Лекар без апаратура особенно за АРТ процедури е като самолет без пилот.Защото процедурата се извършва под прекия контрол на ехографа и ако той не е последен писък вероятноста да не ти се получат нещата е пъти по-голяма от това да е успешно.
Аз пък не знам до сега момичета с неизвадени яйцеклетки заради лош ехограф. Напротив, като чета из форума за ин-витро по колко емприанчета стават, съвсем нормални са цифрите.
Проблеми моеж да има, ама хайде сега да не търсиш под вола теле и да се хващаш за всикчо. Така и не отговори какви конкретно методики имаше пред вид като казваше, че се позлвали само в чужбина.
Това, че лекар ти е казвал, че са ниски шансовете ти , само му прави чест. Вместо да ти вземе парите и да прави каквото искаш, той ти е казал каква е статистиката, за да не кажеш после, че са те подвели.
Аз пък ще си кажа какво аз мисля, че е проблема на българската медицина в тази област, а и не само в нея. Основен проблем е, че лекари предписват неща, които не се базират на твърди изследвания и губят времето и парите ( да не говорим за нервите)на пациентите. Например тази доцентка ( не и помня името), кояот лекува НК клетки. Ами това за мен е чиста измама на пациентите. И съм убедена, че тя си вярва, а както личи по форумите и много хора и вярват. Аз съм се отказала да им обяснявам, но следя темите и ми е жал, че си губят времето.
Други пък лекари правят коментари като този, който Магдалена е описала. За мен това е абсолятно непрофесионално. Че не е Епщайн Бар съм сигурна ( извини ме Магадлена), но това не значи, че той може да прави подобни коментари и да се държи по този начин пред мъжа и.
Б.