0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въздържание преди ИКСИ?
« -: Юни 05, 2006, 11:50:32 am »
Мацки, изисква ли се въздържание на мъжа преди даване на материал за ИКСИ? То плувци ще има и без въздръжание, но има ли някакво значение за тяхната зрялост или нещо друго?

Благодаря :D
Благодаря ти, Бени!

*

balmi

Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 11:53:47 am »
Ако питаш мен по-добре направете въздържание 4-5 дни както за спермограма. Така ембриолозите ще имат по-голям избор. Късмет Фрешинко !!!!!
*
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 11:54:49 am »
Фреши, при нас си беше въздържание като за спермограма. За съжаление и това не ни помогна, както знаеш. Наложи се и втори път да даваме материал.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #3 -: Юни 05, 2006, 11:55:32 am »
Мисля както обикновено - 3-4 дни...
Късмет!
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #4 -: Юни 05, 2006, 12:04:30 pm »
Да задължително е , винаги са ни карали да спираме контактите 4-5 дни преди пункцията.
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #5 -: Юни 05, 2006, 12:11:13 pm »
Добре де, нали трябва само един сперматозоид? Ако въздържането е 24 часа, нещо им има на сперматозоидите ли?
Благодаря ти, Бени!

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #6 -: Юни 05, 2006, 12:19:08 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Добре де, нали трябва само един сперматозоид? Ако въздържането е 24 часа, нещо им има на сперматозоидите ли?

Сперматозоидите са толкова,колкото са извадените яйчица Фреши.Всяко яйце го боцкат и вкарват сперматозоида.После в зависимост колко от оплодените са започнали да се развиват,ти връщат 2,3..зависи,а другите ги замразяват.Но мъжът дава материал по стандартния начин..като за спермограма.Така,че 2-3 дни е хубаво да се въздържате.
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #7 -: Юни 05, 2006, 12:22:23 pm »
Благодаря ви Мацки.  То спермаозоиди ще има, няма спор, колкото за толкова ще се намерят. Но пак не разбирам, има ли нещо друго - че не са достигнали зрялост или нещо такова, ако няма въздържание? Ако някой знае, може би Мели, ако види питането ми.
Благодаря ти, Бени!

Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #8 -: Юни 05, 2006, 12:25:16 pm »
Успех, Фрешко!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #9 -: Юни 05, 2006, 12:32:21 pm »

Ами да,мисля,че трябва да са достигнали зрялост и да са по-качествени.Да заложим на качеството ,не на количеството. :lol:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #10 -: Юни 05, 2006, 14:03:07 pm »
Фреши, въздаржаниято е задължително и лекарят трябва да те уведоми от кога да го започвате? Най-добре е 3-5 дни. Нито по-малко, нито повече. И не се мори да си търсиш обяснение защо? Просто го направете и точка.
Късмет, мила!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #11 -: Юни 05, 2006, 14:36:09 pm »
Фрешо, ти от много мислене си почнала да забравяш елементарни неща за сперматогенезата, мило! :)
сперматогенезата, както знаеш, е непрекъснат процес - постоянно някой се пръква, друг се развива, трети узрява, четвърти старее, пети умира.

винаги ще има зрелички в еякулата, въпросът е, че бройката е възможно да е по-малка - поради това, че тестисите са с ограничен обем, при честа еякулация обемът на отделения материал пада, оттам и бройката съответно.
но както знаеш, това е относително при различните мъже.

а че трябва само 1 за икси - не е вярно. трябва си порция, пък после обработка, пък после вече гепват няколко избраници за опашките и муш - в яйцата! :) разбира се, екстремните случаи на TESE и PESA не попадат тук...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #12 -: Юни 05, 2006, 16:39:40 pm »
Freshi, при ин витро също казват въздържание 3-5 дни. При ИКСИ просто не може да е по-различно. Успех!!!  :bighug:
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #13 -: Юни 05, 2006, 17:08:03 pm »
Ами и аз като Джам мисля, че щото така протича сперматогенезата, все ще има зрели, както и достатъчен брой, щото не сме с тежък мъжки фактор примерно.

Благодаря и за доброжелателните съвети  :wink:  ама не питам, момичета, просто така, щото ми се прави секс - имам други съображения. Също така чух две противоположни мнения от гинеколога и ембриолога, затова реших да ви питам.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #14 -: Юни 05, 2006, 17:10:46 pm »
ама не питам, момичета, просто така, щото ми се прави секс

ма нееее, моля ти се - ние изобщо не сме си помислили такова нещо!  :wink:  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #15 -: Юни 05, 2006, 17:15:23 pm »

Ма ти пък, това са отживелици. Кой на днешно време прави секс?! Кво е това?

*
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #16 -: Юни 05, 2006, 17:17:52 pm »
Цитат на: oganche

Ма ти пък, това са отживелици. Кой на днешно време прави секс?! Кво е това?

Ама това е съвсем вярно  :D Кой на днешно време прави секс? Ние правим бебета  :wink:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #17 -: Юни 05, 2006, 17:18:46 pm »
Фресче, правете, щото после 9 м. сушаааа, не че не може, ама шубето е голямо :D
успех мила :D
Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #18 -: Юни 05, 2006, 17:20:43 pm »
Ох, големи сте ми скици, развеселихте ме :D

Ако въобще го докарам до трансфер, ще се похваля, че нещата не вървят много добре засега :?
Благодаря ти, Бени!

Въздържание преди ИКСИ?
« Отговор #19 -: Юни 05, 2006, 17:20:52 pm »
Както каза Рали във вица - вълчата поза  :lol: