожени, майка му (моята свеки
) и жената на брат му въобще не се харесваха. Тогава незнаех за какво става въпрос, защото живеем в чужбина, но само слушах как там са някакви зврески скандали. После момичето ми разказа за какво става въпрос, ами тя (свеки) ги е побъркала. Постоянни обаждания от рода на "ти моя син го съсипа", "ти моя син не го заслужаваш" и някакви ужасни простащини. На Нова Година звъни и разказва как получавала инфаркт, брата на мъжа ми зарязва всичко, жена си с бебе на 7 дни, пъува 200км за да я завари със съседката и "вече нищо и нямало". Абе те бяха хиляди неща, за съжаление ги разведе след 2 години брак и детенце на 9 месеца остана без семейсво. Жена му не издържа, просто тази жена я побърка...Аз като слушах тези истории не вярвах, защото жената беше толкова нормална в моите очи, толкова мила
Моят мъж от друга страна, веднъж не позволи на тази жена да ни се намеси или да ми каже нещо на въпреки. Забелязвала съм даже когато бяхме гаджета
как тя му звъни 5-6 пъти и той дори не и вдига телефона, от самото начало и показа че когато е с мен, не трябва да го притеснява, че аз съм по-важна. След 10 такива случаи, просто престана да звъни, разбра, че съм важна за сина и и той няма да и позволи да съсипе отношенията ни. Когато се запознах със семейството му за първи път бяха като строени буквално
, незнам какво беше говорил, обаче всички с такова уважение се отнесоха с мен, само ме обслужваха и ми сервираха, аз седях като принцеса
. Дори не можех да проумея как с другата снаха се карат
.
Сега вече знам, пробема е в синовете. Както и бившата жена на брат му ми каза "избрах грешният брат" (което е супер малоумно да ми каже като цяло, ама айде). Но е факт, една майка, двама сина. Ами в момента другия живее с нея Н-та година, сам, съсипан, разведен. Вижда си детето 4 дни в месеца... Мисля, че си осъзнава грешките вече, но е късно.
Иначе тя си показа рогата много бързо след като родих, до такава степен ме обиди че с мъжа ми я отрязахме....нито той, нито аз сме я виждали от години...аз НИКОГА не съм го настройвала срещу нея, тя сама си вкара автогол.
Планираме да се приберем зимата. Ще и отида на гости (въпреки че в най-разпалените си моменти съм се кълняла че няма да стъпя в една стая с нея) и ще я видя и ще и покажа и дъщеря си. Ще я прегърна и ще и простя всичко, защото така е правилно. За мен вече това отдавна не е "война" защото сина и винаги е бил до мен и знам че винаги ще бъде. Аз няма какво да губя или печеля. Напротив, мъчно ми е за нея, че е сама и вярвам че незнае как да излезе от тази ситуация и за това затъва повече и повече, ама ако не и подам аз ръка, няма кой друг да го направи...и ще го направя с най-голямо удоволствие защото всички правим грешки. Ще се радвам когато аз направя такава и на мен да ми подадат ръка.