м-и, хората които работят за 300лв. - пак ще си имат право на помощи бе човек
Аз мерките, които "предлагам" (то коя съм аз, че нещо да предлагам
) - хем ще се ползват от всички работещи и старателни бг-родители, хем тези, които все пак имат ниски доходи - ще си получават и добавки заради това. Та даже може да не са 50лв., ами 100, или 150, ако "от клона" отпаднат всички нямащи реална нужда от въпросните 50лв.
Иначе - естествено, че трябва не просто да отпадне дадено неефективно подпомагане, а да бъде заменено с ефективно такова. Предположих, че се подразбира това в предишния ми пост.
И тогава к'во става? Няма дискриминация и ала-бала всички НЕ получаваме пари на калпак. Ама мен и теб не ни бъркат 50лв. детски, на които и без друго право нямаме, защото сме "твърде богати". НО циганката с 5 деца е 250лв. назад на месец само по тази линия. Като е много бедна и все пак трябва да бъде подпомагана - няма пари в брой. Има въглища и дърва в натура, храна в пакети, ваучерчета за хляб и мляко, дрехи и обувки за децата й - също във вид на дрехи и обувки, не във вид "на ти по 100лв. на хлапе да ги облечеш и обуеш". В добавка, ако същата отказва да се ограмотява, квалифицира и пр. БЕЗПЛАТНО - секва й кранчето за всяк'во подпомагане в кеш, докато не се напъне малко. Ако децата й не ходят на училище - също. Ха да видим дали ще продължи да й изнася на същата да ражда в сряда и петък?
Аз сега - по никакъв начин не съм подпомагана от държавата затова, че отглеждам дете, както и повечето от нас тук. То и по принцип, подпомагането изобщо възможно за такива като мен са въпросните 50лв. детски, които няма как да получавам, понеже доходът ми - офицален, на който се осигуряам надлежно и пр. е много над изискването да взимам детски. Но, ако ДДС върху детските стоки падне от 20% на 10% да кажем - за мен това ще е сериозно финансово облекчение, понеже постоянно пазарувам такива. Както и за всички вас. С лекарствата - също. И с 5% да ми намалят данъка САМО върху жилището, което обитаваме с детето и с 5% таксата смет на същото - стига ми. И в парично изражение - ще съм получила така доста над 50 лв.
И сама се сещаш, че циганката дето ни данъци, ни осигуровки плаща, ни пазарува за чаветата дрехи, обувки и играчки - нищо не може "да намаже" от подобни облекчения. Но пък няма да може вече така да смучка пари в брой по м'найсе пера и заради тази опция да ражда ли ражда до откат и да не ги гледа читаво.