"...Предполагам сте чули името на д-р Тихомир Мустаков ,той само с това се занимава - детска астма и алергии."
Без да прибягвам към "квалификации", които така или иначе не са нужни, считам за нужно да кажа следното:
Да, да,чували сме го. Това е господинът, който раздава напечатани на лист хартия стандартни "лечения" така, както се раздават карти за игра. И който поставя диагнози АБКМ "под път и над път". И за когото 3 месечни "лечения" със Зиртек/Аериус са нещо "обичайно". И който има огромен опит с кравето, овчето и козето сирене, което дава в разнообразни дозировки. Всички тези "подходи" работят за една част от Бг население, защото просто то по-добро нито е видяло, нито познава. И защото ако на едно дете дадеш 10 лекарства вместо 2, все някъде "в десятката" ще попаднеш. Нищо че свестният "глупак" така лекарства не дава. Но как "фирмата" ще потвърди резултатността си, ако няма ефект? Затова и дава... и колкото повече, толкова шанса нещо да улучи е по-голям. Нищо че това Педиатрия не е. "Паричките" са важни, и да сме "фирма". Че колкото повече "фирма" сме, и "паричките" са повече.
Вместо търпеливо и внимателно да предписваш според нуждите.
Чувството ми за почтенност ме възпира да цитирам повече факти, или да давам повече примери. Многократно съм писал за него, за Маринова и за Чавдаров като за три примера
КАК НЕ може, не трябва, и не бива да се работи. Опитът ме е научил също, че да се опонира на "фамозни" е безплоден - човек е странно създание, и единствено късметът МУ може да го спаси в много случаи из жизнения му път. И в никакъв случай аргументи, "убеждаване", "примери".
Фалшивият морал "да не казваш лошо за други колеги" важи само ако те действат поради незнание, неопитност, естествено нестечение на обстоятелствата. Неща толкова характерни за всички НАС, работещи тази специалност. И ЗА МЕН, включително.
Но не важи за умишлено практикуващите неща, в ПЪЛЕН разрез с морала на тази професия. Не важи и за тези, безсрамно използващи болните с търгашки подходи, кръщавайки всяко здраво дете с "предразположение, предиспозиция към ДЦП", КАКВАТО ВСЪЩНОСТ НИТО ИМА, НИТО ДЕЦАТА СТРАДАТ ОТ.Който ме е прочел, е схванал смисъла. И че не е лично, а дълбоко обективно!