0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #40 -: Октомври 20, 2010, 13:59:54 pm »
Мини, надявам се и при нас да се случи така, но само времето ще покаже :)

Мери, вероятно причините са комплексни, нали по книжките пише, че тепърва се започва с тръшкането и номерата, при нас вече са факт. Дано по-леко мине този период. Как е Вяра? Надявам се каквото и да е притеснението ви, бързо да минава всичко и спокойно  да се радвате на двамата малчугани!  :bighug:

Лидия, пожелавам ти успешно завършване и скоро да зарадвате малката, че ще става кака!

*
« Отговор #41 -: Октомври 20, 2010, 16:55:25 pm »
Не можах да се сдържа да не ви покажа,какво се учи в часовете по музика в 4 клас в българските училища.Просто нямам дума,но децата се радват.Ива с голяма радост ми показа,коя песен ще учат в училище.

Кон излязъл на полето, глътнал въздух и умрял,
възкачил се на небето и какво ли там видял:
ангели крилати играят бейзбол,
черни дяволи рогати вихрят се във рокендрол.

Две кебапчета крилати христоматия четат,
скелет костите си клати и ги слуша как дрънчат,
три прасета заблудени возят се на беемве,
сто кокошки разярени гонят смотано теле...

Вържи магарето на завет под колоните на ЦУМ,
дали на тебе то прилича, ще си го кажеме наум...
По реката плуват глисти и си хрупат зеленчук,
кой каквото ще да мисли - песента ни е дотук!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #42 -: Октомври 20, 2010, 20:00:27 pm »
Страхотна песен, ще я открадна за приспивна  :)

Мами искам да ви попитам, как отказахте бебето от нощното хранене ?
Дария се буди към 2 часа - храня я, после към 4 сутринта, мъча се, давам и вода, чай - не и не, снощи рева 1 час  :( На финала я нахраних и пропусна храненето към 8 ... чак в 11 се храни. Нещо не се справям  :)
*
« Отговор #43 -: Октомври 20, 2010, 20:10:53 pm »
Не можах да се сдържа да не ви покажа,какво се учи в часовете по музика в 4 клас в българските училища.Просто нямам дума,но децата се радват.Ива с голяма радост ми показа,коя песен ще учат в училище.

Кон излязъл на полето, глътнал въздух и умрял,
възкачил се на небето и какво ли там видял:
ангели крилати играят бейзбол,
черни дяволи рогати вихрят се във рокендрол.

Две кебапчета крилати христоматия четат,
скелет костите си клати и ги слуша как дрънчат,
три прасета заблудени возят се на беемве,
сто кокошки разярени гонят смотано теле...

Вържи магарето на завет под колоните на ЦУМ,
дали на тебе то прилича, ще си го кажеме наум...
По реката плуват глисти и си хрупат зеленчук,
кой каквото ще да мисли - песента ни е дотук!
Мдаа,синът ми онзи ден я учи наизуст заливайки се от смях :D
Раиска,както казва Бърди-остави детето на спокойствие.Митко сам се отказа постепенно,а в 6ч.сутринта още си пие АМ :)
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 20:12:34 pm от parsi »

*
« Отговор #44 -: Октомври 20, 2010, 20:16:37 pm »
Раиска,много ти е малко детето за отказване от нощно хранене.Не го насилвай,то само ще ти покаже кога ще спре да се храни нощем.Ива сама спря да се буди нощем за мляко към третия месец.Всяко дете е различно.
*
« Отговор #45 -: Октомври 20, 2010, 20:20:06 pm »
Страхотна песен, ще я открадна за приспивна  :)

Мами искам да ви попитам, как отказахте бебето от нощното хранене ?
Дария се буди към 2 часа - храня я, после към 4 сутринта, мъча се, давам и вода, чай - не и не, снощи рева 1 час  :( На финала я нахраних и пропусна храненето към 8 ... чак в 11 се храни. Нещо не се справям  :)
Би ли ми отговорила, защо е необходимо да причиняваш това на новородено? Детето ти на 10 дни, а ти искаш да не яде, да не реве... ами не става, това не е кукла. Някой ти вкарва идиотизми в главата май...
« Отговор #46 -: Октомври 20, 2010, 20:38:04 pm »
Раиска, ние още се будим към 4 за кърмене :) Защо да го лъжа с вода или чай, като ще го оставя гладен по този начин?
[/url][/url]
*
« Отговор #47 -: Октомври 20, 2010, 20:52:34 pm »
Аз оставих сина ми сам да се откаже. На 4 месеца отказа храненето в 1ч, на 5 месеца отказа храненето в 4ч. Общо взето и до ден днешен е така. Предпочитам да не насилвам нещата.
*
« Отговор #48 -: Октомври 20, 2010, 21:06:21 pm »
Раиса, малко по на горе jam е дала линкове на темите където се обсъжда хранене, болести и т.н. Седмичната тема не е за това :wink:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #49 -: Октомври 20, 2010, 21:12:34 pm »
Раиска, ние още се будим към 4 за кърмене :) Защо да го лъжа с вода или чай, като ще го оставя гладен по този начин?

И аз не знам...просто така пише в книгите, които имам...и педиатърката ни така каза, че ако не я науча сега да не яде нощем - после нямало да мога. А аз така и така се будя постоянно, не ми тежи да я нахраня.
Аз точно затова питам, понеже доста ме успокоява и ми харесва варянта тя сама да си решава кога и колко ще яде.

Благодаря за отговорите...все пиша където не трябва, извинявам се за което.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #50 -: Октомври 21, 2010, 00:53:04 am »
Стефи, какво ви става на всички? Седмичните теми не са ли да споделяме? Момичето вчера излезе от болницата, вие я емнахте веднага. Ми и преди сме обсъждали такива неща тук, а сега не може. Да вземете да пуснете едни нови правила какво да пишем ли, за да не бъркаме постоянно.
Раиса, води се по детето, малко е още, то ще ти покаже какво иска. Кърмете се колкото и когато поиска, все още е много малка да правиш режими и да се учите да спите по цяла нощ.
Мери, Алекс има същите пристъпи, моментно е. Ще го израсте и ще започне да я приема като другарче за игра.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #51 -: Октомври 21, 2010, 09:43:33 am »
Ганка, момичето ме разбра, не съм я емнала, там ще получи повече съвети, защото все пак е по темата, мисля.
Другото с правилата ще го пропусна, надявах се да си разбрала за всичките тези години, че мен трудно можеш с елементарни провокации да ме вкараш в полемика, нямам нито свободно време, нито желание за това :wink:
*

Ganka

• 5926
« Отговор #52 -: Октомври 21, 2010, 10:34:49 am »
Изобщо съм далеч от мисълта да те провокирам, вас все някой ви провокира :? А за правилата - извинявай, но в последните няколко дни непрекъснато се правят забележки за неща, които до сега не сте правили. Ами напишете правила, за да не ви пречим. За какво точно са седмичните теми? Какво да пишем вътре?

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #53 -: Октомври 21, 2010, 11:57:40 am »
За какво точно са седмичните теми? Какво да пишем вътре?

за всичко останало.

навремето имахме една седмична тема - за всичко и за всички. постепенно бременните момичета решиха, че предпочитат отделна тема само за техните вълнения - направихме я. после се видя, че темата за храненето е безкрайна - отделихме я в цял подфорум, със заковани теми, консултации с хора от Ла Лече Лига (не знам защо ги няма напоследък) и т.н. после дойде Бърди, отделихме и подфорум за здравословните проблеми и въпроси. колкото повече хора, толкова повече теми, въпроси, нужди... нормално е да се разрастваме и диференцираме. седмичната тема остана за споделяне на текущи емоции, впечатления, раздумки... често говорим там за възпитанието и игрите на децата или просто си споделяме мигове от живота с децата.
мисля, че цялото това обяснение е малко излишно, защото е доста очевидно, но щом има съмнения и неясноти - ще го направя, защо не.

именно защото момичето вчера роди, хубаво е да прочете първо вече написаното. когато човек роди, въпросите са много и го заливат непрекъснато, а пък човекът има склонност да залива околните с тях. не мисля, че е нужно отново и отново да предъвкваме едно и също. 25 отговора на въпроса "кога да спра нощното хранене" в седмичната тема ми идват малко много.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #54 -: Октомври 21, 2010, 12:00:57 pm »
Джам, явно не е излишно, защото в рамките на два дни се отправят забележки да не се пише за това или онова и в крайна сметка човек почва да се чуди за какво точно се пише и кое е правилното. Предполагам сега вече никой няма да бърка

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #55 -: Октомври 21, 2010, 12:39:17 pm »
Да, повече няма да бъркам.
Пак благодаря за отговорите и пак се извинявам, няма да се повтори.

Ще изчакам моята "кукла" да спре да плаче и да се буди вечер, да тръгне на детска градина и тогава ще се включа.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #56 -: Октомври 21, 2010, 13:07:12 pm »
 :lol: Ама сте скици.
Пими с тая песен ще сънувам кошмари. И това 4 клас по музика викаш  8O.
Баси ужаса.

Аз да се похваля, вчера Моника ми се прибра с една рисунка. Така я беше оцветила, че аз не повярвах даже. Изобщо не е излизала от очертанията и цветовете са абсолютно вярни като на показаната горе картинка. Понеже всеки ден идваме с рисунки не и обърнах много внимание, докато детето не каза, че госпожата и е написала усмивка. Погледнах, ми то било усмихната шестица. Знам че са малки още за това, обаче така подскочи сърцето ми. После се появи и госпожата и каза, че просто не се е стърпяла  :lol:, толко правилно е оцветена. Та вчера беше малък празник в къщи, тя се похвали на де що видя  :lol:. а рисунката ще я сложим в рамка.

Моника си хапваше в 5:00-6:00 часа до 9 - 10 месец. Но лягаше най-късно в 20:00. Опитах се няколко пъти да променя режима, като я будех в 22:00-23:00 да яде и след това да стане в 8:00, но това не е концерт по желание. В 23:00 почти не ядеше и в 5:00-6:00 пак ставаше. :lol: Отказа се самичка и към годинка и нещо вече заспиваше в 20:00 и ставаше към 7:00. Да направиш ти режим и то на бебе е трудна задача.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Ganka

• 5926
« Отговор #57 -: Октомври 21, 2010, 13:10:59 pm »
Еее, Лиде, супер. Моя това много го мори, даже на един от прегледите ни обясниха, че имаме проблем с финната моторика :? А и той не иска, няма търпение да оцветява и да рисува :( Не знам това само при него ли е, при момчетата ли е като цяло... Общо взето ми е малко притеснено от този факт :?

*
« Отговор #58 -: Октомври 21, 2010, 14:05:42 pm »
Лидия, браво на Моника! А мен ме успокоява факта, че е по голяма от Ели. Ели доста излиза от очертанията, тя и цветовете още не знае, едва сега мисля че започва да схваща идеята за цвят и през 2 минути носи нещо и ме пита какво е на цвят :) Иначе в градината оцветяват и бяха изнесли рисунките навън, всеки да си вземе на детето и на една от тях пишеше отлично, защото детето не беше излизало от очертанията и беше оцветявало с правилните цветове.

Гане, може и да е само при момчетата или да си е до дете. И аз Стефан го виждам колко е назад примерно с говоренето, спрямо сестра си на същата възраст. Той и по късно почна да сглобява кубчетата от конструктура... За сметка на това се научи по рано да се катери и въобще физически се развива по-бързо отколкото интелектуално, на което баща му казва, че ще му купи ланец ;)  :lol:

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #59 -: Октомври 21, 2010, 14:11:51 pm »
Гери, като гледам сега Мила - не знам дали защото копира, но например иска да яде вече сама, а на нейната възраст батко й изобщо хал хабер си нямаше да пипне лъжица, да не говорим, че от не пасирана храна се давеше. Опитва да се облича и съблича сама, батко й и до сега го мързи :? Тя се катери повече и от него, комуникацията с нея е по-лесна, въпреки че не говори, изобщо все неща, които той не е правел. Започвам да се замислям дали не е от това, че все пак има по-голямо дете и затова и тя да учи бързо. И изобщо той е все бързащ, все да свърши нещо и да почне друго, ама ако може веднага, а тя е бавна, внимателна, заиграва се повече. Иначе в детската той като прави нещо, какви страхотни проекти има - там как става това, не знам. Фенери, картини, рисунки, има едни специални папки със снимки, които правят с учителките... Там всичко е много хубаво направено, а в къщи няма търпение :?