Ама аз къде съм гледала до сега
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
Тортите са ми любимо забавление, а не съм видяла, че тук си имаме такава темичка
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
Записвам се за да я следя.
Аз прекалено много се изкушавам да експериментирам, затова резултатът при мен никога не е сигурен
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
, но имам и прилични постижения с които да се запиша в клуба:
www.bgphoto.net/photos/37236/o634339112870971250.JPGЛюбимата ми торта "Пияни череши" е снимана с телефон и не изглежда така хубава, както ми се иска
![Wink ;-)](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_wink.gif)
http://www.bgphoto.net/photos/37236/o634339112420346250.JPGЗа РД на любимия ми лъв
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
http://www.bgphoto.net/photos/37236/o634339113033940000.JPGИ коледна
И за да не е съвсем спам...
моля споделете най-сполучливия си тортен крем
по възможност да не е какаов
Един лесен сметанов крем, който става и без точни пропорции:
- 2/3 млечна сметана + 1/3 заквасена
- пудра захар
- желатин
За малка торта - кутийка 250г. млечна сметана, около 1/2 малка кутийка заквасена и макс. 1/2 пакетче желатин, за да не стане прекалено желирано. Захарта опитвате на вкус (приятно е, стига да не сте на диета
![Wink :wink:](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_wink.gif)
) И да не са точни пропорциите, хич да не ви пука, пак ще стане. Аз затова го харесвам този крем.
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
Ползвам млечна сметана, защото не харесвам растителната. Не се разбива така убедително "на връхчета", но е по-вкусна.
Желатинът трябва да се разтвори в по-малко вода, за да не разреди сметановата смес. Накисва се 10 мин и се загрява леко (както си пише на пакетчето).
Разбива се първо млечната сметана с миксер, като се добавя постепенно захар (да стане малко по-сладко, отколкото ви е приятно). След това на 2-3 пъти се добавя заквасената сметана, като вече се бърка леко (с шпатула). За времето на разбиване, желатинът тъкмо е започнал да изстива и го добавяте с леко бъркане към сместа. Ако има нужда, може да се добави още захар.
Изчаквате 15-20 минути, кремът започва леко да стяга и сглобявате тортата. Тя трябва да постои мин. 2-3 часа (по-добре цяла нощ) в хладилника. Пасват й желирани плодове (но отгоре, не вътре).
Кремът се оцветява добре, понеже е много бял. Обича капки ром или коняк.
![Wink :wink:](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_wink.gif)
Подходящ е за леки (несиропирани) торти.
Иначе всички торти у нас са шоколадови, с шоколадов крем и шоколадова глазура
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
Но този крем може да са каже, че е любим
(за момента
), защото отскоро се научих да желирам без да става нито кисело, нито рядко и сега с това се забавлявам - пудингови кремове и желирани плодове.