0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мъжки неволи
« -: Септември 09, 2010, 20:40:14 pm »
Здравейте
Първо да Ви се представя - на 40 съм, а с по добрата ми половинка сме почти 20 години заедно и за беда се получи проблем със забременяването - две извън маточни бременности.Опитахме инвитро, но за съжаление неуспешно, а и се получи образувание(доброкачествено) в гърдата, вероятно от хормоналната атака. Темата лека полека стана парлива, а вече и доста често се караме. За да не ме разберете погрешно ще Ви кажа, че и двамата сме сигурни, че го искаме, но яавно аз казвам неподходящи неща, тя вече има някъкъв пси проблем, който се задълбочава и наникъде. Преди няколко дни отново се заговорихме и този път не се сджавкахме, а решихме какво да правим и решението е, че аз поемам инициативата. И това всъщност е и причината да Ви пиша и моля за съвет и помощ. Мисля, че ще е добре за нея да поговори с специалист, който да я изслуша, да вникне в проблема и да ни насочи. Знаете ли такъв лекар и мислите ли, че е удачно това. Чувал съм за кабинети за женска консултация и можете ли да ми препоръчате такъв - за предпочитане е доктора да е жена.
Благодаря предварително и се извинявам, ако съм писал нещо не където трябва - хич не ги харесвам тия компютри :)
*
Re: мъжки неволи
« Отговор #1 -: Септември 09, 2010, 20:59:28 pm »
Здравей и добре дошъл  :)
В някои от репродуктивните клиники работят психолози, може да опитате първо там. На прима виста се сещам за Медицински център "Репродуктивно здраве " и Център за репродуктивно здраве “Надежда” . Вероятно не са само тези, но предполагам, че момичетата, които разполагат с информация ще споделят в тази тема.
« Отговор #2 -: Септември 09, 2010, 21:03:02 pm »
Психолог и психотерапевт има и в КИРМ Плевен - виж тук http://ivfpleven.com/index.php?l=99
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 21:09:37 pm от kartiche »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Септември 10, 2010, 00:39:52 am »
Здравей Щастливецо! Надявам се наистина си щастлив, а скоро още повече.
Посещавала съм психотерапевт доста години за преодоляването на депресии, страхови неврози натрапливости, все проблеми далеч от стерилитета. Моето мнение е че ако попаднете на точния човек в точното време - ще решите проблема за месеци ако проблема е основателен страх, депресия или просто имате нужда от брачен консултант, но никога няма да намерите човека който да реши проблема вместо вас. Никой себеуважаващ се специалист няма да си сложи главата в торбата и да ви каже продължавайте напред - това е безопасно за здравето на жена ви или продължете напред това ще укрепи брака ви и т.н., това са решения които вие сами трябва да вземете и то без натиск от едната или другата страна. Стерилитета е проблем на семейството, независимо чия е "причината" и повече такт и разбиране никога не са излишни. Най-окуражаващото което прочитам в изповедта ти е че казваш че и двамата го искате - това наистина нарежда половината от пъзела. Дай и нужното време, намерете подходящия екип и вярвайте в успеха!

Ние имаме своята рожба след повече от 10 години стерилитет, на 8-мата "узряхме" за ин витро, успяхме на трета процедура, след това също вадихме аденом от гърдата... пиша ти това, защото това което ти споделяш не е ново и не е само "във вашия двор".
За Пловдив мога да дам препоръка за терапевт.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2010, 19:40:22 pm »
Здравейте
Искам да благодаря (макар и късно) на всички, които ми помогнаха със съвет и изразиха мнение. Мога да Ви се похваля, че имаме голям напредък и вероятно скоро ще опитаме пак инвитро. Стискайте ни палци всичко да ни е наред и дано имам повод да Ви се похваля някой ден.  :)
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2010, 21:56:51 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_33
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2010, 21:03:14 pm »
 :) Успех. Да не забравиш да ни пишеш за хубавите резултати. Аз винаги ги чакам с угромно нетърпение и ги чета с голямо удоволствие.
Позрави.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0