0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какви ще ги вършим през лятото?
« -: Юни 05, 2006, 11:00:05 am »
Е, освен аз да започна лятната тема и първа да се отчета  :wink:
Утре ми е пункцията. Вчера се видяха три фоликула, от които се очаква евентуално да извадим яйцеклетки.
В тази връзка да попитам - при вас в какво се състоеше подготовката за пункция и как протече процедурата?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 11:00:52 am »
Грейси, стискам всички палци!!! Много късмет, мила!
Re: Какви ще ги вършим през лятото?
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 11:14:51 am »
Цитат на: Grace
Утре ми е пункцията. Вчера се видяха три фоликула, от които се очаква евентуално да извадим яйцеклетки.
В тази връзка да попитам - при вас в какво се състоеше подготовката за пункция и как протече процедурата?

Успех Grace!!! Подготовкта е килзма или очистително (взема се преди деня на пункцията), вагинална промивка, оформяне на прическата  :wink: . 2 дни преди пункцията слагах някакви вагинални ампули (ама не помня какви бяха). Не се слагат в деня на самата пункцията. А в деня на пункцията - сутринта нищо не ядеш, не пиеш. Следва упойка и самата пункция. Аз бях с местна и не ме болеше. Самата пункция е доста кратка процедура. Май трансферът и беше по-неприятен от самата пункция. После оставаш в болницата няколко часа (ако всичко е наред), слагат ти лед на корема, прават се вливания и толкоз.

Пожелавам ти да мине бързо, безпроблемно и да се извадят качествени яйчица!

:goodluck:
*

balmi

« Отговор #3 -: Юни 05, 2006, 11:15:55 am »
Мила Грейси, стискам ти палци !!!!!! Всичко ще бъде наред !!!! От клиниката ще ти кажат какво трябва да направиш преди манипулацията. Хайде чакам хубави новини !!!!!
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #4 -: Юни 05, 2006, 11:16:25 am »
Грейс, желая ти много късмет!!! Ти откриваш новата тема, трябва и да дадеш положителен пример за всички останали!!! :P  :P  :P Относно пункцията въобще не трябва да се притесняваш, всичко минава много бързо и болка няма почти никаква след това. Ще те приспят за малко, после обезболяваща свещичка и толкова. Притесненията тепърва след пункцията започват!!! Стискам ти силно палци!!! :balk_602:

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #5 -: Юни 05, 2006, 11:17:23 am »
Грейси, дано да започнеш една успешня лятна серия от  :bfp1:

*
« Отговор #6 -: Юни 05, 2006, 11:17:41 am »
Мерси милички  :D
Ще докладвам при първа възможност.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
« Отговор #7 -: Юни 05, 2006, 11:29:41 am »
Грейси,и аз ти желая късмет!  :crossfingers: Хайде, дано ни зарадваш с :bfp:
« Отговор #8 -: Юни 05, 2006, 11:41:19 am »
Котаранка, тази процедура в коя клиника? Щото в нашата карат без прическа и без очистително/клизма, особено за ин-витро на естествен цикъл, поне така разбрах :roll:

Грейси, ти си знаеш :!:  :D  :!:  Всичкият късмет на света да е с теб!!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Юни 05, 2006, 11:47:16 am »
Grace
*

balmi

« Отговор #10 -: Юни 05, 2006, 11:51:16 am »
Фреши и на теб ти стискам силно палци.  :balk_21:
В МЦРЗ преди да направя хистероскопията пих очистително, гладувах 24 часа, направиха ми клизма и т.н. точно както го описва Котаранка, но за пункцията не знам...., може да имат друга практика?!
« Отговор #11 -: Юни 05, 2006, 11:58:45 am »
Грейси, много успех, мила!

Лично аз лятото ще се съсредоточа върху редуването на работа и почивка и ще се наслаждавам на безгрижието, защото по план-график следващото лято трябва да съм ангажирана с поне 1-2 бебета  :lol:

Чакам положителни резултати от лятната серия, чета редовно и съм стиснала всички палци за всички участници!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #12 -: Юни 05, 2006, 12:56:04 pm »
Грейси, стискам  силно палци!
За пункцията- при ин витро на спонтанен клизма не  правят.Само те предупреждават от предния ден след 19 ч. да не ядеш.
Упойката е пълна, докато си говориш с анестезиолога, заспиваш и се събуждаш в асансьора, когато те връщат в стаята/ аз поне там се събудих :) /.Мойта пункция беше в 8,30 , в 11 ме пуснаха да си ходя.
Успех ти желая!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #13 -: Юни 05, 2006, 13:55:14 pm »
Късмет Грейси!
Не я плашете с тея клизми. В 20 век сме все пак.
Денят преди пускцията: доктора ще ти изпише едно очистително, което се пие към 15.00 следобяд с много вода. Самото лекарство е сладичко, като ликьор. Пие се много вода на всеки час. И 5-6 часа по-късно ще усетиш остри болки в корема. Тогава трябва да си си вече в къщи, щото няма да те мисля ако не си?! Следва ходене до тоалетна и болките минават. Така няколко пъти. Вечеряш лека храна и след 22.00h никакво ядене и пиене. Това е много важно за упойката, ако е пълна.
Денат на пункцията: Ставаш, измиваш си очите, обличаш се и право при доктора. Никакви кафета, води, цигари или каквото и да е. Слагат ти абокат и лягаш на стола. Увиват ти краката в едни зелени неща. Правят то тоалет. Това е най-неприятната част от цялото мероприятие, но се преживява. После......ах.....после идва най-сладкият момент. Анестезиолога ти забърква един страхотен коктейл, от който не заспиваш, обаче ти става адски гот, все едно летиш. Малееее, това е като оргазъм, много е готино. Обаче не можах да изкопча рецептата. После ти пускат упойката и заспиваш. След пункцията те събуждат и започваш да ядеш и пиеш. Малко боли корема като при М, но ще ти дадат едно апче аулин и след 15 мин си тип-топ. След още 30 мин си готова да си ходиш.
Това при пункция с пълна упойка.
Късмет!

*
« Отговор #14 -: Юни 05, 2006, 14:05:07 pm »
Грейси, на мен ми предстои пункция в четвъртък или петък. В нашата клиника те карат да пазиш диета 5 дни - варени картофи, ориз кашкавал и обезсолено сирене. Никакви салати или плодове. Пие се Мезим-форте 3*2. Правят се влагалищни промивки с калиев перманганат, вечер се слага влагалищно полижинакс. Вечерта преди пункцията се прави клизма, сутринта в деня на пункцията също. Освен това в деня преди пункцията ти дават 1/2 таблетка лексотан на обяд и 1 цяла таблетка вечерта. Как протича самата пункция не знам още, но е с пълна упойка. Стискам ти палци и ти желая спокойствие и успех!
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #15 -: Юни 05, 2006, 14:05:44 pm »
Моята пункция беше с местна упойка
*
« Отговор #16 -: Юни 05, 2006, 14:06:30 pm »
Още веднъж мерси  :D
Много сте милички всички  :D

*
« Отговор #17 -: Юни 05, 2006, 14:08:24 pm »
Марми, ти в коя клиника ще правиш опита?
Значи за теб ще стискаме палци в сряда/четвъртък  :D

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #18 -: Юни 05, 2006, 14:12:54 pm »
Цитат на: marmi
Грейси, на мен ми предстои пункция в четвъртък или петък. В нашата клиника те карат да пазиш диета 5 дни - варени картофи, ориз кашкавал и обезсолено сирене. Никакви салати или плодове. Пие се Мезим-форте 3*2. Правят се влагалищни промивки с калиев перманганат, вечер се слага влагалищно полижинакс. Вечерта преди пункцията се прави клизма, сутринта в деня на пункцията също. Освен това в деня преди пункцията ти дават 1/2 таблетка лексотан на обяд и 1 цяла таблетка вечерта.

Леле мацка, ама теб са те уморили още преди пункцията!
В коя клиника се "стараят" така? Питам от чисто любопитство, не ме разбирай погрешно.

*
« Отговор #19 -: Юни 05, 2006, 14:23:49 pm »
Мед.център "Бора" в Пловдив.