Моделът ДГ, както съществуват и функционират в Бг, в болшинството си, е срамен соц феномен - и като култура на отглеждане на децата, и като място за отглеждането им, и като база. Всякакви "хранения" из ДГ, или престой на децата повече от 4-5 часа си е пансион-интернат, с всичките негативи от това. Всякакво системно хранене на деца в учебни заведения, а не у дома, и в домашна обстановка, е факт, нанасящ трайни и дълго следващи психологически увреждания/последствия при децата. Отбележете- има разлика детето да си носи храна , от това, да слагат децата като в казарма да се хранят. Както и има разлика да се хранят всички в компания с родители и познати, и да се хранят като "войничета" по детските градини.
Д-р Бърди,
мисля не сте прав в случая.
Същия модел ДГ съществува и в Германия /повярвайте ми и много по тежки случа има тук/
Не съм съгласна, че храната която слагам на дъщеря ми в кутията /т. н. брот цейт тук/, филийка хляб, саламче, плод, маслини. е по-добра от готвеното, ядене със зеленчуци, риба, месо и т. н.
И не разбирам защо толкова против сте ДГ, но дъщеря ми от иювестно време, като отида да си я прибирам в 15 ч, иска "само и само и само още 5 мин да остане там...." .... какво да коментирам повече.
Сега ще кажете ДГ в Германия е нещо друго.
Не съм съгласна, Както писах вече в здравната тема, децата масово са сополиви и кашлящи. да не говорим. че съм била свидетел, как 3 год момченце се е напикало в коридора, няма никаква учителка там, при сигнализация от моя страна, излиза една учителка и казва "ми той сам ще се преобуе и се прибира обратно в стаята.
Вчера взех дъщеря си, с обелено до кръв лице, блъснало я някаво момченце от пързалката, учителките не бяха видели инцедента....
Това е. Обаче рисуват, правят яйца за великденскиея заек, пеят, танцуват.... да не говорим за еуфорията по всякакъв празник