0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: IVF/ICSI - април, май, юни 2011
« Отговор #40 -: Април 02, 2011, 17:48:11 pm »
Гальонди, ние с теб май заедно ще се движим :wink:.
Аз доколкото разбрах ще бъда по този протокол, който пусна Ollivia.
Мишле, стискам ти палци! Май ти си първата, която трябва да се отчете с положителен резултат! Аз да попитам нещо - някой ти препоръча да махнеш котарака си или ти така реши? Аз нямам намерение да се разделям с моя котарак. Изследванията за Токсоплазмоза не са ли достатъчна мярка?
« Отговор #41 -: Април 02, 2011, 17:54:27 pm »
момичета здравейте аз също имам две котки и несмятам да се разделям с тях.Свекървата имаха две кучета и две бебета и всичко беше наред а там по - принцип има и кърлежи по-кучетата .Няма проблеми ако се наложи ще си покаже така че спокойно и късмет на всички пък после ще му мислим
« Отговор #42 -: Април 02, 2011, 18:36:38 pm »
Герганче, аз не съм правила изследвания за токсоплазмоза. Никой не ми е казал да го махам...знам ли и аз защо? За всеки случай. Самия факт, че мненията са противоречиви ме кара да не рискувам. Всеки доктор до тук питах, всички ми казват, че не ми пречи. Май само форумите казват, че пречи. Е, мама и без друго го обича толкова много...   :wink:

« Отговор #43 -: Април 02, 2011, 20:23:22 pm »
Вчера минах на преглед,но имам задържан ф-л. Във вторник ми е следващия преглед на който ще се разбере какво правим,най -вероятно ще следим 1 ф-л ,който е тръгнал на ЕЦ и евентуално с лека стимулация.Лигавица (М) това добре ли е за 5 ден?
Стискам палци на очакващите  :bfp: и много късмет на всички нас ,които сме в процедури и очакващи такива. :)
*
« Отговор #44 -: Април 03, 2011, 21:03:19 pm »
Здравейте, много искам и аз да се запиша във тази темичка , защото се надявам до края на юни да приключи моето Ин витро ИКСИ.
В момента провеждам фоликулометрия и се надявам на овулация тези дни.После отивам до София за биопсия, после вземам заповед и ще видим на априлски или майски цикъл ще старираме втори опит Ин витро- в Малинов съм.
А до тогава ще влизам да ви наглеждам , като искрено желая успех на тези които са започнали процедурата!Много стиснати палци от мен! preggo ylinfant :balk_127:
*
« Отговор #45 -: Април 04, 2011, 14:31:36 pm »
Привет момичета,

Имам въпрос относно това каква е желателно да е диетата (за мъжа и жената) и какви допълнителни "безобидни", но полезни лекарства (например аспирин или антибиотици) може да се вземат по време на блокаж/стимулация (изобщо целия процес на асистирана репродукция). Също така, какво трябва да се избягва (защото може би не действа добре в комбинация с лекаствата, като например млечни продукти).

Може би вече има отделна тема за това, и ако е така, моля да ме насочите - не знам доколко би било различно при  ин-витро - тъй като за ин-витро се минава по определен път, следва се определен протокол...

Не винаги и лекарите дават съвети свързани с начина на живот, диета, и тн. които могат да помогнат. Ако имате идеи, от опит, за това какво може още да се направи за да си помогнем докато си следваме протокола и улесним процеса (надявайки се разбира се че протокола и пункцията са успешни), моля споделете!

Благодаря предварително!

« Отговор #46 -: Април 04, 2011, 14:55:29 pm »
Здравей, vaci!
"полезни лекарства" и "антибиотици" са взаимно изключващи се понятия.
Не взимай нищо "полезно" и не прави нищо на своя глава по време и след стимулацията, особено да приемаш медикаменти, хр.добавки и прочие витамини.
Единствено с мисълта си можеш да помагаш в успеха на процедурата си. За всичко друго си се доверила на лекуващия си лекар!!

С най-добри чувства го казвам, питай лекаря си, всичко, което е необходимо да правиш ще узнаеш от него.
Успех ти желая!  :D

*
« Отговор #47 -: Април 04, 2011, 15:05:33 pm »
vaci, относно храненето, чела съм препоръки да се избягват сладки неща по време на стимулация (шоколад, сладкиши), защото намалявали качеството на яйцеклетките. Но не съм намерила научно обоснован аргумент за това.

Не пий алкохол. Може да има успокояващ ефект, но и вреди. На мен ми го забраниха. Сестрите в началото на стимулацията ми казаха, че ме третират като бременна.

Балансираната диета е златният стандарт. Не е този моментът да променяш драстично начина си на хранене или ежедневието си. Всяка значима промяна е шок за организма и не се знае как ще ти се отрази това на хормонално ниво. Яж си като преди, не започвай да спортуваш активно точно сега. И късмет с процедурата! :D
*
« Отговор #48 -: Април 04, 2011, 15:28:02 pm »
Мишле, Цигу, благодаря ви много за съветите!

Цигу - алкохол не съм и помирисала от месец поне. Колкото за диетата - ще се постарая да я запазя колкото мога, макар че не е от най-здравословните, но определено наблягам на плодове и зеленчуци повече от преди :) , макар да не съм сигурна дали всички са еднакво полезни... но съм готова на всичко в името на създаването на здрави и хубави яйцеклетки!

Мишле, съгласна съм с теб, че не трябва на своя глава да се прави самолечение, а да се разчита на доктора - разбира се ще се консултирам с него, но понякога самите доктори се различават в мненията си и подходите... а често има по "общи" полезни "добавки", като например мултивитамините с фолиева киселина. А колкото до аспирина, мисля че аспиринът изтънява кръвта, а антибиотици като доксициклина предпазват от инфекции... което може да помогне при/по време/след пункцията

Междувременно се опитвам да намаля кафето и да пия повече вода.

« Отговор #49 -: Април 04, 2011, 15:49:00 pm »
Мишле, съгласна съм с теб, че не трябва на своя глава да се прави самолечение, а да се разчита на доктора - разбира се ще се консултирам с него, но понякога самите доктори се различават в мненията си и подходите... а често има по "общи" полезни "добавки", като например мултивитамините с фолиева киселина. А колкото до аспирина, мисля че аспиринът изтънява кръвта, а антибиотици като доксициклина предпазват от инфекции... което може да помогне при/по време/след пункцията

Междувременно се опитвам да намаля кафето и да пия повече вода.
Не зная какво точно имаш предвид под "изтъняване" на кръвта, но след пункцията така или иначе ще ти дадат лекарства за кръвта, ще ти препоръчат да пиеш ли аспирин или не, както и последващи инструкции. Всеки етап от процедурата си има своите особености и да, докторите си имат различен подход в лечението.
Моят лекар например, изрично го питах за някои неща, за които бях чела тук, че "трябва" да се правят. Каза ми да не ги правя....

Преди началото на всичко имаш назначени кръвни изследвания, ПКК, ако има нещо, което е добре да приемаш лекаря ти ще ти каже.

Храни се както и до сега, не лишавай насила организма си от всички вещества, с които е свикнал. Аз например си похпвах достатъчно шоколад, по принцип без шоколад не мога, но по време на стимулацията като че ли апетита ми за него се засили. Е, мисля произведохме достатъчно качествени яйцеклетки, от 15 бр. оплодените са 11 бр.

Не се вторачвай в такива неща, какво да ям, какво да не ям...всичко това ще затормозява мисълта ти и ще ти пречи. Карай я по-спокойно и всичко ще е наред :)))

« Отговор #50 -: Април 04, 2011, 18:12:35 pm »
vaci, абсолютна грешка е да пиеш антибиотици, които никой не ти е предписал. колкото да витамини и добавки. Аз имам имунологичен проблем и когато говорих имунолжката в клиниката ми каза, че приемът на "полезни" добавки може да разбута нещата при здрава жена. Каза, че при нея са идвали много жени приели такива добавки за подобряване качеството на яйцеклетките. Единствено, което тя препоръчва е Омега 3 и Оксибор. Никакви мултивитамини, водорасли и други без да са препоръчани от лекар. За сладките неща наистина е вярно, че влошават качеството на яйцеклетките. Друго, което зная е, че не се препоръчва нискомаслена диета. Това аз го разбирам така-да не се спират напълно мазнините, но имам предвид мазнини като олио, зехтин, краве масло. Лененото масло също е полезно. Но не и маргарините. Те и без да искаш забременяване не са много полезни. Но тава за антибиотиците, просто го забрави. Ако има нужда, лекарят ще ти каже.
*
« Отговор #51 -: Април 04, 2011, 18:33:57 pm »
Мишле, Майче, благодаря ви за съветите и препоръките :) Обещавам непременно да говоря с доктор и да поискам мнение относно антибиотиците. В миналото съм имала обгаряне на шийката на матката, и бяло течение, и имунната ми система не е много в час, страх ме е, да не би организмът ми да отхвърли ембриончето на по късен етап, считайки го за чуждо тяло (макар че е още прекалено рано да се притеснявам за това). Но ще споделя страховете си с доктор.

Благодаря на всички за съветите относно диетата - все добри идеи!

« Отговор #52 -: Април 05, 2011, 13:03:41 pm »
Здравейте и от мен.На14.04 съм на преглед и ми предстои първо ин витро.Силно се надявам да бъде успешно.Доста притеснена се чуствам.Момичета,док ми предложи да си направя имунологични иследвания/ако искам и понеже. са доста скъпички чудя се дали има нужда.Какво ще ме посъветвате?Прочетох,че ги препоръчват след неуспешен опит или повтарящи се спонтанни аборти,но на мен това ми е първи опит,а спонтанни аборти нямам.
*

• 1357
« Отговор #53 -: Април 05, 2011, 13:28:29 pm »
Mimcho123, на мен също ми предстои първо инвитро. Не съм имала спонтанни аборти. Направих имунологични и имам отклонение в НК клетките :(. Според мен си струва да се изследват предварително, а не едва след неуспешни опити да търсим причини. 120 лева ми излязоха имунологичните и още 105 лева дадох за генетични. Успех!
« Отговор #54 -: Април 05, 2011, 13:37:23 pm »
Къде ги напрсви толкова евтино,защото на мен ми казаха 260 само за имунологията?

*

• 1357
« Отговор #55 -: Април 05, 2011, 13:45:49 pm »
Аз пратих кръв по куриер в Плевен. Сигурно в твоите са включени повече показатели затова има такава разлика в цената. Аз пуснах Антифосфолипидни антитела (Анти-кардиолипин IgG , Анти-кардиолипин IgM, Анти-b2GPI-IgG/IgA/IgM(ab2GPI-screen)) и НК клетки.
*
« Отговор #56 -: Април 05, 2011, 16:37:51 pm »
Момичета,док ми предложи да си направя имунологични иследвания/ако искам и понеже. са доста скъпички чудя се дали има нужда.Какво ще ме посъветвате?

На мен не са ми правени такива изследвания.

Но не е редно да ти казва да ги направиш само ако искаш.
Нужни ли са аджеба или не?
Това да не е менюто в ресторанта?
« Последна редакция: Април 05, 2011, 17:19:27 pm от цигу »
« Отговор #57 -: Април 05, 2011, 16:51:40 pm »
На мен също ми правиха, по-добре се довери на доктора, все пак затова си започнала борбата. Пожелавам ти да нямаш повод за притеснения и смело напред. Всичко,що е свързано с АРТ изисква доста средства, но резултата ги заслужава.
*
« Отговор #58 -: Април 05, 2011, 17:08:29 pm »
Здравейте момичета! Включвам се в тази тема, защото в началото на май ми предстои да започна със стимулацията. Надявам се често да се виждаме тук и да си помагаме. Имам вече няколко опита зад гърба си и се надявам най-накрая да се преборя! Успех на всички!

« Отговор #59 -: Април 05, 2011, 18:03:01 pm »
Момичета благодаря за отговорите.Желая успешни процедури на всички!