0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тампони след пункция
« -: Март 13, 2011, 11:29:44 am »
Здравейте,
Имам въпрос към всички, правили пункция на фоликули. Слагали ли са ви тампони след пункцията? Т.е. като се събудихте от упойката имахте ли сложени тампони?  Разбрах, че били 2 на брой- ужасно големи и било ужасно болезнено махането им. Малко се изплаших. Чудя се редовна практика ли е или се прави само на някои момичета, които кървят повече например.
*
Re: Тампони след пункция
« Отговор #1 -: Март 13, 2011, 11:35:18 am »
Практикува се, когато има по-силно кървене вероятно. При пункция на фоликули при ин-витро никога не са ми слагали. Може би,ако се пунктира киста,тогава да се налага. Бързо възстановяване ти желая!
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #2 -: Март 13, 2011, 20:25:28 pm »
И при двете ми пункции бях с по няколко тампона, но не съм сигурна колко са големи, защото въобще не ги усещах. При махането им, лекарят ми ме предупреди, че ще ми е неприятно и дори може да има лека болка. Всичко мина бързо и без проблеми, единственото ми неприятно усещане беше поставянето на спекулума.
Стискам палци всичко да мине добре при теб!
« Отговор #3 -: Март 13, 2011, 20:35:56 pm »
Благодаря за бързите отговори. Една приятелка ме поизплаши като ми каза за тези тампони и колко болезнено било махането им. А понеже и намен ми предстои се сдухах малко. Странно, нейните май са и махали без помощта на спекулум  :ask:
« Отговор #4 -: Март 14, 2011, 08:28:29 am »
Аз съм имала четири пункции и само след една от тях бях с тампони. Честно казано доста си ме боля като ги махаха.
« Отговор #5 -: Март 14, 2011, 09:43:14 am »
Във АГ-Варна , винаги слагат такива тампони , но в повечето случаи ги махат още докато не си освестила достатъчно от упойката, усещаш но не е нищо страшно. Успех ти пожелавам.
« Отговор #6 -: Март 14, 2011, 11:38:03 am »
А с каква цел се слагат такива тампони? 8O
С някакво лекарство ли са или срещу кървене?
Никога не съм имала такива.
« Отговор #7 -: Март 14, 2011, 12:10:09 pm »
А с каква цел се слагат такива тампони? 8O
С някакво лекарство ли са или срещу кървене?
Никога не съм имала такива.

Мисля , че срещу кървене ги поставят.