0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Природен лек за бяло течение?
« -: Май 28, 2011, 20:35:33 pm »
Момичета, дайте съвети различни от лекарства,ако имате някакъв опит.
Забелязала съм, че лекарствата имат само временен ефект.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Природен лек за бяло течение?
« Отговор #1 -: Май 28, 2011, 21:39:42 pm »
здравей!

"бяло течение" не е болест, а симптом на болест. бялото течение може да се дължи на най-различни вагинални инфекции - от бактерии, от гъбички. трябва да се вземе проба от вагинален секрет, да се изследва в лаборатория и да се види каква е инфекцията. след което да се предпише точно лечение за точно тази инфекция. ако се лекува "на сляпо", няма да има ефект. друго важно нещо е, че тези инфекции се обменят между партньорите по полов път. ако се лекуваш само ти, а партньорът ти не се лекува, ще се получи "пинг-понг ефект" и той ще ти предаде обратно инфекцията, а лечението наистина ще има само временен ефект.

няма природен лек за бяло течение. тези течения трябва да се лекуват отговорно и сериозно, след изследване на секрет, като се лекуват и двамата партньори при нужда.

потърси добър гинеколог, който ще направи описаното от мен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Май 30, 2011, 20:43:26 pm »
здравей!

"бяло течение" не е болест, а симптом на болест. бялото течение може да се дължи на най-различни вагинални инфекции - от бактерии, от гъбички. трябва да се вземе проба от вагинален секрет, да се изследва в лаборатория и да се види каква е инфекцията. след което да се предпише точно лечение за точно тази инфекция. ако се лекува "на сляпо", няма да има ефект. друго важно нещо е, че тези инфекции се обменят между партньорите по полов път. ако се лекуваш само ти, а партньорът ти не се лекува, ще се получи "пинг-понг ефект" и той ще ти предаде обратно инфекцията, а лечението наистина ще има само временен ефект.

няма природен лек за бяло течение. тези течения трябва да се лекуват отговорно и сериозно, след изследване на секрет, като се лекуват и двамата партньори при нужда.

потърси добър гинеколог, който ще направи описаното от мен.
jam , аз всичко ттова го зная, но въпросът е ,че дори когато се изследва и всичко е ОК, проблемът си остава. Тоест няма причина за него, която да е установена с микробиология и цитонамазка и т.н.
Затова се обръщам с въпроса за природен "лек"
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #3 -: Май 30, 2011, 21:37:20 pm »
Провери все пак, но от една по-възрастна приятелка знам, че добре действа тампон с мед.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #4 -: Май 30, 2011, 21:50:38 pm »
Някои инфекции не се откриват с микробиология. Аз например бях с чиста микробиология...и с микоплазми :?.
« Отговор #5 -: Май 30, 2011, 22:03:14 pm »
Съгласна съм с Гергана, към микоплазмите могат да се добавят уреаплазмите, хламидията, гонореята, все изследвания които се правят отделно от стандартната микробиология.

А често бялото течение (ако не е обилно, с цвят, миризма или странна консистенция) може да се обърка и с цервикалната слуз (поне аз в началото не знаех за наличието на цервикална слуз и ми трябваше време да започна да правя разлика).

А по принцип съм противник на лечението с природна медицина или бабини илачи.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

• 1357
« Отговор #6 -: Май 30, 2011, 22:28:27 pm »
Специално това с тампона преди месец или малко повече едно момиче го беше пробвало и се сдоби с гъбички и възпаление заради това, така че добре си помисли преди да пробваш...
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23707.msg821732#msg821732
« Отговор #7 -: Май 31, 2011, 19:28:54 pm »
Съгласна съм с Гергана, към микоплазмите могат да се добавят уреаплазмите, хламидията, гонореята, все изследвания които се правят отделно от стандартната микробиология.

А често бялото течение (ако не е обилно, с цвят, миризма или странна консистенция) може да се обърка и с цервикалната слуз (поне аз в началото не знаех за наличието на цервикална слуз и ми трябваше време да започна да правя разлика).

А по принцип съм противник на лечението с природна медицина или бабини илачи.

Може и да си права...
*
« Отговор #8 -: Май 31, 2011, 20:45:01 pm »
Основната причина да съм против лечението на такъв проблем с билки и домашни рецепти е, че на повечето съставки и продукти, които ползват, не им е мястото във влагалището, и че само се прилагат, а не се проследява с изследвания има ли ефект.

Като отидеш на лекар, изследването установява какъв точно е проблемът, предписва се медикамент, а после се проверява с повторно изследване дали е имало полза от лечението.
« Отговор #9 -: Май 31, 2011, 20:55:33 pm »
Основната причина да съм против лечението на такъв проблем с билки и домашни рецепти е, че на повечето съставки и продукти, които ползват, не им е мястото във влагалището, и че само се прилагат, а не се проследява с изследвания има ли ефект.

Като отидеш на лекар, изследването установява какъв точно е проблемът, предписва се медикамент, а после се проверява с повторно изследване дали е имало полза от лечението.

Права си, така е.
Но аз съм ходила милиони пъти на лекар за това. Имало е случаи , в които съм имала някаква инфекция, но те са били единични и съответно съм се лекувала и съм ходила на повторен преглед и т.н.
А може би и самият ми организъм е малко по-предразположен към това...
*

• 1357
« Отговор #10 -: Май 31, 2011, 21:02:38 pm »
За всяко нещо си има причина, просто трябва да се открие. Радосттинка ти написа по-горе какво се изследва. Не разчитай само на 1 микробиология. Нелекувани инфекции могат да създадат доста главоболия.
*
« Отговор #11 -: Май 31, 2011, 21:04:27 pm »
Сигурно си чела и чула тези съвети безброй пъти, но пак да кажа:

Носи само памучно бельо. Не носи тесни панталони.
Поддържай стриктна интимна хигиена с измивен препарат с подходящ киселинен фактор, особено след секс.
Не прави вагинални душове и промивки.
Намали захарта и сладкото в диетата си - те създават среда, благоприятна за едни бактерии за сметка на други. Храни с пробиотици, например киселото мляко, имат обратния ефект и помагат.
И спри оралния секс - бактериите в слюнката могат да нарушат опрималната среда на влагалището.
« Отговор #12 -: Юни 01, 2011, 11:34:19 am »
Сигурно си чела и чула тези съвети безброй пъти, но пак да кажа:

Носи само памучно бельо. Не носи тесни панталони.
Поддържай стриктна интимна хигиена с измивен препарат с подходящ киселинен фактор, особено след секс.
Не прави вагинални душове и промивки.
Намали захарта и сладкото в диетата си - те създават среда, благоприятна за едни бактерии за сметка на други. Храни с пробиотици, например киселото мляко, имат обратния ефект и помагат.
И спри оралния секс - бактериите в слюнката могат да нарушат опрималната среда на влагалището.

Благодаря, цигу  :)
Единственото, което не мога да използвам са интимните препарати, защото не ми понасят и веднага получавам инфекция. Гинекологът ми е позволил само чиста вода...
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #13 -: Юни 04, 2011, 19:05:16 pm »
Мислех си, че е само при мен, обаче явно не е така. Интимните шампоани и подобни не ми понасят изобщо... но аз къде ли се слагам, измих си лицето с бебешки сапун и пламнах, спомних си за пубертета...
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 19:06:47 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #14 -: Юли 05, 2011, 07:46:07 am »
Права си, така е.
Но аз съм ходила милиони пъти на лекар за това. Имало е случаи , в които съм имала някаква инфекция, но те са били единични и съответно съм се лекувала и съм ходила на повторен преглед и т.н.
А може би и самият ми организъм е малко по-предразположен към това...
Ами ако си изледвана и освен това нямаш сърбежи или парене, е вероятно да е просто физиологично течение. Забелязала ли си длаи се променя по време на цикъла - примерно дали понякога е по-силно, а друг път по-слабо?

*
« Отговор #15 -: Юли 18, 2011, 14:21:25 pm »
За всяко нещо си има причина, просто трябва да се открие.
Справка:  http://www.dar-center.com/article/?article=542

Аз бях потребителката, която се престара с медения тампон (захаросан мед + сода). Просто не трябва да се прилага често - това не го знаех преди да прекаля. Иначе е супер.
« Отговор #16 -: Юли 18, 2011, 22:51:27 pm »

:) Мен колко са ме "лекували" от такова течение :) Още ме хващат нервите като се сетя...