0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Има ли фотографки?:)
« -: Май 18, 2011, 06:38:31 am »
Открих преди време, че освен любов към мъжете в моята къща имам любов и към...Никона :lol: Снимам от много гоин но от две години имам НионД80 и няколко обектива.
Снимам за удоволствие и с кеф.
Ще се радвам ако открия и тук момичета влюбени във фотографията.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Има ли фотографки?:)
« Отговор #1 -: Май 18, 2011, 07:27:47 am »
:biglove: има, има
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #2 -: Май 18, 2011, 07:40:01 am »
Открих преди време, че освен любов към мъжете в моята къща имам любов и към...Никона :lol:

В нашата къща важи -  "Открих преди време, че освен любов към змиите в моята къща имам любов и към ... Никона"  :lol:
Моя мъж е Никонаджия, апарата заедно с всичките му обективи и джаджи струва колкото колата му, ако не и повече (добре че беше в заварено положение, иначе нямаше да позволя така да се рахищават семейни средства  :lol:). Навсякъде ходим с около 4 сака багаж. В единия сак (раница) са нашите багажи, в другите са апарата, обективите и прочее.... Като цъкнеш на полето за адреси на Мозилата излизат кажи речи 3 адреса - Фейсбук, Зачатие и Фото форум... Откак се върнах от София за него Интернет значи само Фото форум - вече съм тук и не му трябват Фейсове-мейсове - губи се цено време с тях  :lol: :lol: :lol:

В събота с Адаша (колежката с горния пост) дискутираха как да се постъпи с мен ако му счупя Никона. Първосигналното беше, че ще съм на два метра под земята, после обаче се стигна до извода, че ще съм по-полезна жива и здрава, за да работя и да му купя още по-нов модел.....Наричало се "полезна инвестиция"
« Последна редакция: Май 18, 2011, 07:42:36 am от Змимка »
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #3 -: Май 18, 2011, 07:48:19 am »
:biglove: има, има
Теб те знаем...и следим из форумите :lol: Показвай снимки...не се помайвай.
Змимка мъж ти е умен човек :lol: Можеш ако искаш да се оплакваш на моя мъж....той ще те разбере идеално. Ние освен огромния багаж, който мъкна по почивки и разходки е и една тежка раница с камерата и трите /за сега :witch:/ обектива + един голям статив. Понякога мъжкия фактор ме съжалява и ми мъкне раницата /например на Крушунските водопади/
Та....крастата си е краста. Сега съм хвърлила очо...очи...на една нова камера....за ужасТ на сержа osi_4
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Последна редакция: Май 18, 2011, 08:01:42 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #5 -: Май 18, 2011, 09:36:20 am »
Аз само леко ще се намеся в темата засега:) Имам много да чета докато ви стигна, но една от разумните инвестиции, които според мен направих след като се родиха децата беше да си купя Никон:))))))
Е, от 100 снимки, 5 ми харесват истински ама ще се науча:)))))))
*
« Отговор #6 -: Май 18, 2011, 11:29:53 am »
Много срамежливо ще се включа в темата.
Фен на Канон (имам 550Д), но като Лисана имам мноооого още да уча. :D
Скоро и с питанки ще се включа.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #7 -: Май 18, 2011, 11:40:34 am »
Айдееееее, събраха се Никонаджиите. Уайти, сори мила ама за сега се очертаваш малцинство :lol:. На Мини и змимкин мъж съм виждала снимките, другите моля да се представят.
Иначе аз не го умея това със снимането. Липсва ми онзи тънък усет, който различава фотоснимача от фотографа, така както бояджията се различава от художника. Но много се радвам на хубави снимки.
Лисе, те и тия снимки дето ги публикуват по списанията са от 100 кадъра 1 дет става, да не мислиш :wink:. Продължавай да щракаш, моделите ти стават все по-интересни и трудни за хващане, то не са всички Стефи Минина, дето отвътре и иде да позира.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 11:46:02 am от Pesheck »
« Отговор #8 -: Май 18, 2011, 13:51:50 pm »
Запис от дългогодишен любител. Никон и стара Коника-Минолта. С надежди за Канон.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #9 -: Май 18, 2011, 16:44:16 pm »
Че той кой няма да учи :lol: Аз също имам много ама много да уча. Общо взето си щракам.
Мини замълчи жено за тоз Никон Д700!!! Че ми е на дневен ред :lol:
http://www.flickr.com/photos/34258413@N03/ повечето са ми скири за голямата аудитория...но надявам се да добиете представа от щраканиците ми.
*
« Отговор #10 -: Май 18, 2011, 16:48:37 pm »
Привет и от мен!

Снимам с canon 400D. Хм.. снимам е силно казано, но.. уча се :wink:
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #11 -: Май 18, 2011, 17:13:11 pm »
Много се радвам на хубави снимки,но аз самата не умея да ги правя.То си зависи и от апарата де,а моя е един нямам думи.И понеже у нас на дневен ред е смяната му дайте ми малко акъл и оферта за такъв.Не искам да е професионален,щот незнам как се работи с него,нещо полупрофесионално например и цената да ме устройва,че е кризааааааа!В интерес на истината не съм наясно и какви параметри да търся.Простете невежеството ми!
*
« Отговор #12 -: Май 18, 2011, 18:17:04 pm »
..нещо полупрофесионално например и цената да ме устройва..

Като фен на canon препоръчвам Canon PowerShot SX210 IS: сравнително лесен за боравене откъм настройки, компактен, лек за разнасяне, сравнително качествени снимки, голям цум, оптичен стабилизатор, възможност за заснемане на филм.. с една дума идеален за любители, но ценители на хубавите снимки. Често го взимам на разходка в града или на излет, когато не ми се носи другия или нямам за цел правене на снимки. Идеален приятел на семейните мероприятия  :wink: За цената.. хм, според мен си заслужава.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 18:25:13 pm от Rejna »
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #13 -: Май 18, 2011, 18:38:47 pm »
Записвам се за темата!
Любимото ми хоби, още от времето на черно-белите снимки, домашната фотолаборатория и т.н. И естествено за ужас на мъжа ми  :P, но кои ли го пита, както се казва "при заварено положение"
Ще качваме ли снимки в тази темичка или само ще обсъждаме техники и методи?
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #14 -: Май 18, 2011, 21:25:39 pm »
Ще качваме и ще обсъждаме :lol:4
Добре дошли на всички.

Днешният ми улов в домашни условия :)
« Последна редакция: Май 18, 2011, 21:31:10 pm от Хера »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #15 -: Май 18, 2011, 21:51:39 pm »
Хера, гледах тези снимки в линка който беше дала. И сега ги гледам и се чудя, каква е тази роза? Т.е. какъв е цвета ѝ?
Сори за тъпия въпрос ама .... :oops:
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #16 -: Май 18, 2011, 22:39:59 pm »
Точно както го виждаш цвета на втората снимка. Това е една от розите, които Слави /големият ми син/ ми подари на изписването на брат си. Живи бяха много тъмно червени. Когато изсъхна стана такъв цвят.
*
« Отговор #17 -: Май 19, 2011, 07:53:06 am »
И аз да представя творчеството на половинката  :lol: :lol: :lol:

Тези две са ми любими :

Водното огледало е неговата любима:

Тази е просто една от неговите във Фото форума:

А тези две просто много си ги харесвам...може би защото на втората съм аз  :lol: :lol: :lol:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #18 -: Май 19, 2011, 08:48:52 am »
Змия, ти направо ме разби:)
Митко де:)
Аз съм в потрес.

Хера, розата наистина е уникална:)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #19 -: Май 19, 2011, 20:43:45 pm »
китки, снимани докато се приготвя мусаката  :D :D :D