0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #180 -: Ноември 03, 2010, 22:12:52 pm »
Субективно усещане е. Всеки има такова, описано е. Цервикална слуз е било по лигнина.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #181 -: Ноември 03, 2010, 22:40:19 pm »
Това не е материалът, на мен ми се е случвало след обикновен преглед.
« Отговор #182 -: Ноември 04, 2010, 08:12:44 am »
И при мен приключи вчера с отрицателен кръвен на 11 ден след О. и процедура. Лелката я чакам утре, цял ден се опитва да пробие.

Както написах в отчета след процедурата ми, докато лежах на магарето, имах изтичане. Остава загадка за мен на какво. Промивка, тоалет и прочие не са ми правени преди вкарване на материала. Изтичането си беше 100-процентово! Усетих стичане, пипнах се с ръка - мокро, ставайки от магарето, на лигнина имаше мокро петно!

На въпроса ми възможно ли е изтичане, док ми отговори "Това е субективно усещане, матриалът е вкаран в матката, няма как да изтече".

Кафенце,
много съжалявам за отрицателния резултат! От опит зная колко непиятно... прегръщам те топло!
Иначе в резултат на моя опит - и аз всеки път имах подобно изтичане. Задавала съм същия въпрос на Димитрова и тя ми е давала същия отговор. ДОри веднъж ми дадоха превръзчица. По мое наблюдение това, което изтича е по-скоро с водна консистенция. И аз не зная какво е!
Иска ми се да вярвам, че лекарите всеки път са си свършвали работата... иначе няма как да се движа напред.

Сега си почини, зареди се с положително мислене и отново... никакво предаване!!!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #183 -: Ноември 04, 2010, 08:22:43 am »
Не изтича материал при инсеминацията! По спомени милилитрите обработен материал са 0.3-0.5 мл, а това петно ще да е доста повече. Не го мисли, не е изтичане на сепрмалната течност. При поставяне на спеклума се слага лубрикант - най-вероятно е от него.
Кафе, смело напред!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #184 -: Ноември 04, 2010, 09:48:55 am »
Момичета, моля ви...
Знам каква е консистенцията на фертилната цервикална слуз и на евентуален лубрикант, защото аз не видях да слагат такъв по спекулума. Цервикалната ми слуз в О. се разтяга до 5 см. Лубрикантът затова е лубрикант, защото промазва, а не е течена, за да изтича. А това, което беше при мен, си беше чиста проба течно!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноемвр
« Отговор #185 -: Ноември 04, 2010, 10:06:34 am »
При единствената ми инсеминация непосредствено след изваждане на спекулума изтече нещо в тавичката, но акушерката изрично ме предупреди че това е спермална течност. Преди това обаче имах промивка. Твоите опасения какви са всъщност?

п.п. лубрикантите са си течни и допълнително се втечняват от температурата във влагалището.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #186 -: Ноември 04, 2010, 10:15:26 am »
Café, а как ще процедирате за напред? Ще продължаваш ли с нова инсеминация или ще си починеш?

При мен и при трите инсета не е имало никакво изтичане, нищо не съм усещала. Довери се на лекарите. Ако нещо отвътре продължава да те човърка, говори пак с д-р Димитрова, ей така, за твое успокоение.
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #187 -: Ноември 04, 2010, 10:23:49 am »
здравей cafe аз съм правила 3 инсеминации.при едната от тях имах някакво изтичане,ама предварително ми бяха казали,че ако има това е от промивката.иначе потърси инфо в нета има много и клипчета,в които се вижда самата процедура.там ще ти стане ясно,че няма как изтичането да е от материала.той попада в матката и след това стоиш с краката на горе 30 мин.виж и това http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5ayRSHzAnasJ:www.bg-mamma.com/articles/full/11+%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg дано да те успокои :)
*
« Отговор #188 -: Ноември 04, 2010, 13:29:34 pm »
Кафе, от четири инсеминации при една усетих подобно изтичане. Подкрепям мненията по-горе - не е семенна течност, а цервикална слуз и овлажнител. И Евро е права, че количеството обработен материал е много малко и че няма начин да изтече.

При преглед спекулумът отваря влагалището, но само при инсеминациия се отваря и цервикса при вкарване на катетъра на спринцовката. Така се овсобождава и изтича цервикана слуз.

« Отговор #189 -: Ноември 04, 2010, 16:32:04 pm »
Здравейте и от мен!Преди малко си направих тест за ранна диагностика и излезе отрицателен.Днес ми е 14 ден ако броим и деня ,в който беше самата инсеминация.Иначе лекарката ми каза да броя от следващич ден и тоест днес е 13.Но дори няма бледа втора чертичка,а толкова се надявам.Не си направих тест с първата урина исках и мъжа ми да е до мен,когато си правя теста.Дано утре да е щастлив ден за мен и да се похвалч с хубав резултат.Cafe,съжалявам за теб!В един ден с теб ни беше инсеминацията и се надявах да е късметлийски този ден за двете ни.При мен също се получи изтичане,акушерката ме предупреди за това,но каза че е от промивката.Стискайте ми палци момичета.
« Отговор #190 -: Ноември 04, 2010, 17:37:29 pm »
Я кой виждам тук Кафенце  :bighug:
Момичета,много неуспешни инсета,чак се отчайвам :(
*
« Отговор #191 -: Ноември 04, 2010, 17:50:52 pm »

М-да, от както влязох в темата - месец май, никой не се е отчитал  положително :(
« Отговор #192 -: Ноември 04, 2010, 21:39:49 pm »
И аз вече видях за сетен път червената гостенка.Поредната ми надежда умря тази вечер.Сега ми остава да си чакам реда за ин витро и отново да се НАДЯВАМ! :balk_145:
« Отговор #193 -: Ноември 05, 2010, 10:37:12 am »

М-да, от както влязох в темата - месец май, никой не се е отчитал  положително :(

В Бг-Мамма вчера се похвали една вече мама на тризнаци (!!! Да са й живи и здрави), забременяла от инсе при Стаменов.  :D

Еми, съжалявам за лелката  :?

По отношение на изтичането - за мен е важно, че и други пациентки на клиниката ми казаха, че при тях е имало такова нещо - в нашата клиника няма промивки, не се поставят лубриканти. Цервикалната ми слуз в овулация е белтъкообразна и разтеглива, а не течна... Повярвайте ми, от мен се изля течност и то още докато лежа на магарето :? И ако от док ми беше дадено някакво логично обяснение, а не, че е субективно усещане, може би нямаше да ми е такъв проблем  :?
Дано не се случи на второто инсе.
Във връзка с него отивам днес при док за хапчета. Да видим дали ще ми изпишат или не, имайки предвид яйчниковия ми резерв и фиброаденозната мастопатия  :? То не е една беля.
« Отговор #194 -: Ноември 05, 2010, 17:11:23 pm »
Продължаваме смело напред към второто инсе този цикъл. Клостилбегит 5-9 ден, УЗ на 12 ден.

Някой може ли да ме светне защо ме преглеждат за задържан фоликул, при положение, че преди точно две седмици в петък направихме инсето на спукан фоликул?
« Отговор #195 -: Ноември 05, 2010, 17:50:39 pm »
Cafe,аз си го обяснявам,4е те преглеждат,защото освен доминантния фоликул има други по малки,който нараставт по нататък и трябва да са спукани всички фоликули.Дано да не те объркам,но аз лично така си го обяснявам
*
« Отговор #196 -: Ноември 05, 2010, 18:09:53 pm »
Освен за задържани  преглеждат и за да видят наличните фоликули в момента и да преценят с какво и и в какви количества да ти е стимулацията.
« Отговор #197 -: Ноември 05, 2010, 18:30:20 pm »
Кафенце на и мен ме преглеждаха за задържани фоликули на 4 ден от сикъла ми-казаха,че е задължително,за да се видят все пак яйчниците.Трябвало да се знае на каква основа се започва.
Моето инсе ще бъде във вторник суринта.Прегнилаще го бия  неделя към 15 часа....не е ли късно според вас инсето???Колко време след поставянето на Прегнил се спукват фоликулите /моите са 2/.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #198 -: Ноември 06, 2010, 20:51:32 pm »
Аз не зная какво да правя, с тази лоша спермограма...Мъжът ми уж го приема леко, но се дърпа да повтори изследванията и да се установи причината. Оказва се, че явно и те са деликатни и раними човешки същества..Не ми се иска да го притискам, от друга страна времето си минава...От трета пък, ако трябва да съм безкрайно откровена, съдейки по резултатите ни до тук не е много надежден метод...Замислям се за осиновяване, с този срастнат яйчник нямам шансове за инвитро... :( В душата ми е някакъв адски хаос, лашкам се- хем ми се иска да опитам пак, хем не мога да забравя как ме върнаха...като куче...Не зная.... :oops:
В този ред на мисли, много искам да ви споделя нещо, което ме потресе и някак  обнадежди:
Има една много готина мацка, която познавам само по телефона. няколко пъти ми помага с различни лекари /координатор е в български фонд за допълнително здравно осигуряване/. наистина ме взе много присърце,защото е минала по същия път. Даже онзи ден разбрах, че съдбите ни са почти сходни- същата кофти спермограма и....
2 цикъла по 6 инсеминации! /първите в Майчин дом, вторите- в Тина Киркова/. Тя казва, че много зависи да попаднеш на "точния лекар", че не трябва да се губи надежда и борбата трябва да продължава...Казва, че когато помиришеш наакания памперс разбираш, че всичко си е заслужавало. когато я попитах от кой опит е забременяла, отговори" О, мила аз 7 години правих опити-12 инсета, един неуспешен опит ин витро и когато си купих лекарствата за втория опит...забременях спонтанно...."
Хъм, стават ли чудеса или просто природата решава на кой измъчен крайъгълен камък нещата ТРЯБВА да се случат??
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #199 -: Ноември 06, 2010, 21:08:03 pm »
bubulina79, кой ти каза, че с така сраснал яйник не ставаш за ин витро. Познавам няколко момичета, включително и за дето сме със срастнали яйчници и тръби, обаче всяка от нас си действа по някакъв път и дори някои вече успяха. Моят яйчник е сраснал виско нагоре и е малко разпънат неестествено , но доки не ми е казвала, че това и пречи.
Иначе ти сама ще решиш как да постъпиш с мъжа ти, но не бива да пренавиваме болта:}По тази причина този месец се отказах от инсето и ще изчакам след няколко месеца.