0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #200 -: Ноември 06, 2010, 21:15:35 pm »
bubulina79, кой ти каза, че с така сраснал яйник не ставаш за ин витро. Познавам няколко момичета, включително и за дето сме със срастнали яйчници и тръби, обаче всяка от нас си действа по някакъв път и дори някои вече успяха. Моят яйчник е сраснал виско нагоре и е малко разпънат неестествено , но доки не ми е казвала, че това и пречи.
Иначе ти сама ще решиш как да постъпиш с мъжа ти, но не бива да пренавиваме болта:}По тази причина този месец се отказах от инсето и ще изчакам след няколко месеца.

Доктор Коновалова ми каза, че няма как да се стигне до яйцеклетката, тъй като /единствения ми функциониращ/ яйчник е срастнат високо над матката  :( Попитах няма ли да помогне лапаро или друга операция, но според нея, всяка интервенция води до нови адхезии, с други думи...кауза пердута...Ще я виждам пак другия четвъртък, но предния път се засили да подаваме документи за ИКСИ, после се сети за яйчника и спря...За това пробваме само инсета.Не знам какво да си мисля.... :(

П.П за болта и временното изчакване си напълно права...Пък и до като чакаме, действаме  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноемвр
« Отговор #201 -: Ноември 07, 2010, 01:28:44 am »
Буболина, с половин, с четвъртин яйчник се прави ин витро, а какво остава с цял, па макар и срастнал. А тези "сраствания" как са установени (?), ето ти линк със специалисти http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52. Бих се спряла на първите 5. 8)
« Последна редакция: Ноември 07, 2010, 01:31:53 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #202 -: Ноември 07, 2010, 12:19:04 pm »
Буболина, с половин, с четвъртин яйчник се прави ин витро, а какво остава с цял, па макар и срастнал. А тези "сраствания" как са установени (?), ето ти линк със специалисти http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52. Бих се спряла на първите 5. 8)

Установени са с ехографски преглед  :) В "Щерев" ходя, но щом настоявате, че има начин, ако трябва и второ мнение ще потърся...Давате ми надежда момичета  :bighug: :bighug: :bighug:
П.П? зНаеш ли, дали може по преценка на лекар да се мине директно на ИКСИ, или трябва първо 4-5 пъти да ....ме върнат от инсе?  :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #203 -: Ноември 07, 2010, 12:56:07 pm »
Bubulina, шанс винаги има - имаш свои яйцеклетки, имате съпружески материал! Трябва да има начин - потърсете второ мнение!
При мен - второто инсе е неуспешно. Сега се чудя какво да правя - стимулация за инсе или направо инвитро. Понеделник или вторник съм на преглед и смятам да разпитам доктора много, ама много подробно дали има смисъл да продължаваме така. Все пак с 2 яйчица не се получи, какъв е шанса да стане с повече???
*
« Отговор #204 -: Ноември 07, 2010, 19:13:11 pm »
Хъм, стават ли чудеса или просто природата решава на кой измъчен крайъгълен камък нещата ТРЯБВА да се случат??

Моят син го имам за едно такова чудо!  :)

Пет години безуспешни опити.
Проходими тръби, хормони в норма, спермограмата не е перфектна, но пък не е и лоша.
Пет стартирани инсеминации, четири завършени, нито една успешна.
Диагноза неизяснен стерилитет.
Последно изследвахме клетъчен имунитет - установи се, че имам силно завишени НК клетки, което е било предпоставка за проблем с инплантацията.
В месеца, в който реших да си дам почивка от маратона с инсетата, и в който исках да обмисля накъде да поема, забременях спонтанно.  :D

Колкото и тривиално да звучи - чудеса стават! Уви, понякога по-трудно и бавно, но се случват!
От все сърце желая на всяка една от вас едно такова ЧУДО! yahoo_17
« Отговор #205 -: Ноември 07, 2010, 19:45:57 pm »
Все пак с 2 яйчица не се получи, какъв е шанса да стане с повече???

Акеми, подкрепям изцяло Туин :)
Чудеса се случват и то най-неочаквано :wink:

При моето първо инсе имах 11 спукани фоликула - резултата отрицателен.
Няколко месеца след това, когато док беше категорична че трябва пак да пия противозачатъчни заради поликистоза, аз отказах, имах спонтанна овулация и от един фоликул видях положителния тест. :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #206 -: Ноември 07, 2010, 20:07:36 pm »
bubulina,нямам опит със сраствания, но ми е трудно да повярвам,че няма абсолютно никакъв начин да се направи пункция.Мисля,че е задължително да се чуе мнението на поне още един специалист,примерно д-р Щерев.

П.П€ зНаеш ли, дали може по преценка на лекар да се мине директно на ИКСИ, или трябва първо 4-5 пъти да ....ме върнат от инсе?  :?
Д-р Тимева е лекарката,с която съм се консултирала.В първия ни разговор тя ме изненада с предложението си за Инсеминация, в случай че има подобрение на спермограмата(в тази от м.май- 25% подвижни).С оглед на всичко прочетено,смятах че нашият вариант е ИКСИ на Спонтанен цикъл.За четири месеца съпругът ми изпи какво ли не...
Новата спермограма отчете увеличаване на общото количество,но подвижните са пак 25%  :?.При този резултат Док. се съгласи, че сме за ИКСИ.
От друга страна прочетох няколко вдъхновяващи лични истории за спонтанно забременяване при подобна на нашата спермограма, следя всеки месец овулацията и си пробваме......с вяра, че Чудеса се случват.
Благодаря,twin,за споделения опит,желая ви много,много здраве! :D

Bubulina,от сърце ти желая успех! :DКонсултирай се с поне още един лекар,обмисли предварително всички възможни варианти, за да си готова с конкретни въпроси.В тази клиника лекарите са отворени за диалог,казвам го от личен опит.Вярвам,че ще намерите успешният начин за излизане от тази ситуация.Прегръщам те! :D
« Последна редакция: Ноември 07, 2010, 20:09:18 pm от marsi »

« Отговор #207 -: Ноември 07, 2010, 22:06:41 pm »
Стават чудеса и всички ние се надяваме на чудо :D На мен също след неуспешно ИКСИ д-р Александров ми препоръча почивка, и каза, че спермограмата ни се е подобрила и в подобни случаи много често се случва спонтанно забременяване  :D Така че да се надяваме, момичета  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #208 -: Ноември 09, 2010, 17:09:44 pm »
Здравейте пак ,

На мен утре сутринта ми е 14-ти ден от ИНСЕ-ти и съм си взела тест Шуър чек с идеята утре сутринта да го направя.. ако не е дошла лелката ,де.. щото много напира според мен.  :( Ноо аз вече съм се приготвила ,че резултатът най-вероятно ще е "-"  .. Утре ще пиша ..че не е честно само да чета. Трябва и да споделяме, за да има смисъл от тоя форум. А вие все пак стискайте палци  :wink:
*
« Отговор #209 -: Ноември 09, 2010, 18:02:03 pm »
 wish,  :crossfingers:

*
« Отговор #210 -: Ноември 10, 2010, 11:17:41 am »
Ето ме, тестът е най-отрицателния тест ,който съм виждала.Няма място за надежди - на 14-ден след ИНСЕ-то е , Шъур чек. Няма да ви занимавам с емоциите си .Само за протокола : Стимулацията ми беше с Меногон от 3-ти ден на МЦ. Общо 9 дни ,като първите 3 по 75 ед. ,а останалите 6 по 150. Образувах 4 доминатни фоликула,като трите се бяха спукали в деня на ИНСЕ-то. Прегнил - 1000 ед - около 40 часа преди това .Лигавицата,беше ОК, даже пролактина в норма. Материала на половинката беше с лееко намалена подвижност /41%/ и малко проблем с морфологията имаше,но казаха,че не е трагично и след обработката станал супер. След ИНСЕ-то бях на Утрогестан 2 х2 ,а през цялото време пих Естрофен,Аспирин протект и фолиева к-на. Днес спрях всичко .
Както и да е. Не съжалявам,че пробвахме. При Д-р Козовски съм- младши и каквото и да правим оставам при него. Няма по невероятен доктор. Всичко беше направено както трябва,но явно не сме имали късмет.

Успех на останалите !
 Няма отказване, продължаваме нататък ! Ще видим с какво.. :wink:
« Отговор #211 -: Ноември 10, 2010, 15:46:18 pm »
wish :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
при моето последн инсе картината беше почти същата. Разликата беше в това, че стимулацията ми беше на Клостил.
Разбирам как се чувстваш.
Поеми дълбоко дъх и събирай сили за следващия опит, нали прочете по-горе: чудеса винаги стават!
Успех следващия път!
*
« Отговор #212 -: Ноември 10, 2010, 16:22:05 pm »
Благодаря за подкрепата ,орхидея ! Все пак бяхме подготвени ,че може и да не стане,даже беше много вероятно ,особено след ,като прочетох и тука ,че от първа инсеминация няма никой успял /почти/..  Че ми е мъчно , много ми е мъчно ,но нищо не мога променя .. Мога само да се надявам ,че някой ден и не мен ще ми се усмихне щастието. Правя всичко,което зависи от мен. Намерих "моя доктор" , имам план , така че .. никакво отказване.  :bighug:
« Отговор #213 -: Ноември 15, 2010, 22:10:17 pm »
Леле, какво затишие.... Момичета, какво става, няма ли някой в процедура?  :ask:

Днес бях на УЗ  преглед на 12 ден. Пих Клостилбегит от 5-и до 9-и ден. Днес имам 2 фоликула в ляво - 18 мм и 13 мм и НУЛА фоликула в дясно. Шокът дойде от дебелината на лигавицата - 4 мм. Изглежда Клостилът й е таковал таковата ... :?. Досега само с нея си нямах проблеми, ама защо пък и тя да не надигне глас?  :balk_133: Лекарката не ми предложи абсолютно нищо за удебеляване на лигавица  :dontknow:

Четох в Гугъл за глобули виагра, давани на пациентките на Стаменов, с много добри отзиви за нарастнали лигавици на ендометриума. Някой тук пробвал ли ги е?

Чудя се за следващото инсе дали да продължа да пия Клостилбегита  osi_8
« Отговор #214 -: Ноември 15, 2010, 22:21:57 pm »
Кафенце,
при някои жени лигавицта изведнъж се удебелява преди инсето. Моята никога не е била много дебела. Обикновенно в деня на прегнила ми е била по около 8,5, което доколкото зная не е най-оптималния вариянт. Димитрова каза, че просто ми била такава лигавицата, и че не е толкова притеснително.
Веднъж говорих с и с Владимиров по въпроса, за да се успокоя.
Моя съвет е да говориш и с Владимиров, особено ако в деня на прегнила няма голям прогрес.

Успех! 
*
« Отговор #215 -: Ноември 15, 2010, 22:47:29 pm »
Кафе, Орхидея дава добър съвет, въпросът е колко близо ти е овулацията.

Дано Мелоди се включи скоро: тя направи инсеминация, стимулирана с кломид, и днес видя положителен тест. Всичко да върви по вода занапред, Мелодийке!

Аз ще правя инсеминация след кломид към средата на декември.

« Отговор #216 -: Ноември 15, 2010, 23:40:51 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите!

Овулацията ми, без Прегнил, би била най-рано в петък, но д-р Димитрова каза, че от Клостила може да отиде и отвъд петъка. 4 мм за 12 дни, едва ли би пораснала още 4 за 4 дни... Бих говорила с доктор Владимиров, ако имам такъв шанс.

Много се радвам за успешното инсе на Мелоди  :flower: yahoo_17
Цигу, да я последваш в успеха още в края на декември  :crossfingers:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #217 -: Ноември 15, 2010, 23:44:22 pm »
Кафе, терапия с виагра е доста скъпа и за инсеминация не знам дали ще се наиве някой да ти я предложи, а и вече е късно. Да, най-вероятно клостила не и "пасва" добре на твоята лигавица.
Не бързай да я обричаш и тази процедура, на 7мм имам позната която забременя (след ин витро).
Късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #218 -: Ноември 16, 2010, 17:30:42 pm »
Здравейте момичета,
Ето ме и мен - днес ме инсеминираха на два спукани фоликула. Докторката каза, че условията са прекрасни, сега остава дългото чакане. Това ми е трета инсеминация и наистина много се надявам. Радвам се за Melody, дано всичко да е наред и да завърши с едно малко сладко бонбонче!
« Отговор #219 -: Ноември 16, 2010, 17:49:20 pm »
Желание, успех!  :crossfingers: