0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте,
страдам от гъбички от януари месец 2011година, до момента още ги имам, лекувах се с вагинални глобули, с таблетки, крем клотримазол, но никакъв ефект, намаляха но пак се появяваха, на 6 април ми беше последния цикъл и на 5 май използвах канестен глобули и клотримазол крем, на 23 април съм забременяла, само тогава имах полов контак с лека болка, но и тогава уж бях се оправила. на 11 май си направих тест който показа две черти едната (втората) по -бледа и на следващия ден пак си направих пак същото беше.до този момент пушех по половин една кутия цигари но ги спрях от раз.от 10-11 май ме болят гърдите, ям много, ставам нощем да пишкам което не е типично за мен, естесвено че и цикъл нямам, имах 4-5 дена в който много ме болеше корема,но отихнаха болките. въросат ми е следния: как да лекувам гъбичките без да навредя на плода? тези които съм употребила след забременяването дали са навредили?
моля ви помогнете ми :(
Re: моля да ми помогнете бременна съм с гъбички
« Отговор #1 -: Май 17, 2011, 14:42:47 pm »
благодаря ви предварително
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #2 -: Май 17, 2011, 16:11:55 pm »
Ходили на лекар, ако не си отиди ?!?  :crossfingers:
« Отговор #3 -: Май 17, 2011, 16:16:59 pm »
 не съм ходила. аз и се обадих и тя ми каза да отида на 27май, но се притеснявам, каза ми да се мажа с клотримазол крем до днес се мазах , но се притеснявам и от днес спрях, защото изчетох много менния и останах с впечатлението че не трябва повече да се мажа.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: моля да ми помогнете бременна съм с гъбичк
« Отговор #4 -: Май 17, 2011, 17:44:53 pm »
iv4enceto21, отиди на някой читав доктор и обясни каква е ситуацията, ако си забременяла на 23.04. ще се види плоден сак на узи, в момента би трябвало да си 6 г.с., много е възможно / но не е задължително/ да има и ембрион с пулсации. Желая ти много късмет и всичко да е наред.  :wink:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #5 -: Май 17, 2011, 21:04:13 pm »
Аз ще те посъветвам да заложиш на пробиотиците. Има всякакви на пазара, попитай лекар за тях. Много жени са доволни и от Биозин мама. По време на бременност имунитета пада и често се явяват гъбички, а щом и преди това си ги имала почти няма шанс да се отървеш трайно от тях, докато не родиш. Аз за първи път ги завъдиш по време на бременността и 2 пъти ги лекувах, на 3 път започнах да пия лактобацили на Аквасорс и слагах таблетки Ентеросан S-V почти до раждането. След раждането нямам оплаквания.
*
« Отговор #6 -: Май 20, 2011, 08:55:14 am »
Гъбичките няма да нявредят на плода ,защото той е защитен вътре в матката .
Това обаче не значи че нетрябва да лекуваш гъбичките ,не се самолекувай в това състояние а отиди на друг лекар по възможност веднага за да предприемете правилното лечение
« Отговор #7 -: Май 20, 2011, 09:20:09 am »
здравейте
отидох на доктор (при този същия който лекуваше гъбичките ми преди) прегледа ме вагинално и видя плода, а за гъбичките ми каза че немога да се лекувам до 5 месец и сега само да се мия със сода външно и нищо друго :oops:
*
« Отговор #8 -: Май 20, 2011, 12:24:36 pm »
До 12 гес.седмица знам че не е хубаво да се приемат никакви медикаменти защото  догава се извършва органогенеза на плода т е в този период се формират всички органи на бъдещото бебе и не е хубаво да се пият лекарства.
Да една подържаща терапия която само да облекчава симптомите е хубаво но се консултирай с още един лекар дали не може малко по-рано да се лекуват с вагинални таблетки гъбите примрно след 12 седмица.
Аз знам че гъбичките не са толкова опасни ,но все пак не трябва да се стига до силно изявена инфекция.
Не се самолекувай, ако нещо още те притеснява въпреки това което ти е казал лекаря ,просто се консултирай с още един