Здравейте момичета!
Имам следния въпрос - има ли температурни индикации, че доминантния фоликул се е спукал? По какво се различават графики с нормална овулация и такива с ЛУФ?
Диагноза - мисед, абразиото ми беше на 02.02. На преглед след 2 седмици се видя, че всичко е минало нормално. Дори вече имам овулация - имаше фоликул 22мм.
Сега, след като се поосвестих малко, се опитвам да си върна нормалния начин на живот и да приема случилото се. Искам да си направя температурен календар, за да се ориентирам дали е възможно при мен да има някаква органична причина. Както знаете изследвания правят след 3-тия неуспешен опит, но как ли бих понесла нещо такова за втори път..?!
Дори хистологичните изследвания ги претупват - на мен ми го дадоха 2 дни след абразиото (това ме навежда на мисълта, че изобщо не е правено) и в него пишеш само, че съм била бременна. А другия проблем е, че според единия лекар, който откри миседа, е имало ембрионална структура, а според този който ме кюретира - е кухо яйце.
Разликата в тези 2 мнения е огромна - първия вариант предполага, че може да е случайност ( а може и да не е ), докато при кухото яйце, доколкото се запознах в нета, оплождането е било не на яйцеклетката, а на някоя от придружаващите клетки. Това значи ли, че в тази оплодена структура не е имало яйцеклетка?
Много неясноти имам и те не ми дават мира. Единственото, което мога да направя за момента е да си меря БТ и да се опитвам да тълкувам какво се случва. Ще се радвам, ако някоя от вас е по-наясно и може да помогне с информация за темературните промени по време на цикъла, връзката с хормоните, отделянето и пукането на фоликула, движението на яйцеклетката до нейното вгнездяване в маточната лигавица... Предполагам, че някои етапи биха могли да се засекат по един добре направен календар.
Благодаря!