0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #680 -: Февруари 03, 2011, 22:30:42 pm »
"Неупогенът" доколкото знам подобрява качеството на яйцеклетките и получените след това ембриони. Поне д-р Стаменов така ми обясни. И наистина когато ми го приложиха по време на стимулацията заедно с хормона на растежа имахме най-хубави ембриони, макар че пак не стигнах до положителен тест.
« Отговор #681 -: Февруари 03, 2011, 22:34:51 pm »
"Неупогенът" доколкото знам подобрява качеството на яйцеклетките и получените след това ембриони. Поне д-р Стаменов така ми обясни. И наистина когато ми го приложиха по време на стимулацията заедно с хормона на растежа имахме най-хубави ембриони, макар че пак не стигнах до положителен тест.
Аз за качеството пия Метфоргама , но сигурно не е достатъчна ...
« Отговор #682 -: Февруари 03, 2011, 22:40:36 pm »
Тъй като стана дума за Метфогамма, днес д-р Тодорова ми го изписа за яйцеклетките, но сега като прочетох повече за него, оставам с впечатление, че го приемат жени с ПКЯ. При мен е обратната тенденция ФСХ е 4 пъти по високо от ЛХ: има ли някоя от вас с изписан Метфогам с идентични показатели на моите?
« Отговор #683 -: Февруари 03, 2011, 23:08:10 pm »
Момичета били ли са на някоя от вас по време на стимулация Неупоген , че нищо не намирам за това лекарство ... намирам ама са все някакви онкологични проблеми  8O , каква му е целта ?
И каква е цената му , защото разбрах , че Фонда не го поема ?
Аз сам слагала Неупоген почти 2 месеца. Мисля, че някъде съм писала,имаше тема. Започнах го от положителния тест. Вземах от клиниката по-големи разфасовки на цена от 240 лв, ако не ме лъже паметта. Проверявах и в едни складове, но цената беше почти двойна и трябваше да предплатя, щяха да се бавят и с доставките.... На всеки 7-10 дена бях на контролен преглед и правех ПКК. Следяха се левкоцитите и то някои от подвидовете. Общите левкоцити ми стигнаха 34-35 /не помня мерната единица/ при норма 10. Не беше добре толкова да се вдигат. Обясниха ми, че с този медикамент ще се прикрие бременността от организма. Трябваше да го слагам до към 13 седмица, но всичко приключи още в 10. Имаше и други момичета, които го слагаха с успешни резултати. Виждам че сега го изписват още по време на стимулацията може би да се направи по-ранна подготовка.
Много късмет и успех.
*
« Отговор #684 -: Февруари 03, 2011, 23:48:25 pm »
Неупогенът е с 5 деления и цената му е 150 лв. Фондът не поема това лекарство. Неупогенът се назначава по време на стимулация, след трансфер или след положителен тест. Повишава левкоцитите, поради което се следят нивата им и евентуално се променя схемата на лечението ( вместо през ден, се поставя през 2 дни). Целта на Неупогена е да прикрие бременността от орагнизма и да предпази ембриона.

По време на стимулацията през март имах предписан Неупоген и го поставях през ден. Резултатът беше отрицателен.
При сегашния ми опит Неупогенът ми беше назначен след положителен тест и го поставях до 12 седмица.

В първия постинг на тази тема ще намерите какво поема и какво не поема ФАР:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 23:51:13 pm от Мецани »
« Отговор #685 -: Февруари 03, 2011, 23:57:39 pm »
Аз слагах Неупогена всеки ден по 1 деление. Спринцовката беше с 10 деления. Стигаше ми за 10 дни. Ако ще се слага по-дълго време попитайте за по-голямата разфасовка.
« Отговор #686 -: Февруари 04, 2011, 07:08:26 am »
Добро утро!Снощи трябваше док.да ми се обади за резултата от биопсията.Знаете ли ,трябва ли пак да звъня на секретарките или да си чакам.Разбрах ,че вчера след обяд е отсъствал и може би затова нямам позвъняване.Втори ден съм от МЦ съм и ако ми трябва час не знам ще успея ли да запиша.

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #687 -: Февруари 04, 2011, 09:27:09 am »
Противно на всичко прочетено,за трудното научаване на резултати от биопсия,
макар и късно вечерта, ми се обадиха.

Ако много ти е притеснено, напомни на секретарките пак
« Отговор #688 -: Февруари 04, 2011, 09:44:54 am »
Не ми е притеснено,просто ми за първи път и чакам :wink:

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #689 -: Февруари 04, 2011, 09:47:11 am »
Ина мен ми беше за първи път :)
сега ще има лекарство и втори :D
*
« Отговор #690 -: Февруари 04, 2011, 09:55:01 am »
Добро утро!Снощи трябваше док.да ми се обади за резултата от биопсията.Знаете ли ,трябва ли пак да звъня на секретарките или да си чакам.Разбрах ,че вчера след обяд е отсъствал и може би затова нямам позвъняване.Втори ден съм от МЦ съм и ако ми трябва час не знам ще успея ли да запиша.
Обади се на секретарките и им кажи да ти занесат досието с резултата от биопсията на някой от докторите и чакай да ти се обадят,но ако не звъннеш на секретарките никой няма да ти се обади. Успех!
« Отговор #691 -: Февруари 04, 2011, 10:33:28 am »
Евита, Мецани е отговорила изчерпателно за неупогена.
Аз също имах назначен по време на стимулацията и след него, не чети листовката ще те обърка. Лично аз млого настивах и го отдадох на занижения имунитет от неупогена затова се пази повече. За цената също е отговорено, аз доплатих 300лв. за две инжекции с по пет деления. След трансфера си поставях неупогена сама.
« Отговор #692 -: Февруари 04, 2011, 10:35:24 am »
Неупогенът е с 5 деления и цената му е 150 лв. Фондът не поема това лекарство. Неупогенът се назначава по време на стимулация, след трансфер или след положителен тест. Повишава левкоцитите, поради което се следят нивата им и евентуално се променя схемата на лечението ( вместо през ден, се поставя през 2 дни). Целта на Неупогена е да прикрие бременността от орагнизма и да предпази ембриона.

По време на стимулацията през март имах предписан Неупоген и го поставях през ден. Резултатът беше отрицателен.
При сегашния ми опит Неупогенът ми беше назначен след положителен тест и го поставях до 12 седмица.

В първия постинг на тази тема ще намерите какво поема и какво не поема ФАР:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0

Защо трябва да се прикрива бременност от организма и каква е логиката с увеличаване на левкоцитите ?Защо трябва да се увеличават?
При мен е изписан от третия ден при старт по къс протокол.Защо след като целта му е да предпази ембриона е предписан сега , като ембрион все още няма ?Може би действа и по друг начин преди да е настъпила бременност ...
Благодаря ви за отговорите момичета !
КЪДИ,при теб от кога започнаха да проверяват как са левкоцитите , защото аз в Неделя съм на преглед и нови хормони , но там не ми е отбелязано да изследвам левкоцитите ?

Тъй като стана дума за Метфогамма, днес д-р Тодорова ми го изписа за яйцеклетките, но сега като прочетох повече за него, оставам с впечатление, че го приемат жени с ПКЯ. При мен е обратната тенденция ФСХ е 4 пъти по високо от ЛХ: има ли някоя от вас с изписан Метфогам с идентични показатели на моите?
Джулия, аз нямам ПКЯ и пак ми е изписана Метфоргамата.Разбрах от момичетата , че подобрява качеството и повече не съм чела листовката.
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 10:42:14 am от evita1717 »
« Отговор #693 -: Февруари 04, 2011, 10:53:07 am »
Евита ,аз бях 2 месеца на терапия с неупоген за по десетина дни не помня вече.Док каза че подобрява работата на яйчника и съответно яйцеклетките.Каза ,че имали доста добри резултати.И като гледам масово го прилагат.Успех ти желая! :)
*
« Отговор #694 -: Февруари 04, 2011, 11:15:19 am »
Да се отчета и в тази тема.
Сутринта мина пункцията ми на естествен цикъл. Направих я без упойка. Извадихме фоликула, който си имаше и яйцеклетка.
Сега чакам резултат от оплождането и евентуално трансфер в понеделник, заедно със 2 замразени ембриона, ако се оплодят.
Цена на пункцията без упойка - 250 лв.

*
« Отговор #695 -: Февруари 04, 2011, 11:19:52 am »
mgstra  Стескаме палци! Успех ти желая от все сърце!

*
« Отговор #696 -: Февруари 04, 2011, 11:55:39 am »
Успех, mgstra и аз се присъединявам към пожеланието от сърце това да е твоят опит. Ако и другите две са от естествен цикъл, поздравленя  :D Колко време ти отне ?

Стискам палци  :D

« Отговор #697 -: Февруари 04, 2011, 13:19:23 pm »
Успех mgstra и  :crossfingers: за успешен трансфер ,а и за след това :D
*
« Отговор #698 -: Февруари 04, 2011, 13:27:11 pm »
Благодаря момичета, на вас също много стиснати палци.
Цитат
Публикувана от: luce 
Вмъкни Цитат
Успех, mgstra и аз се присъединявам към пожеланието от сърце това да е твоят опит. Ако и другите две са от естествен цикъл, поздравленя   Колко време ти отне ?
Замразените са ми от стимулиран цикъл през месец юли миналата година. Сега дойде момента да ги размразим и за това решихме да комбинираме и с естествен.
Преди това махнахме полипче и направихме за всеки случай биопсия, която беше добра.
Водим се с мъжки фактор.

*
« Отговор #699 -: Февруари 04, 2011, 14:33:57 pm »
Благодаря за отговора  :D Извинявай, ако ти се е сторило нахално :oops: Питах, защото ние замразихме миналия месец едно ембрионче, направиха ми биопсия (втора, защото от първата нямало достатъчно материал) и сега се записах отново за преглед на 7- ми ден отново за естествен цикъл и ако се налагат промивки и др. от биопсията.

Аз съм правила трансфер на 4 замразени и един пресен ембрион, за съжаление неуспешен, не в тази клиника. Но мисля, че не стана защото там се работеше на "сляпо" - не се търсеше причината за неуспехите. Аз лично мисля, че при нас ще излезе причината от биопсията.

дано скоро ни зарадваш с хубава новина  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: