И аз се сетих точно за случката на
Мармотче миналата година, след инцидента и като лудите си повтарях наум: "Ето, права съм, права съм, винаги съм права като се запъвам за такива неща, добре че съм проклета и неотстъпчива, когато съм убедена, че нещо е правилно, особено за детето"
Добре, че всички преживели подобни случки тези дни - не пострадахме и децата ни са непокътнати, пък който е луд и прост /не се извинявам/ да си вози детето като "свободен електрон" в автомобил...дано все на КАТ да попада и да го съдират от глоби!
То друго няма да ги накара някои родители да се държат отговорно, освен ядове с полицията. Както всички се научиха да си ползват предпазните колани, така и със столчетата за деца ще се научат - тормоз и санкции и това е.
Намирам за абсурдни мнения от вида на: "аз моето дете го гледам едно към гьотьоре и е здраво, пък ти твоето му трепериш, а е болнаво"
Не само е абсурдно, ами направо е обидно една майка да го каже на друга. Нещо като изказванията, когато опитавхме за бебе, че еди кой си пушел като комин и пиел като смок, пък ей на направил три живи и здрави деца от раз, значи са пълни глупости тези спермограми и изследвания на мъжа ми, витамини и пр. Всички сте чували подобни дивотии на някакъв етап предполагам. Че и за децата - същата работа.
Каквото дете ти се "падне" - такова. Ако е от здравите - добре и това е още една причина да се грижиш за него правилно, да го храниш качествено, за да продължи да си бъде здраво. Ако е болнаво - още по-важно е да го гледаш както трябва и с каквото трябва, за да укрепне и да разреди болестите. Изобщо не разбирам как може да се коментират такива въпроси?! Напоследък май, доста неща взех да не разбирам...
Дано е слънчева и топла тази седмица, здрави деца и никакви инциденти за нищо!
П.П. При нас тази сутрин се разминало първото падане на бебето от дивана, баща му го хванал навреме. Сега се търкаля на воля в басейна за игра и скоро - няма да го огрее да лежи на дивана/спалнята/повивалника и в този ред.