Мили момичета, искам да пожелая на всички леко бременеене и здрави бебчета през новата 2011г.
От известно време се каня да пусна тази тема, но не съм сигурна кой е правилния форум, за това се извинявам предварително ако мястото и не в този форум, но не мога да намеря подходящо.
Наскоро едно от момичетата тук ми сподели, че около нея има много приятелки, чиито мъже имат мъжки фактор. Това ме размисли-говори се, пише се, че днешните мъже(30-40 годишните) имат намалена репродуктивна способност в сравнение с предишното поколение, но реално всичките ми приятелки имат бебета, едно или две и явно все пак бебчетата се получават (изключвам изцяло женските проблеми в темата ми).
Интересувам се при какви влошени показатели на спермограма забременяхте естествено и след колко време.
Питането ми е свързано единствено и само с естественото забременяване.
За да не звучи въпроса ми "папарашки" уточнявам, че ние сме с мъжки фактор-лоша морфология и намален обем сперматозоиди в еякулата.Имаме едно дете и безуспешно опитваме за второ. Подали сме документи по фонда и чакаме (живот и здраве) заповед.
Първото дете стана от раз и връщайки лентата назад си мисля дали сме били невероятни късметлии, че аз съм забременяла с тези показатели или всичко се е променило в последствие.
Ясно е, че при успешно забременяване, никой не тества показателите на спермата на партньора,както и че тези показатели варират в известни граници, но рещих, че може би най-точното място за питането ми е тук-където момичетата са имали проблем подобни на нашия, но сега чакат детенце.