Здравейте момичета! От доста време чета мненията във форума, но не се решавах да пиша. Благодарение на сайта и най вече на форума научих доста неща, но и много още трябва да уча. За сега съм на етап мерене на БТ и уж всичко ми е ясно (става въпрос за БТ и кога е овулацията), а ето че отново съм на изходна позиция. Става въпрос за графиката ми от предния цикъл. Бях сигурна, че овуто ми е било на 15 ден ("внезапно понижаване на температурата - момента на овулация, още на следващия ден БТ отново се повишава за да надхвърли два дни по-късно 37"). Но когато показах графиката на док тя категорично не се съгласи с това и каза, че овулацията ми е била на 18 ден, т.е първи ден с t 37. Нямало логика да бъде най-ниската температура, а напротив. Моля ви, бихте ли ми погледнали графиката и да ми кажете кога е била овулацията. Все пак ако не мога да разчитам графиката няма смисъл да меря БТ Благодаря ви!
Графиката ти за този месец не показва да е имало овулация.
За миналият МЦ: Според мен овулацията е била на 16 ден.
Или на 14/15 ден, защото се получава едно стъпаловидно покачване на БТ от 10 до 17 ден, и ако не беше тази ниска температура на 15 ден от МЦ това е по-добрият вариант (ЛФ става вече 13/14 дена, което е супер) иначе е 12 дена. Може тази БТ на 13 да е инцидентна.
Но в никакъв случай О. не е на 18 ден - БТ е висока и това означава,че вече се е отделила яйцеклетката (във фоликула от където е излязла се синтезира Прогестерон виновника за повишаването на БТ)
27/03/2006 МЦ- немисля, че е имало овулация. Затова говори и високата БТ 4 дена през следващият МЦ.
И мери БТ с времето ще се научиш. Прави и тестове за О.