0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #600 -: Януари 27, 2011, 21:36:47 pm »
Нимика, ползвай вода за уста и то по възможност за стягане на венците, че аз доста се напатих.
*
« Отговор #601 -: Януари 27, 2011, 22:01:09 pm »
 По повод венците и моята ортодонтка каза,че по време на бременност има тенденция за разрастване на венците . Да ползвам вода за жабуркане.Аз съм купила една хомеопатична от грейпфрут . Избрах я просто по вкус ,а не за това,че е хомеопатична.
 днес по повод шийката разбрах ,че има две ситуации. При едната жената е с такава стуктура , леко по-къса  от нормалното / обикновено се наблюдава при грацилни девойки / , а в другия случай се скъсява с бременността . При мен за сега нещата изглеждат да са от първия вариант. не се е скъсила повече. Докторката натиска и леко корема да види дали има разтваряне , която нямаше. Продължавам да си пия Магнезия и ми предписа превантивно утрогестан ,два пъти по две вагинално . Каза,че той е т.н. химичен серклаж на шийката , т.е действа стягащо . Ще си я наблюдаваме на прегледите и така
*
« Отговор #602 -: Януари 28, 2011, 00:16:13 am »
Момичета тази вечер си измерих обиколката на талията и много се притесних :? преди 20 дни ми беше 100,а сега 101 см.Възможно ли е за 20 дни да се е увеличила само с 1 см.???
Искам и друго да ви питам.Сега в тези седмици като слуха на бебетата е вече развит и чуват всичко,мога ли да ходя на кино :ask: ?Там нали е много силен звука и някъде бях чела,че не трябва да се излагам на силен шум,защото може да се увреди слуха на бебетата.Вие знаете ли нещо по въпроса?
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 00:19:11 am от acq81 »
*
« Отговор #603 -: Януари 28, 2011, 02:05:31 am »
Искам и друго да ви питам.Сега в тези седмици като слуха на бебетата е вече развит и чуват всичко,мога ли да ходя на кино :ask: ?Там нали е много силен звука и някъде бях чела,че не трябва да се излагам на силен шум,защото може да се увреди слуха на бебетата.Вие знаете ли нещо по въпроса?

Няма да им увредиш слуха, но на кино не е много добра идея да ходиш по по-прозаични причини. Първо - киното е депо за болести, особено в този сезон и в предгрипната ситуация в момента. Второ - по-големият проблем в киното са вибрациите от басовете. Имаш поне час и половина постоянно "друсане" от тях, което макар да не е фатално не е приятно за бебетата. Ако пък си с по-чувствителна матка, ниска плацента и пр. - съвсем не е добра идея да си правиш такива опити, а и все пак си с многоплодна бременност. Гледай си някой филм в къщи, пуканките от мен ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #604 -: Януари 28, 2011, 08:45:48 am »
Имах глупостта да ида на кино 6 дни преди раждането..Направо си изтормозих бебето,преди това хич не се замислих какво ще му е на него..Подскачаше в ритъм и кадър.. Направо не си е добра идея...
« Отговор #605 -: Януари 28, 2011, 09:43:47 am »
Аз също мисля , че идеята за кино не е добра , освен за бебето , което определено ще се стресира , но и за майката не е комфортно да стои на силен шум , от това може да се получи голямо сърцебиене, дори кръвното може да се покачи , което пък от своя страна не е добре за бебето.Всеки път когато съм била в по-шумна компания съм усещала точно това, ускорен пулс и по-трудно дишане , а за бебо да не говорим , той горкия не знае къде се намира милия и загубва ума и дума, в такъв момент винаги съм се чувствала виновна , че мога да му навредя, дори хората около мен сами свикнаха да говорят по-тихо , най-близките разбира се де, те другите не се замислят за това.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #606 -: Януари 28, 2011, 10:16:01 am »
Обичам да ходя на кино, но на този етап предпочитам да си изгледам някой филм в къщи, удобно излегната.  :D В компания и нашата кукла и неспокойна и не се спира на едно място, а когато нещо съм ядосана на таткото и му повиша тон ми вика " По - тихо, де, ако детето спи ще я събудиш."  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #607 -: Януари 28, 2011, 10:23:04 am »
Цитат
Всеки път когато съм била в по-шумна компания съм усещала точно това, ускорен пулс и по-трудно дишане
И на мен ми се е случвало, но не обърнах внимание дали е нещо последователно.
Освен споменатите моменти, мисля че и да стоиш на едно място час, час и нещо е доста неудобно ...
*
« Отговор #608 -: Януари 28, 2011, 10:42:30 am »
Момичета благодаря!Ще отложим киното за по нататък :D.
*
« Отговор #609 -: Януари 28, 2011, 10:43:53 am »
Здравейте мами!За шума съм напълно съгласна,аз така се измъчих на Нова Година-то не бяха гърмежи,то не бяха песни на микрофон,едвам изтраях до 2.00часа.Бебо пошуря,така се бушуваше отвътре ,че и на мен не ми беше приятна вечерта с толкова шум....
Кремче,ми второ си   :D :bighug:!
За венците на мен нищо не ми помогна :wink:
Сарич ,как си?
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 11:33:49 am от moniks_s »

*
« Отговор #610 -: Януари 28, 2011, 10:52:47 am »
Момичета благодаря!Ще отложим киното за по нататък :D.

...или пък да изберете нещо по-весело, или нещо романтично ;)
« Отговор #611 -: Януари 28, 2011, 11:09:15 am »
Здравейте мами!За шума съм напълно съгласна,аз така се измъчих на Нова Година-то не бяха гърмежи,то не бяха песни на микрофон,едвам изтраях до 2.00часа.Бебо пошуря,така се бушувашу отвътре ,че и на мен не ми беше приятна вечерта с толкова шум....
Кремче,ми второ си   :D :bighug:!
За венците на мен нищо не ми помогна :wink:
Сарич ,как си?

ами сигурно и то е празнувало бе, може да е тропнало едно дунавско хорце  :lol:
*
« Отговор #612 -: Януари 28, 2011, 11:18:35 am »
Ася, аз пък ходех на концерти с класическа музика. Никога не е имало протести. Обикновено спеше през това време.  :wink: Но една моя позната отиде в 9-ия месец на концерт на Рамщайн. Това би ми било твърде шумно, но бебето се роди и всичко му е наред.

« Отговор #613 -: Януари 28, 2011, 11:21:10 am »
и на мен ми се ходеше на кино......ама заради същите причини се отказах :?
точно заради звука и вибрации......
иначе верно че ако някъде излизам на кафенце или нещо хапка, след 1 час дупето ме заболява и почвам нервно да си търся как да се наместя....всичко почва да ме боли...
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #614 -: Януари 28, 2011, 12:15:03 pm »
Аз пък снощи ходих на кино да гледам Булевард Лондон :D :P

« Отговор #615 -: Януари 28, 2011, 12:34:23 pm »
Ми аз също си ходех на кино,на шумни места на площана на нова година а тогава бях вечеее много много бременна пък проблеми не съм имала,бебко си дреме,ако ритне ритне ,ако не не ....Според менен всеки трябва да ходи там където му се ходи ,без да се ограничава,а като види че не е добре Ок стой си в вкъщи,ама ако ти е супер що пък да се лишав ;)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #616 -: Януари 28, 2011, 12:59:19 pm »
Здравейте мили дами :) Аз съм засега добре,в къщи сме си още и чакаме момента за болницата.Но няма да ходя предварително и да стоя в болницата-подтиснато ми е там  :oops: Иначе днес съм с малко болки в областта на слабините-като вървя особено неприятни усещания.. Обадих се на доки и по негово мнение съм с превръзка за всеки случай-имам леко течение без цвят,без миризма..Като водичка ама е доста леко..
Иначе вчера свекърва ми ме изненада и се смяхме доста с мъжа ми защото тя ми каза че ако прилича бебко на тати си може и доста да закъснее..Мъжлето ми е закъсняло 17 дена  :D Ах,отсега с номерата това мойто :)
Лек ден ви пожелавам маменца и айде някоя да роди и да започне бейби бум-а наново :):)
Иска добре ли се чувствате с Майки :) Намерихте ли общ ритъм :)
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #617 -: Януари 28, 2011, 13:10:12 pm »
За кино и концерти, ако не е обявена грипна епидемия, аз не виждам какво може да ви спре, стига да не се чувствате зле. Бях бременна в 8мия месец, когато ходих да гледам "Хрониките на Нарния". Толкова му хареса на момъка, че стоя кротък през цялото време  :lol: От малък слушаше Рамщайн и Скутер :lol: Та сега ходим заедно на кино с него и слуша музиката, която с баща му харесваме.
За сметка на това и двамата ме правеха луда като влезех в магазин :lol: И винаги ми проваляха шопинг терапията :?
Не мисля, че трябва да се лишавате от дребни удоволствия :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #618 -: Януари 28, 2011, 14:55:12 pm »
Мацки,
Пиете ли кафе или чай?  Аз още след трансфера ги спрях по съвет на Доки, но вече ми се привижда кафенце...Вземам чашата на майка ми като си направи кафе да подишам малко...

*
« Отговор #619 -: Януари 28, 2011, 15:08:55 pm »
ivaleta  Чай не обичам, но кафета пия по две, че и три даже - дълги, с малко мляко. Но лекарите не са ми забранявали. Ако лекарят ти е казал НЕ - значи НЕ, може да си има основателна причина за това.

Момичета, някоя от вас може ли да изрови таблица, представяща теглото на бебето според ГС? Някаква по-достоверна, че само форумни писанки намирам аз... Ясно, че става дума за относителни размери, но да се ориентирам, че нещо много се притесних с това мойто мършаво бебе  :? колкото и да ми обясняват, че бил в нормите - не ми допадат тези мерки и това си е. Предварително благодаря!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!