Ето го и моя ноновулаторен цикъл
... всичко изглежда наред в началото, но вече не...
Гърдите ме заболяха много късно - обикновенно в деня на овулацията или ден-два след това; а сега ме заболяха чак на 25-тия ден от цикъла (?!?) и спряха да ме болят 5 дни след това?!?! Заедно с болката в гърдите изчезнаха и всички предменструални симтоми... Не ме боли корем. Яйчниците не ме болят вече - НИЩО?!?! Започна някакво кремообразно течение, което май си ми е нормалното, но този път е по-обилно!
Да чакам ли да ми дойде или да отида на лекар преди това?!?!
Една седмица не е голямо закъснение, но ми е тревожно какво се случва...
Не е много добра графиката.
Не съм специалист , но ето какво мисля:
Има покачване на БТ от 13 до 23 ден на МЦ. Това не е много нормално (имам предвид покачване 10-11 дена)
Това би се получило според мен, ако има доминантен фоликул. Той е отделил Естроген (затова БТ от 9 до 13/14 е ниска). После започва едно постепенно покачване и БТ достига до 36.8 - това е разлика от 0,8 градуса , т.е отделя се и Прогестерон.
Прогестерон се отделя единствено след овулация ( в количаства ,които повлияват БТ).
НО прогестерон се отделя и при ЛУФСиндром.
По принцип ЛУФСиндрома, е по-скоро на теория, и много лекари не го приемат.
Ако е имало овулация, тя би трябвало да е 14 до 18 ден -там някъде.
Но трябваше да ти дойде М. на 33/34 ден. Това е причината , поради която не бих казала, че е имало овулация.
Това, че пак се повишава БТ ( на 35 и 36), не е много нормално.
Става нещо, но незная какво?
Просто разсъждавам, може и да не е така.
Това, че ЦС е кремообразна, означава , че количеството на естрогените е малко или има отделен прогестерон.Според мен е второто.
При кисти , количеството на естрогените е високо, затова мисля , че не е киста.
При кистите БТ, не е толкова висока. Разликата в БТ първа/втора при тях е по-малка.