Аз НЕ СЪМ от хората, допринесли за създаването на фонда. Затова мога да си говоря съвсем спокойно по темата, без опасност да решите, че изисквам вашите благодарности.
Да, темата е за споделяне на проблеми и тревоги. Четях ви и споделях проблемите и тревогите ви. Знам, колко мъчително е да се чака. Знам, как споделянето помага в дългите периоди на чакане.... Е, обаче не се сдържах, когато споделянето се превърна в тягосно мрънкане
Може би името на темата ме подведе? Трябваше модераторите да я кръстят "Мрън-мрън - всякакви оплаквания, колко лошо е, че има Фонд".
Щом той така и така според вас не работи, нали...?
Моля, разберете ме добре!! Пишете, споделяйте, коментирайте! Нали за това е темата? Само този мрънкащ тон (ако може!?) да избегнете. Като казвам "търпение" имам предвид това.
малко търпение... подала съм документи през април, ако е вярно това, което се пише, че тази година заповеди ще вземат номера до 7100 се очертава аз да взема заповед около февруари. За 10 месеца чакане е нужно съвсеееем малко търпение наистина. За никъде не бързам, но такива изказвания са ми изключително неприятни!!!
Повярвай ми, знам цялото мъчение на думата "чакам". Чакала съм без да стигна до процедура точно толкова време, като теб (и при това не чаках за финансиране, плащах си сама
). Мога да разбера думи на тревога и безпокойство, защото чувствам проблема като свой.... Само че с това тръшкане... какво всъщност искаш да постигнеш?
Разбиране... или някаква конкретна промяна... кое точно?
Дори и да си вземете заповедите да не мислите че само вас чакат в клиниките за да започнете.Повярвайте именно тогава започва ходенето по мъките,отлагане удължаване и т.н.
Да, за съжаление това е положението в най-"тиражните" клиники. Не исках да захващам тази тема, но DESI го е казала точно. Зависи към коя клиника сте се упътили, чакането може въобще да не свърши с получаването на заповедта...
Да така е, но според мен клиниките отлагат процедурите точно заради това, че не им изплащат парите!Явно нещата са тръгнали на зле още от самото начало , за няма и две години откакто съществува фонда как можа толкова да се забатачи всичко!
Не е само заради забавени плащания. Клиниките в БГ са с малък капацитет, а всички се бутаме да сме в няколко от тях. Нормално е да ги "задръстим"
Тези от вас, които са правили процедури преди 2 години (има ли такива тук?!), могат да направят разликата. Сега пациентите са десеторно повече и клиниките се задъхват. Естествено, не отказват да приемат нови пациенти, за да не изпуснат парите, които идват с тях. После започва размотаването и удължаването на заповеди, което пък обратно бави фонда... и така....
Нещата като цяло са много далече от идеалните, но пък какво в крайна сметка очакваме за година-две? Парите във фонда не могат да са безкрайно число и няма как, клиниките да си увеличат производителността 5-10 пъти отведнъж.
Носим си късмета, да сме в началото на една новосъздадена система, и за добро, и за лошо. Просто трябва да сме реалисти...