0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #840 -: Май 05, 2011, 12:52:46 pm »
dess_dess ние правихме Сг април месец беше по Крюгер и струваше 90 лв, беше готова на другия ден.За файл не знам ние изпратихме човек да ни я вземе.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #841 -: Май 05, 2011, 13:23:52 pm »
magi_st огромно благодаря за инфото.
Попитах, т.к съдейки от ценозаразписа им (там е 60 лева, все още) има осъвременяване към наст момент ... :wink:

« Отговор #842 -: Май 05, 2011, 14:01:32 pm »
Здравейте момичета, чета ви редовно но не пиша. От скоро съм в клиника малинов и имам един въпрос - вчера ми сложиха декапептил за блокаж и ми казаха да си запиша час за след 14 дни и че ще съм по дълъг протокол. Та въпроса ми е тъй като цикъла може би ще ми е минал, а аз си мислех че след блокаж трябва да отида на 1 ден от цикъла (ще ми е първа процедура) не ми стана ясно във същия цикъл ли ще е същинската стимулация и процедурата или не. Аз си мислех че след блокаж се ходи на 1 ден от цикъла и се започва стимулация, а при този вариант ще е на около 7 ден от цикъла и дали ще се започне със стимулация толкова късно или какво точно следва? Питам защото не намерих инфо за ден по ден как се действа по този вариант на дълъг протокол. Благодаря ви предварително и успех на всички!
« Последна редакция: Май 05, 2011, 14:03:33 pm от jeni_baleva »
*
« Отговор #843 -: Май 05, 2011, 14:07:24 pm »
jeni_baleva, започва се на датата, която са ти казали, няма значение на кой ден от цикъла ти е. Важно е само да е имало такъв.
« Отговор #844 -: Май 05, 2011, 14:12:38 pm »
Здравей jeni_baleva  ,аз също бях на дълъг протокол.Не се притеснявай отиваш на 14 ден както са ти казали,може цикъла да ти е минал вече,може и още да си в цикъл.Ще ти изпишат инжекции за първите няколко дни,който може сама да си слагаш или да ходиш там да ти ги слагат,ще ти изследват Естардиола и ще си запишеш час за преглед след 5 дни.После си през 1 ден на преглед и всеки ден на инжекции до пункцията.Успех ти пожелвам,ако нещо друго те интересува пиши ми на лични.
« Отговор #845 -: Май 05, 2011, 14:29:34 pm »
Т.е. да разбирам ли че така овулацията ми се забавя и ще ми бъде по-късно, защото при мен цикъла ми е около 28 дни и при досегашните проследявания на овулацията тя ми е на около 13-14 ден. Много неща не съм прочела, но и за много съм останала с някакви догадки и се старая да питам лекарите, но не винаги се сещам за всичко.
« Отговор #846 -: Май 05, 2011, 16:16:23 pm »
Момичета, да ви питам като по-врели и кипели, вие държите ли да се преглеждате все при един и същи лекар или записвате час без значение при кой ще се случите?
Аз до сега никога не съм имала претенции, но вчера останах доста разочарована. Бях в клиниката, д-р Шефкетова преглеждаше на 4 ет. Прегледа мина много странно. Беше меко казано неориентирана за какво се боря. :( Пита ме какво ще правим, обясних каквото ми каза миналият път д-р Персенска, обаче нещо не се разбрахме май. Досието стоеше захвърлено на масата... Върхът беше като ме попита цветна снимка няма ла да правим, при положение че точно тя ми я направи. Знам че сме стотици и не могат да ни помнят всички, но нали уж се описват всички мнения в досието? Разказах всичко пак от начало, в крайна сметка не започнах стимулация. Няма да е и този месец... Изписаха ми Естрофем (от 3ти ден на мЦ), понеже не се знаело какво ще стане с лигавицата ми. Мен питаха какво да правим. Ами аз от къде да знам. Досега за лигаваца никой нищо не беше споменавал. Объркана съм..., може и това да е реда, успокоявам се че това е правилно, но май както са тръгнали нещата скоро няма да се стигне до нещо по-съществено при мен. Миналият месец ми отказаха час, този други неща ще проверяват, другият ще пропусна заради корекции на дозата на Л-тироксина, после юли ако пак не се уредя с час, следва август - той пък почивен и какво??? Тъпча се само с лекарства, а като дойде ред да действаме и няма място в графика за мен. Какъв е смисъла да ме подготвят тогава???
Не искам да нападам клиниката, не ме разбирайте по грешно, само ми кажете как да постъпя? Да искам все при един и същи лекар да се преглеждам или да продължавам така и всеки път от начало да започваме?  :balk_145:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #847 -: Май 05, 2011, 16:20:17 pm »
jeni_baleva, това, което знам е, че блокажа се слага, именно за да се "блокират" временно твоите хормони. По време на стимулацията лекарите ще следят твоите фоликули и хормони и ще преценят кога са готови за пункция. Не е задължително това да съвпада с естествената ти овулация, тъй като в месеца след декапептила ти няма как да имаш есествена стимулация. Не се притеснвяй излишно и стискам палци да се похвалиш с положителен резултат скоро.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 16:39:50 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #848 -: Май 05, 2011, 16:28:42 pm »
Stelxen, преди няколко дни бях в подобна ситуация и също доста се разочаровах ,макар че страшно много харесвам всички лекари. Аз например като записвам час винаги е при д-р Персенска ,защото при д-р Стаменов трябва доста да почакам  Да де ,ама като отида и виждам ,че е д-р Шефкетова . Нямам против нея нищо и страшно много я харесвам ,но и в моя случай тя се оказа доста неориентирана  Както и да е ! Аз правя ЕЦ в момента.  Убедена съм ,че не правя хубава лигавица защото едва достигнах до 7 мм преди пункция , да не говорим и за другите си опити колко е била.  Попитах я няма ли вече да ми дадат нещо да пия за нея. Е ,предписа ми метфогамма ,ама никъде не прочетох че е за лигавица.Убедена съм ,че са страхотни специлисти ,но и след всички направени изследвания и не откриващи причина  няма как да не си мисля че пропускат нещо. Предполагам обаче, че всяка една от нас го мисли !
« Отговор #849 -: Май 05, 2011, 16:37:31 pm »
jeni_baleva, с декапептила се блокира хипофизата ти за да не произвежда собствени хормони. Че блокажът наистина се е получил показва цикълът след инжекцията. Често закъснява с няколко дни, или се "влачи" по-дълго от обичайното. Ориентировъчно блокажът държи около 28 дни, че и повече. След цикъла след блокаж и на 1 и на 7 ден да те почнат, все тая - организмът ти не продуцира собствени хормони и на теория няма как да имаш овулация. На първия преглед ще ти назначат първоначалната доза стимуланти и ще следите фоликулите.
Понеже никой не знае кога ще ти дойде  /все пак всяка реагира индивидуално/след декапептила са въвели тези 14 дни с цел планиране на час за преглед. В рамките на 14 дни, все трябва да ти е дошло.
По мои спомени, на мен ми дойде някъде на 11 ти ден след блокажа.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 16:39:20 pm от *vera »
« Отговор #850 -: Май 05, 2011, 16:38:57 pm »
Ох, Диде, не знам и аз я харесвам, мила, внимателна е, но не ми се струва това да е нормално. Д-р Стаменов до сега не ме е преглеждал, нямам мнение, но д-р Персенска е супер. Тя по съвсем друг начин се отнася. Другият петък като ида пак ще видим как ще е положението.
Аз си мислех че при мен причината е ясна вече, поне така ми се стори при прегледа при д-р Персенска. Тя ме изпрати с думите, че няма страшно, случаят не е толкова тежък и скоро всичко ще се нареди. Обаче вчера ми се стори че хаотично се действа.
Много разстроена се прибрах и още като че ли не мога да си вляза в кожата.
*
« Отговор #851 -: Май 05, 2011, 16:42:49 pm »
Добре де д-р Персенска като ти каза да запишеш час какво ти каза- за стартиране на процедура или за проследяване на нещо друго? Извинявай ако си писала преди и аз не съм запомнила. :ask:

« Отговор #852 -: Май 05, 2011, 16:43:15 pm »
Ох, Диде, не знам и аз я харесвам, мила, внимателна е, но не ми се струва това да е нормално. Д-р Стаменов до сега не ме е преглеждал, нямам мнение, но д-р Персенска е супер. Тя по съвсем друг начин се отнася. Другият петък като ида пак ще видим как ще е положението.
Аз си мислех че при мен причината е ясна вече, поне така ми се стори при прегледа при д-р Персенска. Тя ме изпрати с думите, че няма страшно, случаят не е толкова тежък и скоро всичко ще се нареди. Обаче вчера ми се стори че хаотично се действа.

Ами то нормално да си разстроена .Аз тая фаза я минах  :D ... , т.е сега съм ядосана вече ,ама какво от това . Не искам да сменям клиниката,защото само на тях вярвам ,колкото и да се афектирвам на моменти ! Другият път за себе си съм решила ,че като записвам час /понеже ходя на место / ще бъда доста обяснителна и настоятелна и ще искам да съм при д-р Персенска .Съветвам те и ти да го правиш ,па дано има ефект .

Успех ,миличка , и не се ядосвай прекалено дълго,че само на нас самите си вредим .
*
« Отговор #853 -: Май 05, 2011, 16:48:21 pm »

Защо при прегледа не поиска да ти прегледа досието подробно? На твое място бих цитирала мнението на другата лекарка и бих помолила двете да се консултират, за да излязат с единно становище за лечението ти и следващите стъпки.
« Отговор #854 -: Май 05, 2011, 16:49:51 pm »
Stelxen, на мен също ми е неприятно да съм при различен лекар. Последният път се обадих около 40мин, преди часа ми за да знам, че д-ра е там.
« Отговор #855 -: Май 05, 2011, 16:55:16 pm »
Добре де д-р Персенска като ти каза да запишеш час какво ти каза- за стартиране на процедура или за проследяване на нещо друго? Извинявай ако си писала преди и аз не съм запомнила. :ask:
Д-р Персенска каза, сваляш ТСХ под 2 и записваш час за трети ден от цикъла, да започнем стимулация за инсе. Така и направих.
цигу, не настоях понеже много се изненадах в първият момент, а и съм си такава. Само казах ами каквото трябва и каквото кажете ще направим. Явно трябва да се действа с нахалство към прогрес. Ако е така, ще се окаже май че съм на неподходящо място. Жалко ще е.
Този месец замина, другият обаче ще се боря с нокти и зъби. Аз затова ви попитах как постъпвате вие.
*
« Отговор #856 -: Май 05, 2011, 16:57:36 pm »
Момичета да ви попитам нещо. Не знам дали въпросът ми е за тук. Вчера при прегледа д-р Персенска каза че вижда миома. На мене сега ми предстои хистероскопия този месец. Въпросът ми е ако се отстрани тази миома по време на хистероскопията за две операции ли трябва да платя, защото в ценоразписа пише за оперативна хистероскопия 600лв., за отстраняване на моимен възел 950 лв. Ако някой е запознат с въпроса ще съм благодарна да ми отговори за да знам за какви средства да се подготвям. Предварително ви благодаря за отговорите.
*
« Отговор #857 -: Май 05, 2011, 17:21:21 pm »
не мога да премълча щом отворихте дума за това тук. До сега стисках, ама по-добре да си кажа, пък каквото стане.

Аз пиша в инвитро на ЕЦ по принцип, но съм в Малинов за да не спамя тук. Пациентка съм на клиниката от повече от една година като чинно си изчаках да ми дойде "времето" преди това с идеята да съм при д-р Стаменов. Е, така беше първите няколко пъти, дори той ми направи хистероскопията. И до там. След неуспешния опит и записан час изрично за него, за който чаках повече от месец, независимо,че вече бях пациентка, се оказа, че д-р Персенска ще ме преглежда. Казах си . няма да правя драми, въпреки,че бях неприятно изненадана. Както и да е. Реши се да пробваме ЕЦ. Първите два месеца се падах при нея като всеки път когато записвам час ме питат при кой съм била последния път  8O (това какво значение има, като се има предвид,че зависи кога ще отидеш на преглед от това кога ти е дошло). Както и да е. Последния път когато ме видя, спомена нещо за нова хистероскопия и от тогава не мога да се "добера" и до нея. Д-р Шефкетова ме преглежда. За хистеро нито дума. Питах - нищо.  И аз пак си казах - карай,можа да не съм била съвсем за това.

Сега последния път, 1 фоликул на 10 ден - 20 мм. ЛХ почти 13, а Е над 400. И аз реших,че няма да има пункция с тези числа.Е, имаше. Прегледа беше в петък и мислех,че пункцията ще е в неделя заради стойностите. Да, но беше в понеделник. Счу ми, че се коментира,че май е късно за пункция заради големия фоликул и че май е "презрял", ама все пак да се пробва. И резултата е, че яйцеклeтката беше презряла. Честно казано - адски съм разочарована. Чувсвам се като някое пиле на заколение и ако оживея, ще живея, ако ли не - да се оправям. Но няма къде другаде да отида в БГ.

Не искам да плюя никой, просто споделям.   

« Отговор #858 -: Май 05, 2011, 18:02:00 pm »
Наистина болно ми става, когато чета постовете ви. Клиниката за мен беше мястото, в което наистина намерих помощ и успях да сбъдна мечтата си. Искренно се надявам да не се опорочи както повечето неща в страната ни. Безрезервно вярвам на д-р Стаменов и дано всяка от нас намери отговор на въпросите си и спокойствие за душата си.
« Отговор #859 -: Май 05, 2011, 18:15:57 pm »
Къди , дано ти и другите не са ме разбрали погрешно . Това е единственото място в България,където бих и ще правя последният си трети опит инвитро. Казвам последен ,защото не смятам до безкрай да правя инвитро .Нямам нерви за повече !Аз също безрезервно вярвам на лекарите там и най вече на  д-р Стаменов . Няма такъв лекар като него !!Ужасен песимист съм ,но той винаги ме е изкарвал от това ми състояние и ме е карал да продължавам и да опитвам . Но истината е,че от прекалено много жени и процедури и нещата излизат извън контрол . Поне моето впечатление е такова . Скоро докато чаках реда си една госпожа от екипа му ,която познавам сподели ,че не са почивали от близо месец . Прекалено са натоварени и това пречи. Не искам да обидя никой от хората ,работещи там и това е мое лично мнение само .