0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

17 oh прогестерон, ритъм кортизол?
« -: Май 18, 2006, 10:55:12 am »
Ендокринолог иска да изследвам 17 oh прогестерон, попитах я дали има значение на кой ден от цикъла, каза ми не.
Тъй като иска да го правя в Бодимед, порових из сайта и там пише, че се прави на 3-7 ден от цикъла(при 28 дневен цикъл) и на 21 ден пак.
Правили ли сте такъв тест и на кой ден?

Освен това трябва да изследвам и кортизол. За това не прочетох някакви изисквания, освен, че се взима 2 пъти в един ден. Ако някой е правил и това да каже дали имат изисквания някакви.

И последно могат ли резултатит от Бодимед да се видят в нета или да се изпращат, тъй като не съм от София, а последно ще ми взимат кръв около 3-5 часа следобед и няма как да са готови изследванията докато съм в София.
Благодаря
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #1 -: Май 18, 2006, 11:13:04 am »
имаш ли представа защо държи непременно на бодимед.
там резултати по нет не можеш да провериш. може да ти ги изпратят но май се плаща допълнително (да кажат тези които са ползвали тази услуга)

ва, какво става с тебе. отдавна не си се вясвала. аз скоро си мислих за тебе и по-специално до къде се докара с лечението. знам че беше на сиофор висока доза. драсни 2 реда каква ти беше дозата, поотслабна ли още от това, намаляват ли ти вече сиофора и въобще как си.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #2 -: Май 18, 2006, 11:21:16 am »
За съжаление при мен нещата вървят към лошо развитие :cry:
Личната ме прати за профилактичен преглед при нова ендокриноложка, която ми даде направление за профил да правя и... резултатите направо ме стреснаха яко.
Въпреки сиофора:
7:00 - 10,74
12:00 - 11,34
15:00 - 7,74

Вчера бях за разчитане на резултат и ми добавиха ново лекарство - Avendia, кото пия от днес по едно. Каза да не мисля за момента за забремняване, нещо което и аз си знаех вече. След 2 седмици съм на нов профил, ако са добре нещата продължавам с двете, ако не....кой знае май инсулин.
Килограмите ми се върнаха на стартова позиция+още нагоре
 :cry:  :cry:  :cry: , надявам се сега пак да ги възстановя и задържа.
Другата седмица като ходя за тези изследвания, ще направя ако е възможно и консултация с д-р Тодорова и после се надявам да има добри новини някакви.
Ендото ми каза, че АКО забременея задължително минавам на инсулин и леко ме  8O  8O
За лабораторията ми каза, че ако имам проблем с кортизола, тя не може нищо да направи и трябва да ме насочи към ендокринолози в София, а там уважавали най-много резултати от Бодимед, затова мисля да я послушам
*

лили

• 2151
« Отговор #3 -: Май 18, 2006, 11:28:57 am »
съжалявам че така се развиват нещата при тебе. дано да е лаб. грешка.
тодорова е много добро решение. не почвай инсулин без да се консултираш с нея. жената много чете, не е "късогледа" и е отворена и към алтернативно лечение (като пчелни продукти напр). може би не гледа негативно дори на хомеопатия. освен това консултира доста бременни с диабет така че при всички случаи щи ти е от полза една консултация с нея. обади й се по тел и се разберете за среща щото е много натоварена обаче мисля прави компромиси за хора от провинцията които специално пътуват насам.
на тебе каква ти беше дозата на сиофора че съм позабравила вече :oops:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #4 -: Май 18, 2006, 11:33:06 am »
Ами аз така или иначе трябва да направя с нея консултация и за хепарина, надявам се наистина да помогне.
Сиофор пия 3x1 на ден.
Не ми се вярва да е лабораторна грешка, до сега винаги там съм правила изследванията.
*

лили

• 2151
« Отговор #5 -: Май 18, 2006, 11:42:02 am »
пиши после какво ти е казала.
аз съм мн доволна от нея. не бърза да ти изпише 1 шепа лекарства без да ти е пуснала изследвания преди това. така както правят доста други.
а инсулин изследвала ли си
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #6 -: Май 18, 2006, 11:52:26 am »
относно 17 oh прогестерон, проф. Захариева каза че се прави на 3-5 ден от цикъла и не прие за достоверен резултата ми, който е правен около 22 ден на цикъла /повишен е/. Каза да го пусна отново.
« Отговор #7 -: Май 18, 2006, 11:52:32 am »
Не съм, но според ендото нямало нужда, било ясно, че имам инсулинова резистентност.
Ще видим Тодорова какво ще каже и тогава ще правя още изследвания ако трябва
*

лили

• 2151
« Отговор #8 -: Май 18, 2006, 11:54:38 am »
не съм много убедена че е така ама виж и тодорова какво ще ти каже
стискам ти палци
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!