0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #680 -: Декември 29, 2010, 13:57:12 pm »
Жбрул, говори с педиатъра който си избрала дали ще ви приеме защото някой от тях имат много пациенти и наистина може да ти откаже. Тогава ще се окажеш в ситуация на родила и тепърва да търсите друг лекар. Първия преглед 24 часа след изписването не се плаща, въпреки че бебето официално не е още пациент на съответния доктор. Ако ти поискат пари няма да е в реда на нещата.Успех
« Отговор #681 -: Декември 29, 2010, 13:58:28 pm »
Jbrul, благодаря   :wink:
« Отговор #682 -: Декември 29, 2010, 14:00:55 pm »
Добре дола Ивалета ,честита ви точица и нека всичко да е наред до самия край,който ще е ревливввв и жив и здрав иххихихии.Наще мацки днеска мн са се олисали да пишат и забравят да приветстват новичките,ама протено ще им го пишем  :wink: :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #683 -: Декември 29, 2010, 14:28:49 pm »
Привет и от мен :D

Чуспито...добре дошла в новата тема, крайно време беше да се прехвърлим тук :lol:
Ивалета честита ти точица, да порасне голяма и здрава :wink:,леко бременеене :D

аз тези дни бях малко болничка, хвана ма едно гърло, после хрема....надявам се до няколко дена ще съм пушка :D
днес си получих доплера и даже успях да прослушам бебките, брееее.....много бързо им бият сърчицата 8O, много вълнуващо беше.....до сега не съм ги чувала при док.
първо ги търсих до пъпа, че там най ми издуто, а те милите се крият много на долу бре :lol:, първо единия докато намерих, после докато намеря другия....първия изгубих....ама важно че успях да ги прослушам де :wink:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #684 -: Декември 29, 2010, 16:12:25 pm »
Момичета, хайде сега аз ще спретна една простотия. :oops:
Не мога да намеря списъците за новородени, които бяха качвали нашите мами тук, нещо търсачката на сайта не ми ги изкарва. В Гугъл има много, но тези които бяха качени бяха отсяти от излишните неща и много полезни. Ако някой ги има или ги намери моля, качете ги тук. Или на някоя мама, ако и се пише моля да пусне нейния.
Благодаря и се извинявам, защото е коментирано доста пъти. :oops:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #685 -: Декември 29, 2010, 16:28:27 pm »
Привет и от мен! Толкова много пишете, че докато ви изчета и трябва да ставам от компа, не остава време да пиша  :P. Добре дошли на "новите мами"!
Jbrul, браво на голямото момче!
Витамините ги пия вечер преди лягане, сутрин адски ми дразнят стомаха. Иначе ги почнах след "жлъчната диетка"  :lol:.
Вече си избрах кошарка. Не е това, което си представях, но стилът тук коренно се различава от Бг http://www.babycribstation.com/NoBot/Orbelle-The-Portable-Size-Mini-Crib-in-Cherry-Wood-M312CA.htm
Приятен ден на всички! И леко раждане на тези, на които им предстои!
« Отговор #686 -: Декември 29, 2010, 16:31:22 pm »
Jbrul, акта за раждане излиза за 14 дни след раждането. С копие от него се отива до най-близката п-ка или здравна каса и се взима формуляр за личен лекар, в случая педиатър.Не знам дали всички работят по ЗК. Питай майки в твоя квартал или пък твои приятелки да ти препоръчат. И така.педиатърът е задължен да ви посети до 24ч след изписване.
Моята педиатърка специално ме прати до НЗОК - може да не е така във всички поликлиники, но специално в 14та в София шефът нещо им забранил те да си раздават формулярите. Не разбрах точно какъв е случаят.

Jbrul, разбира се, има педиатри, които работят с касата и такива, които преглеждат само на частно. За вторите може да те устройва някой доброволен здравноосигурителен фонд, виж цените и си прецени ;) Не знам дали всички педиатри го правят, но моята педиатърка не ми е взела и лев за тези посещения, които сме правили преди официалното попълване на формуляра. Бяхме се разбрали, че тя ще е педиатър на Бобо - дойде до вкъщи в понеделник, нас ни изписаха в събота. После ходих при нея 2 пъти на мерки и теглилки, преди да си взема ЕГН, формуляр и т.н.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #687 -: Декември 29, 2010, 17:15:42 pm »
Натали, намерих една тема по въпроса със списъците, дано ти е полезна.
« Отговор #688 -: Декември 29, 2010, 18:00:20 pm »
Добре, че сте Вие иначе щах да си остана в тотално неведение какво трябва да се прави и кое след кое следва.  :wink:
Някой да пепоръча добър педиатър в София!!! Аз живея  в района на Студентски град. Личната ми лекарка е в Дианабад, където бих могла да отида и при педиатърката, но като, че ли не обръщат много внимание на бебенцата и незнам до колко са компетентни.
Ще се радвам на мнения и препоръки, з акоето Ву благодаря предварително.
elle22, кошарката е уникална!!! Много добър избор!
Жбрулче, страхотно е да си хапваш и да не ти се лепи. :wink: И аз бях так апреди време, но след стимулацията , а и през цялата бременност и зеленчуците ми се лепят като че ли. :lol:
А за списъците - аз ползвам този : http://www.pakostnik.com/bg/motherbabylist.php
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #689 -: Декември 29, 2010, 19:04:44 pm »
 :D Жбрули страхотен малък тумбак си имаш, та даже май и дупе ти се е заформило  :lol:
И не пропусна да сложиш пиянската снимка с уйскито...значи!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #690 -: Декември 29, 2010, 19:17:36 pm »
Натали, намерих една тема по въпроса със списъците, дано ти е полезна.

Сладурано, а къде ми пусна линк към нея? :wink: :lol:

violett, ще го прегледам. Благодаря ти. :D
*
« Отговор #691 -: Декември 29, 2010, 19:29:35 pm »
elle, много е приятна кошарата, особено ми харесват чекмеджетата. аз съм си избрала също една, която "расте" на стоке, ще ви я пусна по някое време

аз съм като парцал да се оплача, сега и не мога да говоря даже, само шепна, между другото някой от вас гледал ли е филма the business of being born има и сайт със същото име с доста статии и книги около упойки и тн. ще се радвам да пишете ако сте ги чели или гледали филма.
*
« Отговор #692 -: Декември 29, 2010, 20:19:12 pm »
Привет и от мен.
Еле кошарката е много хубава. Изглежда практична и удобна.
Аз днес бях на ЖК. Моето малко съкровище пак си беше седнало на дупето. Явно така най-много й харесва на бебка - колкото пъти отидем на преглед все така е застанала.
Иначе и аз почвам да пия магнерот, че доки каза че матката ми била напрегната. Всичко друго е наред.
Настиналите, по-бързо да се оправяте.
Жбрул много ти е симпатично коремчето. Както и на всички останали де :D.
Хайде от мен хубава вечер.

*
« Отговор #693 -: Декември 29, 2010, 20:44:06 pm »
Такааа благодаря на всички за инфото за педиатрите! Понеже съм "бърза, смела и сръчна" - вече имам да черпя, че се уредих с педиатърка  :lol: Тъпото е, че пак всичко стана с "мазните връзки"  :?, ама тук не е София и не се "ритат по кокалчетата" добрите лекари - платено, или по НЗОК - просто не можеш да се доредиш. Явно. Оказа се също така, че по закон педиатър не можел да откаже прием т.е. да запише вашето бебе като пациент, но естествено напрактика е обратното. Казаха ми, като взема акта за раждане на бебето, първо да го снимам и да го дам на педиатърът, да си оправи документите. Понеже за майчинството, или еднократна помощ за раждане /нещо такова/ като се подавали документи, искали оригинала на акта за раждане и го задържали дъъълго време. Не знам последното доколко е важно, ама да съм ви казала, не се знае кое инфо ще се окаже полезно ;)

elle22 супер е легълцето! Което ме подсеща, че е крайно време и аз да харесам някое. Елена на Стоке "растящата кошарка" и на мен ми хвана око, ама се отказах, че много е специфично спалното бельо за нея и ще ми даде зор да се оправя със "снабдяването". Но ти си в Англия и няма да имаш подобни ядове - купувай смело.  :D

Раиска как да пропусна тази снимка бе?! Аз чакам някой да ме насмота за бирата, ама те не - кореми гледат и т'ва си е...  :lol: Бременни жени, какво да ги правиш ;)

За списъците, аз си свалих няколко от нета, после ги преработих и си сглобих един мой по раздели. Ако някой иска, ще му го пратя да си го преработи, според своите си нужди.

И едно въпросче пак. Да купувам ли везна за бебето, нали трябва да го тегля преди и след хранене, когато е на кърма и каква да е въпросната везна? Май съм виждала нещо такова веднъж в "Техномаркет", но не съм наясно с марки, модели... Споделете какво знаете по въпроса, моля.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #694 -: Декември 29, 2010, 20:58:02 pm »
не съм сигурна,че ти трябва везна...Мисля си,че и по други признаци ще можем да разбираме бебо дали е ок със сито коремче

искам списък,нищо,че ми е рано,да съм подготвена
*
« Отговор #695 -: Декември 29, 2010, 21:35:57 pm »
Jbrul, не е необходимо  да си купуваш везна за бебето. Дори е противопоказно. Следят се нааканите и напишканите памперси.  Везните много бебета са отбили.
По принцип в началото гърдите се пълнят много и след кърмене видимо намаляват. :lol: Обясних го дума да няма.Когато на мен ми намаля кърмата при първия цикъл веднага си усетих. Спокойно.
« Отговор #696 -: Декември 29, 2010, 21:38:31 pm »
И аз несмятам да взимам везна,голяма глупост ми се струва и вече найстина излишно....но имам приятелки който пък ползваха.Май сама трябва да си вземеш решение искаш ли или не везна ,незнам аз поне така мисля  :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #697 -: Декември 29, 2010, 21:56:17 pm »
Уффф, ами то вече знам ли какво ми трябва - един казва не може без еди какво си, друг точно обратното, а ти иди разбери къде е истината  :lol: То не се знае дали изобщо ще кърмя първо, та везна ако взимам няма да е сега, ама да съм подготвена какво точно ми трябва и откъде, ако се наложи...
Всъщност, наистина не разбирам ако кърмя бебето, как точно ще разбирам колко милилитра е изпило? Ще му тегля употребените памперси, или какво? Хайде с шишето - ясно, ама без "мерки и теглилки" как става номера не мога да си представя.  :? И защо везната отказва бебето да суче? Те мразят да ги теглим ли?

Сори за тъпите въпроси, ама "кой ти е гледал вълци, че да знае как се стрижат"  :lol:

« Отговор #698 -: Декември 29, 2010, 22:09:06 pm »
Jbrul, везната ти е излишна по няколко причини:
1. Кърмените бебета не изсукват еднакво количество всеки път. От тук- ако видиш,че на някое кърмене е изсукало по-малко , лесно е да се подхлъзнеш в дохранване. Много често дохранването отбива бебетата.
2. Това с меренето преди и след кърмене е адска хамалогия- как ще се осъществява нощем?
3. Пробното кърмене(кърмене с мерене преди и след)е уравнение с повече от едно неизвестни- всичко се обърква ако докато се храни(а това често се случва при малките бебта)бебето се изака или изпишка.
4. Най-достоверно е количеството наакани и напишкани памперси за денонощие- не е нужно да ги мериш- ясно се вижда какво се е случило.
5. С цел спокойствие и избягване на ненужно дохранване най-добре е да се мери бебето на консултациите- веднъж месечно, на една и съща везна.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #699 -: Декември 29, 2010, 22:24:17 pm »
Мерси Inke Tinke . Явно това с кърменето си е голям зор като цяло. Поне от всичко прочетено по въпроса, на мен ми изглежда все повече "мисията невъзможна"  :? Надявам се като родя, да ми сработи някой инстинкт и да ги нацеля нещата, ама първо да дотикам докрая, че после ще го мисля това. Все пак ми се вижда недостатъчно веднъж в месеца на консултация да ми теглят бебето, че така да се преценя дали се храни добре...докато мине този месец, то може да си е постоянно недохранено и аз да не знам.  8O

Май колкото повече наближава финалът и ме наляга паника, че ще оплескам нещо. Доскоро бях мнооо курназ, ама напоследък...
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 22:43:29 pm от Jbrul »