0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Рекламация на дрехи?!
« -: Юли 21, 2010, 15:36:09 pm »
Здравейте, момичета!Имам следния проблем: вчера купих една пола дънков плат в комбинация с някакъв плат, която при прането(на ръка естествено)- ужасно много пуска боя, даже боядисва ръцете.Неприятното е, че беше за подарък на свекърва ми и тя естествено не ми спести този проблем.Пазим касовата бележка и етикета.Не мога да намеря информация имаме ли някакво право на рекламация в случая?Приемам съвети и как евентуално да спре да боядисва.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Рекламация на дрехи?!
« Отговор #1 -: Юли 21, 2010, 16:37:55 pm »
Би трябвало да може да се върне стоката до 7 дни след покупката. Това на теория. На практика, пари се връщат буквално с клизма и доста скандали. Отвратетелно е положението с рекламациите, особена ако е някакво малко магазинче.

Дънките пускат доста, имала съм такива, слъед първите 2-3 пранета положението се пооправя, но ако е кофти боята все си пуска. Знам за киснене в студена вода, но не съм убедена, че помага.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #2 -: Юли 21, 2010, 17:04:19 pm »
_Elfita_, щом при пране пуска толкова много, предполагам и при потене ще пуска също. А това освен неприятно, може и да не е безопасно.
Нищо, че е прана може да се пробвате да направите рекламация. Търговецът трундо ще върне пари, макар да не е невъзможно. Ако ви откажат замяна или връщане на пари, поискай да ви впишат рекламацията в книга за рекламации, да направят акт и с касовата бележка, отиваш в КЗП. Можеш да кажеш, че ще искаш да направят експертиза дали тези бои са подходящи и не са токсични.
КЗП не действат със скоростта на светлината, но ще има разрешение.

За изпускането на боя знам, че дрехите се перат в кисела вода с оцет. Но не съм пробвала, не те и  съветвам. Аз имам едни такива дънки индиго, които съм сложила броени пъти. Всеки път ми боядисваха краката, бельото, отвратително. Дори след пране не спряха да боядисват. Не съм се сетила обаче да ги рекламирам, иначе щях да се пробвам.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #3 -: Юли 21, 2010, 17:16:56 pm »
Мерси за бързите отговори, ще видим какво ще направим.Предпочитам замяна с нещо друго вместо да се разправяме с КЗП, но ...Ще пиша какво е станало.
« Отговор #4 -: Юли 21, 2010, 17:24:10 pm »
Мерси за бързите отговори, ще видим какво ще направим.Предпочитам замяна с нещо друго вместо да се разправяме с КЗП, но ...Ще пиша какво е станало.
Да,КЗП ако ви откажат и замяна.
*
« Отговор #5 -: Юли 23, 2010, 23:47:58 pm »
В тая държава трудно ще направите рекламация на облекло ... Освен ако не направиш някой скандал  :x
На запад не е така ...

Няма да ви казвам какви глоби бихме платили ние ако произведем такава дреха за фирмите които работим и купувач направи рекламация... Да не говорим, че и цялата стока могат да ни върнат.

Ако все пак не успееш да я върнеш. Накисваш в студена вода с оцет. Така се фиксира боята. Най вероятно плата не е финиширан ... Може би след 10-на пранета на по висока температура ще спре да пуска.

Преди няколко години ших на моя мъж и брат ми дънкови панталони от суров дънков плат, но не класическия ден им с бял вътък, този беше със син. Много пусна при първите пранета с течение на времето спря да пуска.

« Последна редакция: Юли 23, 2010, 23:50:02 pm от Малина »

« Отговор #6 -: Юли 24, 2010, 20:10:26 pm »
Тук бавно и славно се подобряват като, че нещата. Мъжът ми върна едно яке, което носи почти седмица. Не го кефило, стояло му широко и шуптяло. Замениха му го с друг модел, който си е избрал.
« Отговор #7 -: Юли 24, 2010, 23:40:45 pm »
Аз имам магазин за дрехи и искам да ти кажа, че доста често се налага да правим смени. Клиентите винаги имат право! Особенно когато става дума за подарък, уговорката е предварителна, но и без нея пак им ги сменям. Ние търговците имаме регистър за рекламации и всеки клиент може да го поиска и да се впише дали ще е смяна, дали ще е връщане на пари, но този регистър е точно за това. Всеки магазин е задължително да го има, иначе ни глобяват. Моят съвет е, поискай смяна(за връщане на пари е малко трудно в тази криза). Мисля, че срокът дори беше месец. Утре ще проверя в моя регистър.
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

*
« Отговор #8 -: Юли 25, 2010, 07:21:04 am »
Аз имам същия проблем, само че с едни детски дънки от ла редут. Платът е дефектен и пускат ужасно много боя. Значи не само в България можеш да купиш некачествена стока. Пък и ходи за едни дънки от 4 евро да правиш рекламация.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #9 -: Юли 25, 2010, 11:08:32 am »
eterna, то докато чакаш да им се отпере боята, сладкишчетата ще ги израстат  :D
*
« Отговор #10 -: Юли 25, 2010, 13:27:51 pm »
:D :D :D Вече съм ги сложила в кашона за подаряване. Таквоз нещо не обличам на децата си. Чудя се дали французойчетата ги носят.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #11 -: Юли 27, 2010, 22:31:52 pm »
:D :D :D Вече съм ги сложила в кашона за подаряване. Таквоз нещо не обличам на децата си. Чудя се дали французойчетата ги носят.

8O Аз пък ти се чудя на кое дете би подарила тези дънки, след като собствените си деца не би облякла с тях.

[/url]
*
« Отговор #12 -: Юли 27, 2010, 23:25:09 pm »
eterna, то докато чакаш да им се отпере боята, сладкишчетата ще ги израстат  :D

8O Аз пък ти се чудя на кое дете би подарила тези дънки, след като собствените си деца не би облякла с тях.
Естествено на това, на което майка му ги пожелае))).За всеки влак си има пътници. Има и много други неща, които не бих дала на собствените си деца, но други родители ги дават. Според теб какво трябва да ги направя тези дънки?
« Последна редакция: Юли 27, 2010, 23:52:15 pm от eterna »
« Отговор #13 -: Юли 28, 2010, 04:20:33 am »

Естествено на това, на което майка му ги пожелае))).За всеки влак си има пътници. Има и много други неща, които не бих дала на собствените си деца, но други родители ги дават. Според теб какво трябва да ги направя тези дънки?
Да ги изхвърлиш!

[/url]
*
« Отговор #14 -: Юли 28, 2010, 14:40:18 pm »

Да ги изхвърлиш!
:)Разбирам и уважавам твоето мнение, но не го споделям и понеже не искам да спамя темата, ако те интересува защо бих ти обяснила на лични  :)
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #15 -: Юли 28, 2010, 15:03:18 pm »
С голямо закъснение, за което се извинявам :oops:, да споделя.Върнахме полата и сменихме за блуза, която свекърва ми си хареса.Само да уточня, че имах уговорка за смяна ако не се хареса и тя беше зашила много хитро етикета на ластиците на полата, така че изобщо не личеше да е свалян.Малко ми е съвестно, че излъгахме, но се съмнявам дали щяха да ни сменят  със свален етикет.Иначе не си личеше, че е прана и интересно продавачката беше със същата.Явно наистина за всеки влак си има пътници.
ПП.Още преди да ми се обади пробвала с оцет, не помага или поне в този случай.