Не искам да оспорвам назначението л-тироксина за 20 дни, но според мен това е твърде малко за да има някакъв резултат, особено ако нивото на ТСХ трябва да е между 1-2. По принцип минума верно е 3 седмици но тагава се прави контрола, а не се спира лекарството, спирането става постепенно. Мисля също, че за повишените антитела МАТ е необходим не само л-тироксни, а и минерала селен плюс аспирин от 100 мг в комбинация, за съжаление антителата се свалят за по продължителен период от време.Между другото щом се цели и забременяване и щом като има завишени антитела( в случая МАТ) аспирин блокира действието на антителата като същевременно влияе добре и на имплантацията на ембриона. Ако след известно време антителата не спаднат, ще бъде добре да се направят и имунологични изследвания, за да се провери за антифосфолипиден синдром. Между другото колко е завишен твоят МАТ, да й и ревф.стойности?
Като за пример ще дам себе си,. винаги нивата на ТСХ са ми били между 2 и 2-47 тоест в нрома, но имах проблем със забременяването. Също така имах и завишени нива на ТАТ и МАТ, след лечение с л-тироксин почти веднага настъпи бременност, за съжаление завърши със спонтанен аборт, като една от предполагаемите причини е завишените нива на ТАТ/МАТ или антифосфолипиден синдром.