Саричка, включвам се пак само за да ти кажа, че ти върви в обясненията, споко
Също така - какво и как ще си даваш на твоето си дете - си е лично твоя работа, въобще не ми е била идеята "да ти се меся" нещо. Просто и от последния ти пост разбирам, че дребния иска бибероната да му е мокра, а не сладка...та за това се чудех защо не топиш само във вода, щом държи на мокротата, ами в подсладена вода? Ако пак не съм разбрала - значи със сигурност не ти обясняваш зле, ами аз не разбирам добре.
Ама намерих и аз за какво да се чудя нали, вместо да си гледам моето хлапе.
То и без друго с моите "безобразно-либерални" възгледи за гледане на деца, не намирам нищо трагично да се топи биберон в захаросана вода, или да се дава вода отделно на бебе, което е само на кърма....
Повечето мами тук могат да се радват само, че не аз им гледам децата, на моето - дупе да му е яко.
Понеже козунаци не смятам да правя, реших поне да боядисам яйца. Разни хора ми надуха главата, как като имало дете в къщата, непременно трябвало да боядисам, пък с първото червено яйце да мацам бебето по лицето и някакви такива неща... Не смятам да мажа бебето с боя за яйца, ама поне да ги боядисам когато уж трябвало - според запознати или в четвъртък, или в събота бил моментът. За четвъртък имам други планове, в събота - също няма да е много удобно, но дано успея.
Все се каня да се "похваля" и не идва ред, но от известно време бебето ми се усмихва целенасочено и определено на мен лично и конкретно.
Много ми става приятно, особено като гледам как не се усмихва на други хора и като ме фиксира ми се ухилва. Това ще да е някаква компенсанция за държането будна откакто се е родил - харесва миииии! Какво ли си казва човека: "Яяяяя ето я главната буначка която разигравам нон стоп, колко готино" /и после се ухилва/, но предпочитам да вярвам, че просто се радва да ме види...