0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #620 -: Януари 28, 2011, 15:10:48 pm »
ivaleta и на мен на трансфера ми казаха никакво кафе,черен чай,шоkолад и др.(не си спомням вече) и аз до 5 месец не пиех,но после доки ми каза,че мога да пия по 1 кафе.Може би само  в началото не трабва,но за всеки случай питай.
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 15:12:56 pm от acq81 »
*
« Отговор #621 -: Януари 28, 2011, 15:15:39 pm »
Жбрули погледни това http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/gest_cal/ не знам дали ще ти върши работа но аз поне това открих  :lol:
« Отговор #622 -: Януари 28, 2011, 15:16:01 pm »
Ивалета, след трансфера пробвах един ден без кафе и полудях. Питах моя доктор и той каза категорично да си пия кафенце и да не втелясвам, просто да не се прекалява. После до теста по едно кафе сутрин, дори шоколадче си хапвах по малко. Но, всеки случай си е сам за себе си. Може пък да трябва да ограничиш кафенцето за малко. Слушай доктора и туй то.
Мацки, днес ужасно ме цепи главата на приливи и отливи. Някакъв съвет, че не издържам вече. Да не говорим, че снощи ми се приспа зверски и в 9.30 вече бях под завивките. Затова пък после се скъсах да сънувам кошмари, вече никога няма да лягам толкова рано  :(
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 15:18:44 pm от choveche »
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #623 -: Януари 28, 2011, 15:16:17 pm »
Ивалета,не виждам пречина щом ти се пие кафе да не си позволяваш по едно по лекичко сутрин.Аз веднага след трьнсфера още пьрвото нещо което исках още в леглото беше кафе,доктора каза че няма никакьв проблем,дори ако сьм с ниско крьвно е желателно да пия.И така всеки ден си пиех сутрин кафето,докато един ден не се сьбудих с ужасно гадене и поврьщане и просто неможех да го погледна,камули да го пия.Единствената причина да го спра засега е гаденето,иньче и на женска консултация като ходя винаги ми казват да пия поне кола,да си набавям необходимото количество кофеин,че на бременните още повече им пада крьвното и да си го регулирам.Аз вярвам на моя доктор,а ти както си прецениш,но имам много бременни приятелки в момента,никоя не е спряла напьлно кафето:))) :P
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #624 -: Януари 28, 2011, 15:27:36 pm »
Човече,не че да те плаша,но това чувство с главоболието ми е до болка познато.В началото си трьгнах с това ужасно поврьщане,кьм 11 седмица взе да поотминава малко,нооо....за капак естествено трябва да се появи друго.От две седмици сьм с такова главоболие,че място не мога да си намеря.Пия и парацетамол,и мьжо ми разтрива главата и нищо не помага.Вчера бях на зьболекар като си мислех че може да е от някой зьб,но зьболекаря категорично каза,че е от бременността,сьщо така каза,че много често бременни жени ходят с главоболие и си мислят че е от зьб,но за бременната било нормално това силно главоболие.Направо незнам и аз какво вече да правя,и парацетамол вече ме е страх да пия,и сега пак продьлжава да ме боли,но тьрпя,нямам избор.Абе то бременността луда работа,особено при мен,от начало не можех да ставам от гадене,сега от главоболие,после ще дойде тежестта и болките,особено с моята многоплодна бременност да му мисля.Е,хубаво се оплаках,ама всеки ден нещо има,лесно майка не се става :bighug:
« Отговор #625 -: Януари 28, 2011, 15:41:22 pm »
Ми той нашия език с Майки е един и той гласи ....гладен съъъмммммм давай цицатаааа :))).
 Някой търсеше таблица,ето една http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=com.bc.common.AdInfo%<br%20/>403a790558/
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #626 -: Януари 28, 2011, 15:46:22 pm »
Мерси за помощта момичета :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #627 -: Януари 28, 2011, 16:01:10 pm »
Жбрул, ето още един http://www.justmommies.com/get_pregnancycalendar.php?month=6&day=19&year=2011&submit=Create+my+pregnancy+calendar

ама защо мислиш че малко, като гледам твоето си върви точно както трябва....а и нали знаеш винаги има някой плюс или минус най накрая :wink:
всичко ще бъде наред :wink:
« Отговор #628 -: Януари 28, 2011, 17:20:37 pm »
Маригри, твоя мн ми хареса, доста e подробен, a има и съвети:) А този с кръгчетата нещо мн не рaзбрах как се ползва  :oops:
Вижте каква смешна картинка намерих в нета :lol:

« Последна редакция: Януари 28, 2011, 17:22:26 pm от choveche »
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #629 -: Януари 28, 2011, 18:21:56 pm »
Здравейте мами,започвам да се разболявам маи от 2-3 дена имам температура 36,9-37,1,пия парацетамол от време на време,но днес и главата ме по наболява,нямам хрема не ме боли и гърло.Каже те ми какво да друго да вземам,че да не се до разболея
*
« Отговор #630 -: Януари 28, 2011, 18:32:58 pm »
Привет отново от нас!
Бина,за температурата само парацетамол,чист ,на 4 часа мен това ме оправи  и Осцилококцинум 2*1Но не забравяй да се свържеш с лекаря си,че на мен това док.ми го изписа...

« Отговор #631 -: Януари 28, 2011, 18:35:11 pm »
бина, освен парацетамол нищо не мога да ти кажа, звъни най добре на д-ра си.....той да ти предпише нещо, което смята за нужно......но в момента не виждам какво друго можеш да пиеш, освен много чай с лимон и мед.... :wink:
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #632 -: Януари 28, 2011, 19:42:33 pm »
fifonqk, скоро ли ще ходиш на преглед? Видяхте ли вече пола на бебетата? Чакам с нетърпение да разберем твоята двойка какви ще са :P.

*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #633 -: Януари 28, 2011, 20:49:21 pm »
Eile,радвам се че се интерисуваш и помниш,да наистина не остана много до деня в който и аз ще узная пола на моите бебешоци.Ще ходя на 1-ви вьв вторник,и обещавам веднага да докладвам.Вече нямам никакво тьрпение,щото са двечки и така ми се иска да са шаренки,нооо....каквото доктора е избрал и вьрнал,от толкова избор да видим какви ще са.То нали знаеш,ние всички както сме трьгнали миналогодишните при Александров,досега все с мьжки се хвалите,да видим мен дали доктора ме е пропуснал с момците,а може и да не е  :P
*
« Отговор #634 -: Януари 28, 2011, 21:14:43 pm »
бина всякакви хомеопатични са позволени.Аз до сега така се лекувам, друго не съм пила за простуда и вирусни инфекции.За температура можеш да пробваш нарязани сурови картофи върху челото.Те също са много ефикасни.Също така много чай, мед и лимони.Ако не успееш да овладееш ситуацията най-добре се обади на лекаря си.
« Отговор #635 -: Януари 28, 2011, 22:32:43 pm »
Привет и от мен  :)
Аз всеки ден пия кафе и досега не съм имала проблеми с това. Всъщност единственото, което промених във вкусовите си навици е че намалих кафето от 2 на 1 на ден и добавям малко мляко вече. На кино не съм ходила скоро по други причини, но мисля, че ако не са екшъни с много пукотевици и дране- няма проблем.
Аз досега не съм усетила някаква зависимост какво правя и активността на бебо. Обикновено неговия режим е един и същ всеки ден с някои изключения - например след като един ден беше голям атлет (и тогава се обърна пак седалишно) на другия ден почти кротува..
Жбрул, ако ти си по-дребна на размери и бебо няма да се роди огромен, не се притеснявай. То няма угодия, на мен пък нашето човече ми се струва доста големичко, но докторите дори не го коментираха..
« Отговор #636 -: Януари 28, 2011, 23:09:20 pm »
здравейте и от мен ,по темета с температурата Бина на мен док ми каза да пия панадол (бебешкия) и ми помогна.
На всички бъдещи мами - Стойте си на топло вкъщи и дано да ни пропусне тази виелица от вируси
лека нощ от мен
« Отговор #637 -: Януари 28, 2011, 23:17:43 pm »
Аз след трансфера си пиех кафе, никой не ми беше казал да го спирам.  Само че като почна гаденето в първия триместър сама спрях да пия, защото само от миризмата му ми се повдигаше  :o от тогава не съм пила нито едно кафе ...изобщо нямам желание. Сутрин съм на мляко с какао  :)

Бина, аз Температура свалях с парацетамол, но док ми беше казал не повече от 3-4 на ден и само при Т над 38. Лично на мен 38 ми се вижда доста, като му казах, че имам 37,4 той ми зяпна и каза, че това не било температура  8O ,  а на мен си ми беше лошо с толкова...

За киното, аз се каня да ходя от доста време, но все отлагам. По- скоро заради вирусите отколкото заради силния шум...ако не е някой екшън, в който се стреля през 2 мин. не мисля, че ще навреди на бебката   :D
*
« Отговор #638 -: Януари 28, 2011, 23:36:47 pm »
За кино и концерти, ако не е обявена грипна епидемия, аз не виждам какво може да ви спре, стига да не се чувствате зле. Бях бременна в 8мия месец, когато ходих да гледам "Хрониките на Нарния". Толкова му хареса на момъка, че стоя кротък през цялото време  :lol: От малък слушаше Рамщайн и Скутер :lol: Та сега ходим заедно на кино с него и слуша музиката, която с баща му харесваме.
За сметка на това и двамата ме правеха луда като влезех в магазин :lol: И винаги ми проваляха шопинг терапията :?
Не мисля, че трябва да се лишавате от дребни удоволствия :wink:

и в добавка,към поста,който много ми хареса, да кажа ,че нали бременността не е болест. Смятам, че можем да правим всичко,което ни понася... аз ходя на репетиции на моя мъж, който свири в една група.Няколко пъти сме били и на клуб и единственото,което е гадно са цигарите...
*
« Отговор #639 -: Януари 28, 2011, 23:41:36 pm »
Сами, ами не съм дребна уж - 171см и вече цели 65 кг :D Бебето го изкарват между 2200-2350 за момента, което за мен е твърде малко, според лекарите си е съвсем нормално. Не знам и аз вече. Поне е здрав и всички показатели са перфектни. Какъвто се роди - такъв, нищо не мога да направя по въпроса. После ще си го угоявам... То не, че има на кого да прилича голямо и дебело бебе, но все се надявах поне едно 3 кила да е за секциото, ама не вярвам да ги докара толкова. Явно ще е на "мама манекена"  :lol: Иначе пък какви бузи имаааа, ще речеш, че е 100 кила...

Момичета, за кината и дискотеките да уточня само, че лично аз не говоря за шум и силен звук, а конкретно за вибрациите от субовете. На всички ви се е случвало да седнете на стол в диското и да усещате половината си карантии в гърлото, при всеки удар на баса. В този ред на мисли - едва ли на бебето ще му е супер гот да усеща същото, не че нещо ще му стане от това. При проблемни бременности обаче, особено в по-ранни седмици, въпросните вибрации наистина могат да създадат неприятности и ненужен стрес за майката само. Това естествено пак е в графа "общи положения" и всяка бременна трябва да си преценя според състоянието дали да ходи на такива места. Аз и на дискотека бях преди края на 3-я, но не си изкарах добре в крайна сметка - хората пият, пушат и са "на черешата", аз като някаква бастунка с едни безалкохолни коктейли  :lol:
В грипния сезон обаче и кината и дискотеките не са най-подходящото място за нас, предвид голямото струпване на хора. Лично мнение.
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 23:43:21 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!