0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Не си родила? Развалена стока си...
« Отговор #40 -: Септември 29, 2010, 10:39:30 am »
След всичките години на борба,от това което прочетох,съм меко казано в потрес,чуствам се направо омърсена.Кое и дава право на тази "...." да се рови така в душите на хората.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #41 -: Септември 29, 2010, 10:56:46 am »
Тази "бяла лястовица" и сътвореното от нея, заедно с комбинация от всички гнусоти, излезли напоследък ме навеждат на една мисъл. Не са ли това поръчкови материали, целящи насаждане на негативно мнение в обществото? Така по-леко минава идеята за спиране финансиране на работата на фонда?
Не съм по конспирациите, но нещо много силна стана атаката на подобни бели птици. Или глупостта е посевместна?

На мен също ми е писнало да насаждат проблема с изоставените деца на двойките с репродуктивни проблеми. Защо е нужно да си хуманен, само ако ти самият имаш проблем?
Защо когато едно младо семейство се създаде, му пожелават да има много деца? Никой не им казва, да ходят да осиновят и без това има по домовете? А това го набиват нон стоп в главите на хората, борещи се със стерилитет.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 10:59:37 am от *vera »
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #42 -: Септември 29, 2010, 11:09:12 am »
Ууу, таз кака що не даде пример и не вземе да осинови тя едно циганче на 5-6 годинки с увреждане. Ей така, да даде тон.:D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #43 -: Септември 29, 2010, 11:15:26 am »
Рали, като стана евродепутатка, ще мога да си позволя да обърквам инфлацията с фелациото, но дотогава още бая хляб ще има да изям.  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #44 -: Септември 29, 2010, 11:39:59 am »
Аз мисля, че вече достатъчно внимание и отделихме.
« Отговор #45 -: Септември 29, 2010, 11:53:14 am »
Лошото е, че госпойцата според мен не е пубер, а е в период от живота си, в който се смята, че си узрял за възпериемането някои житейски проблеми. Само дето "видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крака". Сега ще ни залеят такива статийки и есенца, в резултат на едно-две "филмчета" на М.Б.
В крайна смека най-естественото нещо на света е да искаш да създадеш наследник на гените си, съответно за мен това е най-хуманното нещо. И осиновяването и инвитрото нямат общо, за да се съпоставят.

П.С. преди две години чух същото от една позната. Две години по-късно тя се замисля за донорска инсеминация, не за осиновяване.Нищо не съм й казала - просто узря за идеята, че едното няма общо с другото. За някой неща трябва да се дорасте за да ги приемеш.Проблем е, когато незрял човек пише за някое списание.
[/url][/url]
*
« Отговор #46 -: Септември 29, 2010, 12:08:38 pm »
Аз мисля, че вече достатъчно внимание и отделихме.

Имаше една поговорка "Убий глупака с мълчание"! Като, че ли основната идея на тая пикла е била именно да привлече малко внимание, затова май наистина е по-добре да спрем до тук!
*
« Отговор #47 -: Септември 29, 2010, 12:12:10 pm »
Нито съм впечатлена, нито пък засегната от авторката на въпросната статия. Също толкова бих се впечатлила от мнението на комшийката ми Пенка, за която думата ин витро звучи също толкова страховито. Кой знае какво се върти в главата на женицата по мой адрес.
Ако ми пукаше за мнението на горепосочените, още щях да съм навряна в миша дупка и да се страхувам да споделя проблема си. А аз никога не съм го крила.

Днес куцо, кьораво и сакато се е юрнало журналист да става. Кой с диплома, кой - не, на кого му пука! То в националните медии не ти дирят диплома, какво остава за безбройните интернет издания. Тези душици, самонабедили се за журналисти, като не могат да си намерят работа или работят на позиция, която не ги удовлетворява, си правят блогче, хващат някоя актуална тема, описват я в най-гротескни краски, придават й скандален вид – и ето – сдобиват се с възмутени читатели, които им осигуряват така бленуваната популярност. Дали е вярна информацията, компетентен ли е авторът - това не е важно. Въобще не му пука на човечеца, той си е получил целената доза внимание.

Гореизложеното ми мнение важи и за некадърни писатели.
*
« Отговор #48 -: Септември 29, 2010, 12:56:41 pm »
Ами не е така, Елфи. Това е достъпно за всички и тъй като е лековато, глуповато, с висок градус, пикантно подправено, лесно смилаемо и лесно повръщаемо - за това се търси - копира се от медии, излъчва се, тиражира се, трупа трафик или рейтинг (според вида медията) и достига до масата, която в 80% е абсолютно невежа по темата. Без значение дали е създадено от Миролюба Бенатова, Людмила Филипова или Виктория с фелациото - простотията се тиражира и харчи.
« Отговор #49 -: Септември 29, 2010, 13:22:41 pm »
Предполагам, че сме лесна "плячка" за подобни материали, тъй като пишем във форуми,споделяме и какво по-лесно от това да прочетеш по доагонал нещо и да измислиш глупост свързана с него.
« Отговор #50 -: Септември 29, 2010, 14:04:54 pm »
....... Като, че ли основната идея на тая пикла е била именно да привлече малко внимание.........

И на мен това ми се въртеше из главата докато четох този бълвоч, за това си правя извода, че е пуберка или поне има зрялостта на пубер

*
« Отговор #51 -: Септември 29, 2010, 14:09:19 pm »
Ами не е така, Елфи. Това е достъпно за всички и тъй като е лековато, глуповато, с висок градус, пикантно подправено, лесно смилаемо и лесно повръщаемо - за това се търси - копира се от медии, излъчва се, тиражира се, трупа трафик или рейтинг (според вида медията) и достига до масата, която в 80% е абсолютно невежа по темата. Без значение дали е създадено от Миролюба Бенатова, Людмила Филипова или Виктория с фелациото - простотията се тиражира и харчи.
Дони, простотията е безбрежна и непобедима.
Няма смисъл да се работи в тази посока, а в обратната.
« Отговор #52 -: Септември 29, 2010, 15:11:18 pm »
..........аз просто нямам думи........

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
« Отговор #53 -: Септември 29, 2010, 17:01:36 pm »
Абе, защо автоматично се приема, че изоставеноте деца трябва да се поверят на двойки с репродуктивни проблеми?Що не извадят една статистика в Норвегия например, или която и да е друга страна, колко семейства със свои деца осиновяват и се грижат за сирачета?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #54 -: Септември 29, 2010, 17:57:09 pm »
Колкото повече се възмущавате и пишете коментари в блога й, толкова по-голямо поле за изява й давате. Дони, разбирам опасенията ти, мила, но ако ще и на челна стойка всеки ден да обясняваме нещата, все тая. Простият човек затова е прост, защото НЕ ЖЕЛАЕ да се ограмоти. Твоето аргументирано и нормално описание на проблема няма да му привлече вниманието, вярвай ми.
Добре е да си дадете сметка, че колкото по-емоционално и нахъсано й се отговаря на тая, толкова повече тя си затвърждава тезата в собствените си очи. И на мен ми иде да вляза и да й напиша две думи, дето свят ще й се извие, но няма да постигна нищо друго, освен да й дам основание да ме нарича "психясала бездетница, оправдаваща егоизма си" :?
То всичко много хубаво, ама аз едно друго нещо не разбрах. Кому е нужно да си тровим нервите тука с подобни идиотизми? Защо трябва да отделяме внимание на всеки умопомрачен човечец, борещ се за слава на наш гръб? Малко ли ни е болката и мъката, та да се тормозим и с това? Ами на мен не ми трябват такива статии, за да знам мнението на простия човек за проблема ми. Ми да си го има мнението, пука ми. Нито ще ме накара да се откажа, нито ще успее да ми даде тон в живота. С такива хора просто не общувам. Обаче какво се получава? Аз ги избягвам всячески навън, а баш тук, където ми е убежището, се натъквам на подобни помии и само се ядосвам. Защо? Не искам! Стига с тия гадни заглавия, бе хора! Дайте поне тук да не се изнервяме с такива простотии....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #55 -: Септември 29, 2010, 19:16:56 pm »
Злате, ние си имаме нашето убежище тук, но какво да кажем за момичетата, които нямат интернет, не са навътре с компютрите, а в същото време висят пред кабинетите на АГ и се борят сами. Виждаш ли колко хора са писали, че когато са ни намерили и всичко се е променило и вече не са сами и дори за елементарни въпроси се питаме взаимно и си споделяме. Те нямат нашата среда, само негативизма на обществото породен от подобни изцепки. Аз много добре помня (и доста от старите пушки тук) какво беше 2002. Вървиш и ревеш по улиците защото са те фраснали с диагноза, че никога няма да имаш дете, вдигнали са ръце и не знаеш на къде да поемеш, няма кого да питаш, няма нищо в интернет (беше в зората на бг интернета) и си сам и в безизходица. Има хора, които и сега са така - не си го измислям, виж постовете на нововключвани момичета. Нали това е и една от нашите задачи - да променим негативните нагласи, и то не само за сега, а в дългосрочен план дори - това е бавен процес и отнема години, всички сами го виждаме.

Псевдо феминистката заключи опцията за коментари към материала си :)
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 19:23:46 pm от cygnus »
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #56 -: Септември 29, 2010, 20:54:51 pm »
Количеството акъл в Интернет е константа, а потребителите се увеличават постоянно.
Въпросното "цвръкче" е типичен пример за това явление. Не си хабете нервите с подобни помии - сега сульо и пульо може да седне пред компа, с един клик да се свърже с глобалната мрежа и да почне да млати по клавиатурата, обзет от неистово желание да залее света със светлината на своята мъдрост. за особено мъдри се имат хората от една определена възрастова група, която в момента е на вълна "аз открих колелото и светът започна от мен". те обичат да умуват и да си дават мнението по всякакви въпроси - нищо, че никой не им го иска.

и аз си имам мнение по всичко, що ми се случва да видя в ежедневието, но блог не си правя, за да се изпразня пред света, с извинение...

та така де - просто не обръщайте внимание. ако имате малко време - напсувайте я и толкоз.

:youwoman:
Направо ми взе думите от клавиатурата  :lol:

В днешно време всеки ръси мозък значи, чел, не чел, чул недочул ама въпроса е да се изкаже и даде мнението си. Смешно ми е. Не бих могла да му се вържа на тва чудо, чесно.

Пък я тя си прекарала статистиките през мозъчните клетки  :lol: Забравила е обаче да си прекара през клетките едни много важни факти, ама айде карай.. То и тва е голям труд.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 20:58:48 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #57 -: Септември 29, 2010, 21:50:09 pm »
Злате, ние си имаме нашето убежище тук, но какво да кажем за момичетата, които нямат интернет, не са навътре с компютрите, а в същото време висят пред кабинетите на АГ и се борят сами. Виждаш ли колко хора са писали, че когато са ни намерили и всичко се е променило и вече не са сами и дори за елементарни въпроси се питаме взаимно и си споделяме. Те нямат нашата среда, само негативизма на обществото породен от подобни изцепки. Аз много добре помня (и доста от старите пушки тук) какво беше 2002. Вървиш и ревеш по улиците защото са те фраснали с диагноза, че никога няма да имаш дете, вдигнали са ръце и не знаеш на къде да поемеш, няма кого да питаш, няма нищо в интернет (беше в зората на бг интернета) и си сам и в безизходица. Има хора, които и сега са така - не си го измислям, виж постовете на нововключвани момичета. Нали това е и една от нашите задачи - да променим негативните нагласи, и то не само за сега, а в дългосрочен план дори - това е бавен процес и отнема години, всички сами го виждаме.

Псевдо феминистката заключи опцията за коментари към материала си :)

:good_post:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #58 -: Септември 30, 2010, 02:41:59 am »
Дони, съгласна съм с теб. Не ме разбирай погрешно. Но разбери, че с коментари под тъпи блогове нема да стане. Ние правим друго, за да дадем гласност на проблема. Баш на тебе няма смисъл да ти обяснявам какво. Отговаряйки и влизайки в тон на такива малоумни писания, даваме гласност на тях, не разбирате ли? Правим ги популярни и интересни.
Начинът да ограмотим леля Пена е да говорим постоянно, разбираемо и на правилните места. Нали не мислиш, че леля Пена чете блогове?
И да запитам, с какво трите страници възмущение и нерви помагат да променим отношението към нас? Как точно с гневните коментари под "статията" я опровергаваме?
Нали разбирате, че подобни писания четат хора, които и на челна стойка да им обясняваш кое как е, те няма да разберат. Защото не искат, защото скандалното, жълтото, мистичното и зловещото са им по-интересни....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #59 -: Септември 30, 2010, 07:19:34 am »
Това от мен

Дори здравият ми разум не може да си обясни що за човек сте Вие.
Госпожо, вие сте за съд!

Искам да Ви питам след като тези хора са "развалена стока", защо ли трябва да осиновяват прекрасните изоставени деца. За да ги възпитат правилно ли?

Искам да Ви питам - значи раждането на 13 год. е висок хуманен акт, така ли?
Или пък безразборните полови контакти на малцинствените групи, след което се раждат множество деца с увреждания и това ли е хуманен акт?

Искав да Ви питам - да родиш в тоалента и едвам да ти спасят детето и това ли е хуманен акт?

Искам да Ви питам Вие като толкова компетентна журналиска - какво направихте за децата от домовете - борите са за техните права, борите се за това да се ограничат тези раждания, осиновихте, напишете ни, за да знаем.

Искам да Ви питам къде е инициативата Ви, която сте направила, за да може да се затворят тези домове или пък каквото и да било там?

Искам да Ви питам - кой обясни на тези хора, че след като нямат възможност да отглеждата повече е от едно дете, не трябва да продължавата да раждат? Кой им отне правата - като помощи, детски и други такива?

Искам да Ви питам - циганката, която я дават в национален ефир и заявява, че ще си остави детето, за да и го гледа държавата, къде бяхте Вие? Защо не се намесихте? Какво направихте? Какви санкции претърпя тя?

Искам да Ви питам - кое семейство в България първо мисли да си осинови дете, пък след това да роди свое или май всички тичат първо да си родят живо и здраво детенце и никой не мисли да осиновява?

Коя сте Вие, че да съдите хората с репродуктивни проблеми? Къде е написано това, че като нямаш деца и хоп трябва да тичаш да осиновиш? Кой сложи този знак да равенство?

Искам да Ви питам още много неща, но няма смисъл и нещо, за да има за какво да пишете средващия път ....
" Нека, който е безгрешен пръв хвъли камъка"