Само на нас, които имаме проблем с репродукцията 100 или 200гр. алкохол или 1 кутия цигари ни се виждат фатално количество. Аз не отричам, че цигарите и алкохола са вредни както за сперматозоидите, така и за целия организъм, но немога да не споделя нещо, като чета тази тема:
И така имаме едно познато семейство, мъжът е на 42 години, има ОПРЕДЕЛЕНО проблем с алкохола, защото пие по-всяко време на деня и на нощта. Жена му напразно се бори с него със забрани и скандали, при което той беше стигнал до върха на изобретателността си, като правеше следния коктейл: 1 бутилка безалкохолна напитка ябълка(разгазирана) се смесва с 1 бутилка водка и получената напитка се налива в бутилки от бяло вино, понеже добива перфектно цвета на бялото вино и се пие охладена през лятото като вода, понеже му позволяваха да пие само вино, било по-леко?! Той толкова е свикнал с алкохола, че не му личи изобщо че е пил, до момента докато изпитото количество не стигне към литър концентрат, а ако е вино може да изпие и 3-4 бутилчици. Не е такъв че да прави сцени или нещо подобно, напълно нормално се държи, но много, много пие!!!. Незнам точно откога е пиел толкова много, но аз го познавам от 7 години и поведението му спрамо алкохола не се променяло нито за миг. А и пуши по 1-2 кутии цигари! Та въпросният господин има три деца - едно от първият си брак и две деца от втория си брак - едното е на четири год., другото е на 2 месеца бебе. И при двете деца жена му казва, че е забременяла нецеленасочено ами случайно при все, че се пазили, т.е. тя се опитва да ме убеди, че и при двете и бремености не е имало дори цялостно изпразване на мъжа й в нея
.
Винаги когато попаднем в компания с тях, стоя и го наблюдавам как се налива с водка, как пафка цигарите една след друга и си мисля "КАКВИ СА ТЕЗИ СПЕРМАТОЗОИДИ, КАКВО Е ТОВА ЧУДО???"