0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

КОНИЗАЦИЯ!!!ПОМОЩ
« -: Август 18, 2010, 12:23:55 pm »
Здравейте на скоро ми откриха карцином на шийката на матката ЦИН 4!В момента се ориантирам към лечение и проучвам всички варианти!Доктора при който ходя ми каза,че без хистеректомия няма как,друг пък ми каза,че има вариант да се размина само с конизация,без хистеректомия,лъчелечение и т.н!Кажете ми моля от процедурата конизация шанса за цялостно подобряване голям ли е и има ли го изобщо!Та рак с толкова проста процедура лекува ли се напълно!
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ДА ВЗЕМА ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ!!!
Re: КОНИЗАЦИЯ!!!ПОМОЩ
« Отговор #1 -: Август 18, 2010, 12:53:57 pm »
Виждам,че влизате и четете темата,МОЛЯ ви дайте някакво мнение!!!
*
« Отговор #2 -: Август 18, 2010, 14:02:38 pm »
Здравей. То и аз влязох и прочетох, ама как да дам мнение, като не съм наясно... :? Единственото, което бих си позволила като съвет, ако може изобщо това да се нарече съвет е, да потърсиш поне 3-4 независими мнения, преди да решиш окончателно как да действаш. Също така, ако въпросният карцином не се развива супер бързо и агресивно, опитай първо по-щадящия метод, а ако не даде резултат - тогава минавай към "тежката артилерия". Подчертавам, че все пак това моето си е чисто лаишко мнение и крайното ти решение трябва да бъде консултирано със специалист. Просто попитай лекарите си, дали според тях можеш да опиташ първо по единия начин и ако не се получи все пак, да минавате към другия.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #3 -: Август 18, 2010, 14:10:29 pm »
Мерси все пак,но 3-ма различни специалисти казват все различни неща.Първия каза лъчелечение само,Вторият вече мина на хистеректомия и третия ми каза конизация!На кой да вчрвам сега
*
« Отговор #4 -: Август 18, 2010, 14:29:08 pm »
Ами при това положение - на никой. Търси и други мнения, докато поне 2 от тях съвпаднат. Хайде да не сипя пак "мили" квалификации за лекарското съсловие, ама това пък на нищо не прилича да има 3 различни мнения по един проблем  :x И като ти се изцепи някой накрая, "ами все пак вие си решавате"...аз ако имах компетенциите "да си решавам сама", тоя лекар щеше да умре гладен от липса на работа бе! Наистина, единственият вариант, който виждам аз е да посетиш още специалисти, докато поне 2 мнения за вида лечение съвпаднат и тогава да решаваш. За съжаление, скоро преживях същия "филм" покрай мой близък с много агресивен меланом и мненията бяха от незабавна операция с отстраняване на близките лимфни възли до: "най-добре да не го пипаме, че то като се разбута и пръска клетки навсякъде и става по-лошо", а ние си блъскахме главите кого да послушаме... Пак се извинявам, че с нищо конкретно не мога да ти помогна, но пък те разбирам идеално в какво чудене си изпаднала, понеже ми мина и на мен през главата, въпреки , че не беше "на моя задник" както се казва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #5 -: Август 20, 2010, 12:08:32 pm »
Здравей, съветвам те да отидеш при д-р Тюфекчиева или при Славов, незнам при кой си ходила до сега. Смея да твърдя, че те са едни от най-добрите, ако не и най-добрите!