Здравей Лазар,
имам нужда от твоето напътствие. Наскоро на един семинар беше изказана теория, че качеството на яйцеклетките се подобрява значително, ако BMI e по-малък от 25. Теория, която лично за мен има резон и смятам да пробвам.
От последната ни среща на ДРЗ, Пловдив доста неща се промениха при мен, но не и теглото
Всъщност май е единствената константа
Затова имам нужда от съветите ти относно изграждане на режим, с който да сваля 10-ина % от теглото си в следващите 3-4 месеца.
Това, с което разполагам в момента:
1. Хранене
- закуска - най-често двоен сандвич от пълнозърнест хляб с яйце и зелени кълнове.
- обяд - основния проблем е че го пропускам. Закуската ми държи сито и не се сещам за храна до 4 следобяд. През това време пия много чай - неподсладен.
- вечеря - най-често риба с гарнитура от задушени зеленчуци и голяма салата от сезонни свежи зеленчуци със зехтин. За десерт - плодове, а понякога и някое парче тъмен шоколад.
- течности - около 2 литра на ден, предимно вода и чай, и 2-3 пъти седмично чаша червено вино.
2. Тренировки
- понеделник - почивам
- вторник - водна аеробика 45 мин и 15-20-30 дължини плуване
- сряда - водно бягане 45 мин и 15-20-30 дължини плуване
- четвъртък - водна аеробика 45 мин и 15-20-30 дължини плуване
- петък - почивам
- събота - водна аеробика 45 мин и 15-20-30 дължини плуване
- неделя - водна аеробика 45 мин и 15-20-30 дължини плуване
не всяка седмица ми е толкова пълна - най-често са 3-4 тренировки седмично.
BMI 25.6, теглото ми варира 69-70-71кг, нямам инсулинова резистентност и е в следствие на кортизоново лечение, ако това има значение.
Благодаря ти предварително, а и на всички, които се включат