жасмин, аз ще раждам в лондон и тук идеята е колкото се може повече да не са инвазивни, така че никой не ти дава разтвор, та затова ни казаха за водата, очевидно е, че не можеш да си вариш лайка в болницата. колкото до пишкането, на мен ми се струва страшно логично, при положение, че в момента ми причинява дискомфорт, да си напомня или мъжа ми да ми напомни да отида до тоалетната, особено когато контракциите не са толкова начесто. ясно е, че когато си с контракция не ти е до това, никой не казва такова нещо. това, което казаха, е че понякога, особено в началото, причина за забавянето на контракциите и разкритието може да е натиск от пикучния мехур. не казвам, че трябва да се ходи по часовник, но пиенето на вода и течности и ходенето до тоалетната са важни неща, които е добре да си ги държим в главата.
Жаси, не съм съгласна, че трябва да си иска парите Елена. На нас също ни го обясниха това на училището за бременни - че трябва на всеки час да ходим до тоалетната, защото "забравяш" за пишкането и може да се отрази на контракциите. В болницата, докато чаках разкритието да напредне, акушерката ми напомняше от време на време да ходя да пишкам - още повече, че заради епидуралната не усещах позиви за уриниране, никакви.
мира_мими, раждането може да се индуцира с въпросната таблетка или със система с окситоцин. Лошото при таблетките е, че цялото количество хормон се поставя и лекарите нямат контрол над ситуацията от този момент натам. При венозното вливане, все пак капката може да се намали / увеличи и нещата са много по-контролирани. Като цяло, за да се пристъпи към индуциране на раждането, пак трябва да има определени условия, които да са изпълнени (разкритие минимум 3,5 см и разни други, не помня точно).
За чистотата и дезинфекцията - след като година и нещо вече умувам какво, по дяволите, да купя за чистене, когато дребният започне да си прекарва дните по земята, с малко закъснение, направих своя избор. Първо мислех за Стийм Моп, но след многото отрицателни мнения, които прочетох, се отказах. Спрях се на парочистачка на Solac
http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=4154 - срещнах много положителни мнения, купих си я и вече се развъртях с нея из къщи. Не е чудодейна (не очаквайте да ви почисти замърсени фуги или мухъл, или много зацапано без препарат), но наистина изпра едни петна на дивана, които съм търкала с какво ли не. Не оставя мокро (за разлика от това, което чета за Стийм Моп), освежи килимите и премахна някои замърсявания из къщата, които иначе щяха да отнесат бая търкане и препарати, а така само бяха "попарени" и забърсани. Много съм щастлива, защото това ми решава проблема с препаратите и не е по-тежко от минаване с прахосмукачка.
Айде, надявам се да съм била полезна!