Боби, права си, на различни езици говорим и това е видно от факта, че отказваш да разбереш какво казваме. Очевидно е и че четеш май малко отгоре-отгоре, понеже продължаваш да твърдиш, че искаме да се инкриминира домашното раждане, а ние такова нещо не сме твърдяли. Jbrul достатъчно ясно вече няколко пъти обясни какво, защо и как, който е поискал е разбрал, който не - мисли, че си говорим на различни езици.
А, да кажа само, че свободата на словото и свободата на действията са две различни неща и крачката към слободия при прекомерното им експлоатиране е твърде малка.
Мешай си се където искаш, това е твое право и никой не те ограничава със закон. Ние всички чудесно разбираме какво казваш, споделяме по-голямата част от опасенията ти, както и някои от принципните ти възгледи. Все пак, ти живееш в държава, където има голяма свобода на словото, знаеш ги тия неща, разбираш ги. Ние не ги знаем, само сме чували и мислим да откриваме топлата вода.
Това, че в някои държави одобряват безумно поведение на индивидите, щото били имали права /пък задължения явно - йок/, не значи, че и ние със стадото да блеем, все пак. Защо трябва да взимаме все кофти практиките от "Запада"? Защото за мен това е кофти практика. Както и узаконяването на проституцията и дрогата, както направиха холандците, пък ти тука ми ги даваш за пример. След като живеем в организирани общества и имаме претенции да сме цивилизовани, то трябва да живеем по този начин, а не по законите на джунглата - който оживее -оживее. Както каза Джам - естествен подбор.
И понеже се опасявам, че може пак да не ме разбереш, ще поентя - не искам да забраним със закон домашното раждане. Искам законите да се променят така, че новородените бебета да имат повече права и защита, да имат право на медицинска помощ /която логично родителите трябва да осигурят/, да имат право да живеят. И съответно, тези, които не спазват тези права, да си носят наказателна отговорност. Безпредметно е да обяснявам и аз за милионен път, че тия, които коментираме тук не са хора, които биха родили вкъщи по начин безопасен за тях и децта им. Безсмислено е да казвам, че макар в миналото всички да са раждали вкъщи, смъртността сред родилките и новородените е била доста голяма. При все че все пак е присъствала акушерка. Надали трябва да влизам в подробности относно причините хората да търсят лекари и да се стремят към усъвършенстване на медицината. Природата не винаги си знае работата, затова пък е създала човека с разум, за да се развива и да допълва там, където тя се е скатала.
Ако ние хората не се стремим да опазим децата, бъдещето на това човечество, кой да го направи и защо изобщо живеем? Ми давайте да се върнем всички в пещерите, всеки да си има негови си закони, да се трепем един-друг и това е. Като животните.