Хайде и аз да се включа.
Мищници, ръце, крака, триъгълник - с епилатор. За триъгълникът да поясня - махам всичко, докъдето издържам с епилатор, останалото с бръснач.
Ръцете - когато започнах ги махах с кола маска при козметик, само дето набождаха неприятно и ме сърбеше, пробвах с епилатора след 2-то махане с кола маска, умрях от болка, но на инат издържах, вече доста години само с епилатор и не ме боли, свикнах.
Триъгълник - махам го от дете, просто не понасям косми и от мн. малка го махам. Като всяко дете, първо бръснех - лошо, но факт. После дълго време, с години на кола маска, от топлите, дето ги претопяват, после на студените (ефектът е по-слаб, поне при мен и то чувствително) - всичко махах, косъм не оставаше, болеше ме, особено на по-нежните места, сещате се за кои места говоря.После минах на студената кола (наложи се да сменя козметичката, понеже имах записан час, на др. ден отивах на море, а тя си тръгнала, дори не ми се обади, знаеше, че аз имам час, имаше ми мобилният, знаеше, че на др.ден отивам на море, но си тръгнала и не звъннала, а в 7 вечерта да го разбереш си е кофти). Отидох в др. салон, но там е студена, ефектът бе доста по-краткотраен, наистина и на триъгълника, и на ръцете. Затова пробвах с епилатора, наложи се, порастанаха още на морето и се видях в чудо, не вярвах, но факт. Доволна съм от епилатора, не ме боли, свикнах. Освен това не ми се налага да изчаквам да израстат, супер е, защото винаги съм чиста и гладка.
За мищниците - признавам, все още ме б оли, тях ги ибръсна от време на време, когато прораснат и нямам вр. за епилатор.
Сега обаче си взех епилатор с приставка, която оставя по-малко от диска и следователно дърпа по-малко косъмчета наведнъж. Признавам я тази приставка, мн. по-малко ме боли и не ми се разраняват мищниците. Иначе ми се е случвало да си правя рани.
Брасначът обаче за мен си е направо пагубен - всеки ден, за да съм гладка и то на контра .... иначе боцкаш, не е приятно някой да се гушне до теб, дате погали по крака и ... да усети ... все едно си пипа брадата. Казвали са ми го много мъже, които си говорят за жените. Подиграват ни се, честно, на това, че се бръснем и боцкаме.
Имам един проблем обаче, ставам на точки и не знам как да се преборя с таях, ако накоя от вас, момичета знае, моля нека сподели как се спасява от точките при епилиране или кола.
Горна устна - винаги досега, от няколко години насам с електроепилация - пинсети на ток - никакви точки, не усещах кога израстват, НО ...... поне 1 в месеца. И боли, аз издържам на болка и лично аз си подремвам, и пак едно НО ... често ме горват и вече имам 1 белег ... спрях я.
Сега започнах лазер + фотоепилация, но скоро направих 1 процедура и не знам как ще ми повлияе. А и при мен на горната устна е по-скоро тъмен мъх и е малко, не са дебели косъмчетата, пък да видим какъ ще е резултатът!!!!!!!