0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част III
« Отговор #280 -: Април 13, 2011, 11:21:13 am »
Снощи не успяхме да купим инхалатор и спа малко неспокойно, но в момента в който дадох Синекод заспа и не плака повече. Под задъхване имама предвид...нали знаете, когато искате да поемете дълбоко въздух, но не можете, защото имате нещо в гърлото (както когато се задавим с вода). Тогава поемаме въздух дълбоко и като спазъм и се чува "Къъъх, къъъх". Или когато слушате стар пушач, който кашля дълбоко сутрин как поема въздух след всяка кашлица. Вчера сутринта стигнахме до 30 поемания на въздух по този начин в час и ми беше много зле. Днес няма такива моменти. Имаше сутринта 1 път и повече не. Надявам се като взема инхалатора да се успокои и нощем.
[/url][/url]
*

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #282 -: Април 13, 2011, 13:33:40 pm »
"В продукитте на HiPP – 1,7 микрограма арсен, 0,13 микрограма кадмий и 0,33 олово."
Казвам да готвите домашна храна... ама никой не "слуша".
Езикът ми "окосмя" буквално да го казвам :)
« Последна редакция: Април 13, 2011, 13:44:09 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #283 -: Април 13, 2011, 13:50:38 pm »
"В продукитте на HiPP – 1,7 микрограма арсен, 0,13 микрограма кадмий и 0,33 олово."

Това да, но и за готовите оризови каши (само с ориз) важи! Аз си мислех да ползвам готова такава. Сега какво, да търся оризово брашно?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #284 -: Април 13, 2011, 14:25:20 pm »
Smaraidi а ти търсила ли си чисто оризово брашно в магазините? Защото в БИО магазините има. Има и елда на зърна, които се изпичат и се стриват в мелничка за кафе и става после разкошна каша.
Специално от ХИп Ники 2 пъти ми прави тежки обриви и повече не съм експериментирала.
П.С. И не с този тон повече. Можеше да си зададеш въпросът по-меко, например "Според вас удачно ли е да търся оризово брашно и къде".
[/url][/url]
*
« Отговор #285 -: Април 13, 2011, 15:14:06 pm »
 :lol: ооо, нещо не си ме разбрала, мила

*
« Отговор #286 -: Април 13, 2011, 16:45:59 pm »
Слушаме, слушаме  :D
« Отговор #287 -: Април 13, 2011, 17:12:17 pm »
Не е заяждане - мен не ме мързи и с удоволствие бих готвила домашна храна, ама проблемът ми е, че не ми се мисли какво има в "не-БИО", обикновената продукция по магазините. Нямам баба на село, дето да ме снабдява с истински зеленчуци... За пуйки, пилци и др. под. да не говорим. Какво правите вие, готвещите?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #288 -: Април 13, 2011, 18:41:54 pm »
Пилешко бон филе е единственото, което се консумира в нас. Варя, режа на ръсчета. Моркови, картофи - режа и варя. Броколи взимама на Бондюел и варя на пара, зеленчуците рендосвам освен банан де. В нищо не можеш да имаш вяра - нито в магазините, нито в пюретата, пък бабата на село не знаеш каква смеска дава на пилетата. Например аз имам домашно месо, което опитах първо за нас да сготвя и беше супер жилаво и леко горчиво. Затова на бебето само бонфиле :)
[/url][/url]
« Отговор #289 -: Април 13, 2011, 18:47:48 pm »
Вени, това ми е мисълта - като не е ясно какво купуваш от магазина, защо да готвиш вкъщи? Разбирам да е по-добро от готовите пюрета... Но си мисля, че тях поне ги контролират, ако не постоянно, поне от време на време...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #290 -: Април 13, 2011, 19:02:24 pm »
Вени, това ми е мисълта - като не е ясно какво купуваш от магазина, защо да готвиш вкъщи? Разбирам да е по-добро от готовите пюрета... Но си мисля, че тях поне ги контролират, ако не постоянно, поне от време на време...
По тази причина и аз купувам готови пюрета. При все, че имаме баба на село, животни нямаме, а зеленчук в момента само картофи. А и те вече са стари. Пазарски зеленчук не искам да готвя за детето, затова ще почакаме да излезнат сезонните в нашата градина.

« Отговор #291 -: Април 13, 2011, 22:48:06 pm »
Арсенът попада в зърнените култури чрез торовете, а токсините – чрез почвата.

Това го копирах от въпросната статия.
Добре, или аз нещо не проумявам, или....

Торят всички и всичко. Не само Хип, не само Холе и т. н. Тоест, по пътя на логиката, и най-обикновен ориз да си купиш и да го приготвиш в къщи, то той също 100% е торен.... Е, тогава. Каква е разликата дали ще са използвали ориз Хип, Холе или някоя китайска фирма, произвеждаща ориз.
За мен това е поредната преекспонирана статия

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #292 -: Април 13, 2011, 23:05:05 pm »
Абе не знам до колко е експонирана,но защо си мислите масово,че купените пюрета са аджаба в пъти по-добри от домашните.От къде мислите производителите се снабдяват със зеленчуци,плодове и т.н.???От спецялни плантации ли?От където идват на пазара,от там копува и ХИП...Контрол имало!?Контрол на какво? Контрола е,контрол когато си го извършите вий.За това е по-добре да се готви.Защото е прясно.Съдържа това което предпочитате и сметнете за добре Вие.Колко сол,колко подпрадвка,с/без мляко.Безкрайни комбинации от зеленчуци и най-вече възможността да дадеш суров плод/зеленчук.
И да ви кажа,няма по-добро за едно дете от сготвеното от МАМА!Вкусът и предпочитанията към храни в по-късна възраст са много тясно свързани със захранването и предлаганата сега храна.Може да ви звучи банално и дори смешно,но с домашно сготвеното предлагаме не само манджа,но и емоция.
Сега да се замислят колко от вас са си казвали "ийх как ми се хапва от на мама боба"

:D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #293 -: Април 14, 2011, 09:21:55 am »
fibo, защото като отидеш на пазара, може да се окаже, че тия неща, дето ги купуваш (ама няма кой да ти ги изследва), са торени освен с гореизброените боклуци, с още 10 по-лоши, концентрацията на отрови в тях е по-голяма, месото е блъскано с антибиотици и хормони, и т.н. За вкусовите качества на храната е ясно, че най-хубаво е това, което е приготвено от мама. Но в случая обсъждаме това как да осигурим най-добрата и качествена храна на детето си. Поради тази причина и аз купувам готови пюрета - защото не мисля, че мога да си набавя продукти, които да са с качеството, с което са тези в пюретата. Казах вече - не ме мързи и бих готвила, но проблемът е, че най-вероятно ще готвя храни пълни с повече вредни вещества, от тези, които предлагат производителите на детски пюрета и каши.

*
« Отговор #294 -: Април 14, 2011, 09:22:53 am »

...И да ви кажа,няма по-добро за едно дете от сготвеното от МАМА!Вкусът и предпочитанията към храни в по-късна възраст са много тясно свързани със захранването и предлаганата сега храна...

:D

абсолютно подкрепям, и аз съм на това мнение, че вкусовете се градят.
*
« Отговор #295 -: Април 14, 2011, 11:35:25 am »
Мен също много ме притеснява, когато ядем, какво всъщност ядем. На качествен и строг контрол е ясно, че не можем да разчитаме. Като знам майка ми как стриктно спазва всички карантинни срокове, неведнъж съм се питала някой контролира ли спазването им на пазара, като си купуваме грозде, например...
Обаче идва и другият момент - кратко време след пюретата, пак се опира до магазина. Утре тръгват на ясла, градина и там не ги хранят с Хип. Рано или късно все се почва готвенето с продукти именно от магазина. Готвенето изцяло с био продукти първо не е по джоба ни, второ и там има момент на неяснота с качеството, трето не се намират на всяка крачка и доста се усложнява пазаруването. Така че, искаме или  не, в един скорошен момент, дори и да са яли само хипски пюрета, децата ни ще трябва да започнат да ядат и всичко онова, от което бягаме, избирайки пюретата.

И за двете ми деца предимно се е готвело, особено сега, когато са по-големи, има много вярно в това, че е и емоция домашната вечеря! Но паралелно с това съм имала и зареден шкаф с пюрета - за в случай, когато не съм успяла с готвенето, като съм купувала по-скъпите продукти като Семпер, Хип, Холе, мислейки че купувам гарантирано продукт с високо качество, "мерцедеса" на биото в бебешката храна! Но явно за нищо гаранции няма.

Наскоро правеха интересен семинар по хранене консултантите от съседния форум, но не успях да отида. Лектори са били хора, имащи опит в сферата на контрола на храните, сигурно са казали интересни неща как се случват нещата у нас и дали се случват.
« Последна редакция: Април 14, 2011, 12:40:19 pm от tzvetenze »
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #296 -: Април 14, 2011, 12:34:37 pm »
Кабодзолка,въобще не става дума тук за "мързел" да се готви.Точно за доверието и качеството става дума.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #297 -: Април 14, 2011, 13:22:25 pm »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3749831- това е последната информация.
tzvetenze, много точно си го казала, това е и моето мнение.
*
« Отговор #298 -: Април 14, 2011, 13:26:44 pm »
Наскоро в едно предаване направиха проби на домати купени от пазара и домати от т.нар. био-магазин. Е, познайте в кои домати вредните вещества бяха повече :x?

*
« Отговор #299 -: Април 14, 2011, 17:45:56 pm »
Наскоро в едно предаване направиха проби на домати купени от пазара и домати от т.нар. био-магазин. Е, познайте в кои домати вредните вещества бяха повече :x?

ммм да и аз го гледах. Оказа се, че така хвалените БИО продукти са пълни с нитрати