защо правите сладкиши, кексове, торти, мъфини и прочие сладкарии
Правя, защото обичам и са ми вкусни
Не за първи път ме караш да се червя виновно на тази тема, да знаеш
Не ги правя заради децата, разбира се - като част от задължителното им меню, но ги подбирам и правя така сладкариите, че ако поискат нещо сладко - да са максимално подходящи и за тях.
Аз, например, не близвам кафе и кола, не обичам, не изпитвам необходимост и не пия, но които от вас пият, предполагам си ги позволяват в разумните граници, защото обичат. Аз съм така с десертите. Да, вярно, че примерът не е съвсем подходящ по отношение на децата, защото те кафе и кола не консумират. Но все пак и вие им давате някакъв сладък продукт - бонбон, шоколад. Има ли чак такава голяма разлика в полза на шоколада, в чийто състав влизат едно 10тина продукта и един ябълков пай (яйце, брашно, масло, захар, ябълки - продукти, които се консумират под една или друга форма от тях)? Или чийзкейк с пресни къпини? Или тиквен мус (моите умират за тиква) - тиква, мляко, яйце, желатин? Или домашен сладолед - мляко, захар (като в шоколада и бонбона), пресни плодове?
Аз също давам сладко нещо само, ако ми се поиска - не предлагам ежедневно, нито имам сладкото като задължителен елемент в детското меню! Един ден се сещат да потърсят, друг не. Един ден ще дам блокче шоколад, друг ден ще дам чийзкейк с плодове - не намирам съществена разлика, но ако има - приемам да чуя доводите.
Когато приготвям сладки неща, подхождам с мярка, мисъл и качествени продукти и съм с вътрешното усещане, че се вписвам в балансираното хранене...