jasmin_veni , сподели наистина кои са тези марки прясно мляко за които си сигурна, че се дои от правилно и качествено отглеждани крави, за да купуваме и ние от него.
Аз също не бих купила прясно мляко в пластмасова бутилка от някоя баба, която го продава на автобусна спирка, точно защото не съм сигурна в хигиената при добиването на същото, нито пък мога да знам дали й е ваксинирана кравата и с какво я храни.
Прясното мляко по магазините - също не мисля, че е особено добро, още по-малко пък полезно, но мое си мнение. Не съм чувала някоя компания за мляко, да поддържа собствени стада крави примерно, които отглежда по еди какви си стандарти, гарантиращи качеството на продуктите й /може и да има такава, просто аз да не знам/. Всички фирми, изкупуват прясното мляко произвеждано от "селяните" както ги наричате, или животновъдите по-коректно да се каже, обработват го, пакетират го и го продават. Животновъдите постоянно протестират за ниските изкупни цени на млякото все пак, а кой им изкупува млякото на тях? Фирмите, които зареждат с продуктите си магазините т.е. млякото си е все едно и също и идва от едни и същи места. В единия случай можеш да си го купиш директно от производителя, в другия си го купуваш от магазина, вече преминало определена обработка, опаковано и надписано.
Като качества на същото, ако е кофти то си е кофти и в двата случая.
Лично аз прясно мляко не пия, в хладилника си имам една кутия от най-менташкото и изкуствено /това дето има срок на годност почти година
/, за да си сипвам по малко в кафето. Но обсъжданият тук въпрос ме интересува, заради детето. Нали след време ще трябва да му давам да пие прясно мляко и много ми е чудно какво и откъде ще е добре да купувам тогава.