0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI - април, май, юни 2011
« Отговор #580 -: Май 02, 2011, 16:43:58 pm »
Биско,не губи никога вяра :bighug:
*
« Отговор #581 -: Май 02, 2011, 18:07:35 pm »
Vaci, на 5.05 тепърва започваме стимулацията. Голямо чакане след този блокаж, направо ми се изчерпа търпението вече :?. Искам вече да действаме  по същество :D.

Напълно те разбирам Гери. Аз с такова усърдие си слагах гонал-а и сега направо с радостно очакване ставам всяка сутрин да си бия прогестероновите инжекции - като знам че "правя" нещо и допринасям за процеса... :)

Викам 5.05 да е хубава дата и за двете ни (и за Мишлето - тя очаква да чуе сърцицето/цата - нали Мишле?)

ПП: Днес отново бях в клиниката. Завишиха ми Пурегона на 250Е и в Сряда ще ходя отново. Проблема  е,че не се визуализира десният яйчник. Вече започвам да се притеснявам много! Къде ли се е дянал??? В левият имам 1ф - 13мм,1ф - 10мм, 1-7мм и 1-5мм. И според доки нещата не са много розови! Стискайте ми палци момичета,че ми се е свило сърчицето  :balk_144:

BlackG - както казва Криси е възможно яйчника да се измести - лекарите имат опит и ако има добри фоликули сигурна съм че ще направят всичко възможно да ги извадят. Факта че са ти повишили дозата говори че отчитат промените - те знаят най-добре! Вземай лекарствата - това е което можеш да направиш за момента!

« Отговор #582 -: Май 02, 2011, 19:22:51 pm »
Точно така, Васи! И за още една сладуранка 05-ти е важна дата  :hug2:

*
« Отговор #583 -: Май 02, 2011, 19:42:18 pm »
Те вече за 5 път го търсят пустият му яйчник. Но без резултат. Пък и тия фоликули в другият нещо не растат и са малко на брой. Ох много съм разтревожена! Не мога да си намеря място!  osi_12
Пункцията нали е под наблюдение с ехограф? Като не го визуализират как ще го пунктират?  До Сряда ще откача!  :balk_160:
« Отговор #584 -: Май 02, 2011, 19:47:19 pm »
Биско, мила, много силно ти пожелавам следващият път да е успешен. Само трябва да не спираме да вярваме! :bighug:
Криси, много се радвам за вас. Стискам палци все така да се удвоява ЧХГ-то, и да видите сакчето на 9-ти.
BlackG, само се успокой! Докторите си знаят работата, и ще направят всико по силите си да намерЯт и пунктират всички фоликулчета!

[/url]
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #585 -: Май 02, 2011, 20:03:30 pm »
BlackG, и моят десен яйчник трудно го намират. Даже на първия преглед го бяхме отписали, док каза, че няма фоликули. После на втория преглед се "появи" с 5 фоликула. Не се притеснявай, на следващия преглед ще го видят. Иначе пункцията е под ехографско наблюдение, не се притеснявай. На кой ден от стимулацията ти измериха последно фоликулите?
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #586 -: Май 02, 2011, 20:13:13 pm »
Момичета, как виждате всъщност дали под УЗ контрол е пункцията? Нали сме под упойка?  8O

*

iva17

• 915
« Отговор #587 -: Май 02, 2011, 21:17:31 pm »
Не съм виждала, но така са ми казвали, а и така съм чела.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=638&Itemid=26

Ето повече инфо и един малък цитат, на който не му се чете цялата статия:
Събиране на яйцеклетки водено с вагинален ултразвук - най-обичайната техника.
“Както се практикува днес, при аспирацията на яйцеклетките се използва същото трансвагинално ултразвуково устройство, с което се следи развитието на фоликулите, но се добавя дълга игла с малък диаметър. Тази игла се поставя във водача на ултразвуковата сонда. Иглата е свързана към всмукателна помпа и течността от всеки достъпен фоликул в яйчника се аспирира. Тази течност се изследва под микроскоп от ембриолога. От нея се идентифицират и изолират яйцеклетките. "
« Отговор #588 -: Май 02, 2011, 21:40:05 pm »
На теория е ясно как трябва да се случват нещата. Но в действителност е различно. Чела съм тук как момичета спорят трябва ли да бъде пункцията под УЗ контрол, кой доктор каква практика има и че определено не навсякъде се практикува.
Стана ми странно просто как бих могла да бъда сигурна в нещо, което не съм видяла с очите си. Цялостното доверие към доктора ми няма значение в случая, просто не бих твърдяла убедено нещо, което не съм видяла, както и не бих спорила ;)
Ето, аз например за себе си не зная дали съм била с УЗ. Е , ако съдя по мнението на потребителите за моя д-р не съм била.
Има ли клиники в Бг, в които дават на пациентите процедурата записана на ДВД?

*
« Отговор #589 -: Май 02, 2011, 21:42:46 pm »
Мишле82, тук споровете бяха за трансфера.
Пункцията няма как да стане иначе, как ще видят фоликулите?
Някои са присъствали на пункции, без упойка, точно като описаното е.
« Отговор #590 -: Май 02, 2011, 21:45:24 pm »
Мишле82, тук споровете бяха за трансфера.
Пункцията няма как да стане иначе, как ще видят фоликулите?
Някои са присъствали на пункции, без упойка, точно като описаното е.
:oops: :oops: :oops: аххх, точно така... съжалявам. Моя е грешката. Да, за трансфера ставаше въпрос. Извинете, къде ми е акъла и на мен  :oops: че се обаждам.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #591 -: Май 02, 2011, 21:52:16 pm »
Хоп троп,върнах се от СОФЕТО,пукнция в сряда,стискаийте ми палци,сега пък повече фоликулте се видяха добри размери около 8-9 са почти еднакви рамери,естрадиол 2753 малко се стреснах нямаше време да питам не ли много този естрадиол момичета,тази вечер в 22.30 отивам да ми сложат овитрела,лигавицата 11.5 май тънка ама да видим прави ми бела тази лигавици ще се разпрявам с нея пфуууу..)))Много сте изписали до сега четох,БРАВО НА КРИСССССССССССССС,Много се радвам за всички вас дано и ние да успеем,данооо стискам палци за всички!!!Казаха ми овитрела в ръката да го бия вие къде го слагахте?
*

iva17

• 915
« Отговор #592 -: Май 02, 2011, 22:18:14 pm »
Лили, браво, ще стискаме палци за сряда. И моят естрадиол преди пункция беше над 2000, спокойно :) А лигавица 11,5 в никакъв случай не е тънка, напротив. Овитрела аз си го бих в корема.
« Отговор #593 -: Май 02, 2011, 22:28:30 pm »
Момичета, започнах лека стимулация, но днес в стерилната урина ми откриха е-коли.
Как ли ще се развият нещата?!? Има ли някой такъв случай?!?! Утре съм на преглед и вероятно ще разбера, но съм доста притеснена...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #594 -: Май 02, 2011, 23:39:13 pm »
Лили,лека пункция ти желая и всички яйчица да са прекрасни. Овитрела аз го слагам в корема
*
« Отговор #595 -: Май 03, 2011, 01:05:55 am »
Съветвам ви да не се допитвате кой къде да си слага лекарствата. При мен тази инжекция беше мускулна, но при други е подкожна.

Изрично питайте лекарите или сестрите в клиниката.
*
« Отговор #596 -: Май 03, 2011, 02:16:34 am »
Добър вечер и от мен :)
Криииис, браво, миличка!! Само така!! Да расте това ЧХГ :) Мислих те днес цял ден, докато не влязох да чета не мирясах!
Лили, с тези няколко фоликулчета повече - още по-хубаво! Ще станат хубави ембриончета и после сладки бебешоци!  :babyflips: :babyflips: :babyflips:
Аз се очертава да съм на пункция в Четвъртък. Вече почна много да ми омръзва, от Понеделник се преместихме чак за Четвъртък..И дори не знам какво чакат.. Днес ми казаха, че още малко искали да пораснат фоликулите... Аз едвам ходя, много ми тежи и съм много крива (за първи път откакто сме почнали ме хванаха бесовете днес!)
Утре пак сме на преглед и естрадиол. Днес теста ми беше 3118,  не разбирам просто какво чакаме...
Ама да не се оплаквам, че ще ми мине! В крайна сметка, важно е на финала да има  :bfp: и после  :babyflips:. Ще търпя, какво да правя!  :wink:
Биско, много съжалявам, миличка..  :bighug:
« Последна редакция: Май 03, 2011, 02:34:01 am от Гальонди »

« Отговор #597 -: Май 03, 2011, 06:00:45 am »
Гале, може би фоликулите наистина не са пораснали достатъчно.Трябва да са над 18-20 мм за да назначат пункция, иначв естрадиола ти е много добре.Колко фоликули, големи, брои док?
Цигу, овитрела е само за подкожно приложение, изрично пише в листовката. Прегнил се слага мускулно  :wink:
Манга Зунга няма страшно ще ти дадат амтибиотик и нещата ще са наред, успех
« Отговор #598 -: Май 03, 2011, 07:57:13 am »
 :D И моя овитрел си беше в корема подкожно,също знам че е само там.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #599 -: Май 03, 2011, 08:35:23 am »
Гале, може би фоликулите наистина не са пораснали достатъчно.Трябва да са над 18-20 мм за да назначат пункция, иначв естрадиола ти е много добре.Колко фоликули, големи, брои док?
Крис, ти не спиш ли бе, мило? :)
Повечето ми фоликули са над 15мм, имам и по 18 и по 19 и по 20, един е дори 22.. Колко са точно изтървах днес.. Аз толкова съм уморена, че честно, сутринта не знаех къде се намирам!
Според мен искат да изчакат и тези фоликули дето са по 13.5мм Аз нали съм в клинично изследване, мисля си, че се опитват да изкарат колкото се може повече яйцеклетки...Ама докато ме пунктират, съвсем ще ми "свършат батериите"  :)