0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спонтанен аборт
« -: Май 31, 2006, 21:46:54 pm »
Здравейте на всички! :) Регистрирам се тук, защото ми се случи тези дни нещо, което още ме измъчва. На 14 април цикълът ми дойде за последно и миналата седмица си правих тестове, които бяха положителни. Отидох и на лекар за по-сигурно, но на видеозона докторката не видя нищо. Даде ми да пия дуфазон 3 дни... за задържане на плода, ако има такъв. След 3-те дни спрях хапчетата и в съботата-27 май започнах да кървя - страхотни болки в корема имах цяла неделя и понеделник-едва към вторник се нормализираха малко нещата. Междувременно ходих на кръвни изследвания, според които се оказах в 3 гестационна седмица. В Шейново отново не видяха нищо на видеозона и лекарката реши, че или съм направила спонтанен аборт или имам извънматочна бременност. В пълен шах съм. Сега този петък пак ще ходя да си правя кръвни изследвания и не знам вече какво да си мисля... не искам, разбира се, да е извън маточна, че нали усложненията са повече... на някой случвало ли му се е подобно нещо?
Спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Май 31, 2006, 22:17:15 pm »
Здравей,Суси и добре дошла!Ако е извънматочна бременност не трябва да чакаш,а
 веднага иди и в клиника по стерилитет за още едно мнение и то още утре!
Дуфастона се пие за задържане до края на 3 месец,а не се спира след 3 дена?!
Дано няма ништо лошо.Не чакай до петък и непременно да те гледат с вагинален ехограф,
а не с коремен!
*
Спонтанен аборт
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 22:45:15 pm »
Здравей, Сусина, аз в момента съм в същото полужение и всички казват да мине една седмица. Дано не се окаже извънматочна. Надявам се на възможно най-доброто развитие.
*

Anonymous

Спонтанен аборт
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 23:11:30 pm »
Цитат на: ALMATEJA
Здравей,Суси и добре дошла!Ако е извънматочна бременност не трябва да чакаш,а
 веднага иди и в клиника по стерилитет за още едно мнение и то още утре!
Дуфастона се пие за задържане до края на 3 месец,а не се спира след 3 дена?!
Дано няма ништо лошо.Не чакай до петък и непременно да те гледат с вагинален ехограф,
а не с коремен!

Привет! Гледаха ме и на вагинален и на коремен ехограф. Ходих на две различни места - в Биочек и в Шейново после. И двете лекарки не видяха плод, но то когато отидох в Шейново така или иначе вече бях прокървила. Затова докторката там реши, че може би е по-скоро спонтанен аборт. Дано е това... всъщност. От Биочек ми каза лекарката да пия дуфастон само 3 дни... абе... шашава работа стана
*

Anonymous

Спонтанен аборт
« Отговор #4 -: Май 31, 2006, 23:12:58 pm »
Цитат на: Mary
Здравей, Сусина, аз в момента съм в същото полужение и всички казват да мине една седмица. Дано не се окаже извънматочна. Надявам се на възможно най-доброто развитие.

И аз в петъка се надявам кръвните изследвания да потвърдят спонтанен аборт, че извънматочна.... не ми се мисли...
А какви са причините за спонтанен аборт?  :?
Спонтанен аборт
« Отговор #5 -: Май 31, 2006, 23:59:00 pm »
Обикновено няма причина,освен че толкова рано организма
 изхвърля негодните яйцеклетки сам.Не се притеснявай.
Спонтанен аборт
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 08:47:16 am »
Не е така,ако яйцеклетката е негодна ,тя изобщо не се опложда!Има нещо друго,я тънка лигавица,недостиг на прогестерон,или някоя хромозомна аномалия,може и завишени нк клетки.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Спонтанен аборт
« Отговор #7 -: Юни 01, 2006, 08:49:07 am »
Негодната яйцеклетка също може да бъде оплодена. Зависи колко е негодна и какъв точно е проблемът.
Спонтанен аборт
« Отговор #8 -: Юни 01, 2006, 08:50:14 am »
Сигурна ли си?Не ми звучи логично :wink:
А и това,дето не се вижда нищо в матката,по ми звучи,като извънматочна :cry:
Спонтанен аборт
« Отговор #9 -: Юни 01, 2006, 19:59:11 pm »
Това имах предвид - то е ясно не негодна яйсеклетка,а оплодена,
но незадържала се поради негодност да се развива по една
или друга причина.Това е нормално и се случва непрекъснато.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Спонтанен аборт
« Отговор #10 -: Юни 01, 2006, 21:13:04 pm »
Цитат на: Lali
Негодната яйцеклетка също може да бъде оплодена. Зависи колко е негодна и какъв точно е проблемът.

Права е Лали. Некачествени, но зрели яйцеклетки се оплождат без проблем, но по някое време спират развитието си.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Спонтанен аборт
« Отговор #11 -: Юни 01, 2006, 22:14:32 pm »
Дано да е спонтанен аборт че това ще е по малка беда!
:)
« Отговор #12 -: Юни 01, 2006, 22:57:12 pm »
Благодаря ви! Дано наистина е спонтанен аборт! Интересното е, че чувствах че съм бременна още преди да си бях направила теста и после, когато прокървих си знаех, че е спонтанен аборт. Отидох на лекар, за да потвърдя това, но когато те се разколебаха... ми стана доста притеснено. Утре ще ходя пак на кръвни изследвания и вечерта ще ви пиша какви са резултатите. Стискайте палци! :) Но все пак нищо няма да ме уплаши - Навила съм се толкова много за бебе, а това е най-важното в случая :D
Спонтанен аборт
« Отговор #13 -: Юни 01, 2006, 23:31:04 pm »
Стискаме палци,пиши има ли шанс да се задържи бебето?
Спонтанен аборт
« Отговор #14 -: Юни 02, 2006, 12:53:40 pm »
Здравейте и днес! Сега си разбрах резултатите от чхг изследванията - о,100 - направо ми оллекна  :)  Спонтанен аборт си е било и това е. Днес по-късно ще ходя на ехограф, за да видим дали съм се изчистила, но смятам че трябва да съм - все пак бях само в 3 г.с. и кървих обилно 5 дена. Смятам след следващия цикъл да работим сериозно за бебе  :D  Поне след тази случка вече знам със сигурност, че искам да стана мама! :)  Благодаря ви за подкрепата! и усмивки за всички вас :lol:
*

adi

• 7710
Спонтанен аборт
« Отговор #15 -: Юни 02, 2006, 21:38:41 pm »
Мила Сусина все пак това е помалко зло!Дано всичко да е наред и да няма други интервенции.Мисля че няма да има защото преди и при мен горе-долу протекоха нещата,изчистих се сама.Успех! :lol:
*
Спонтанен аборт
« Отговор #16 -: Юни 02, 2006, 22:01:41 pm »
И аз си взех резултатите от чхг-то:
1-во чхг - 22,68 mU/ml
1-ро чхг - 8,25 mU/ml
И при мен е било спонтанен. Трети пореден.
Ади, колко време си се чистила? На мен днес ми е 4-ти ден, а вече ми намалява. Д-ра каза, че няма да е необходим кюртаж. Дано, защото от последните два какви спомени имам.
*

adi

• 7710
Спонтанен аборт
« Отговор #17 -: Юни 02, 2006, 22:09:17 pm »
Беше преди доста време но доколкото си спомням май 6-7 дена ,но първите 3 бяха ужасни с нечовешки болки много обилно кървене!
Така беше при последния спонт,аборт.Мисля че няма да ти се наложи кюртаж. Успех!
*
Спонтанен аборт
« Отговор #18 -: Юни 02, 2006, 22:10:55 pm »
А аз даже и болки нямам.
*

adi

• 7710
Спонтанен аборт
« Отговор #19 -: Юни 02, 2006, 22:15:06 pm »
Не е задължително да имаш такива кошмарни болки.........просто при мен протекоха така нещата.......аз от самото начало бях с много силни контракции на матка