0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дайте да ви видя графиката - 8 тема!
« Отговор #120 -: Септември 16, 2011, 15:18:04 pm »
С няколко думи днес и в следващите 2-3 дни  правете  :bed:
На упътването пише при положителен тест - ову настъпва до 48 часа!
Късмет и от мен !

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #121 -: Септември 16, 2011, 15:43:11 pm »
Здравейте и добър ден на всички.Денис направих сравнение с мерене на Т под мишника и е с 0.4-5 по нисък,ако анално е 36,9 то под мишника е 36,4.Кое е по вярно и къде да меря.Ще пробвам и да оставя термометъра повече време когато меря анално.Не меря точно в един и същи час,а +-1 час.От утре започвам и с теста за О,защото на календара ми го дава за 16,но знам че не винаги е точно.Благодаря.
Разликата в Т. мерена анално и под мишницата е точно 0,5 / това си е по учебник :)/
Ти ще мериш анално всяка сутрин в рамките на един час / напр. около 7,15 часа +/- 30 минути/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #122 -: Септември 16, 2011, 15:46:06 pm »
pianoto 
трябва да мериш в интервал от 1 час не повече, за да не оказва влияние на графиката.

Напр. в 7,15 часа - може да измерваш от 6,45 до 7,45

Ако ти се наложи да измериш в друг час - записваш това в бележки :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #123 -: Септември 16, 2011, 15:48:54 pm »
Здравей,Денис,
Ще те помоля да коментираш графиката ми и деня на овулация.Знам ,че е рано,но ми се налага да пускам прогестерон на 7ми ден след овулация(знам,че не  е доказана,но тук правят обратното доказват я с прогестерона....без думи)Миналия месец ми казаха да го пусна на 21ви ден ,при което цикълът ми беше 31дни и сътветно,заключиха,че овулация не е имало  :D.Имам час за репродуктивна клиника следващия месец (след 3 години опити)
От много отдавна не съм правила цялостна графика,за което се извинявам!Благодаря!
Според мен О. е била на 18 ден от МЦ - прогестерон пускаш на 25 ден от МЦ
Добре е да коментираме графиката отново след 2-3 дни

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #124 -: Септември 16, 2011, 15:50:36 pm »
Здравейте моля за помоооощ,днес направих О тест.За 1ви път правя,мисля че чертичките са еднакви,държах го около 10 мин.Ето и снимка не се вижда много добре но.....Какво мислите вие дали са еднакви?
Да, теста е (+).
Добре е тестовете за О. да се правят от (-) до (-).
О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ / или (+) тест за О./
Стискам палци :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #125 -: Септември 16, 2011, 15:52:45 pm »
Здравейте мили дами, бихте ли коментирали досега графиката ми.Меря анално в 7:30,от вчера пия дуфастон,изписан от лекарката ми,имах положителен тест, наличие на белтъкообразна церв.слуз,на ехо се видя фоликул-1 см.,а тази сутрин по-ниска температура  8O какво ли става?!Обърках се доста и затова споделям с вас.
1 или 2 см фоликул?
Графиката ти до тук не показва да е имало О.

Провери си терм-ра, за всеки случай

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #126 -: Септември 16, 2011, 15:59:21 pm »
1 см., значи теста ме е излъгал.. 8O, а термометъра е живачен,държа го 10 мин.,проверен е, имам му доверие.
« Отговор #127 -: Септември 16, 2011, 17:13:20 pm »
eto i moiata grafika :?
« Отговор #128 -: Септември 16, 2011, 17:16:53 pm »
    Научих преди всичко,че за да бъдеш щастлив,трябва да си бил и нещастен.Без чиракуване,без болка,щастието е нетрайно.Любовта,която трае три години е любов,която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното,а е паднала на готово от небето.Любовта е трайна само,когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително,инак има опасност да трябва да урежда сметката след това.Ние не сме подготвени за щастието,защото не сме привикнали с нещастието.Ние сме възпитани в преклонение на удобството.Трябва да знаеш кой си и какво обичаш.Трябва сам да си завършен,за да можеш да преживееш една недовършена история. 
   Фредерик Бегбеде   " Любовта трае три години "
« Отговор #129 -: Септември 16, 2011, 17:52:29 pm »
eto i moiata grafika :?
скъпа, съжалявам но тази графика едва ли може някой да ти я изкоментира  8O, ползвай БТ и тестове
УСПЕХ  :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #130 -: Септември 16, 2011, 21:03:59 pm »
1 см., значи теста ме е излъгал.. 8O, а термометъра е живачен,държа го 10 мин.,проверен е, имам му доверие.
Продължавай тогава с тестовете . - О. предстои.

Високата стойност /на 17 ден от МЦ/ - може да е инцидент
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 21:09:06 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #131 -: Септември 17, 2011, 09:55:22 am »
Момичета, бихте ли погледнали и моята графика? Тотално се обърках- fertilityfriend отчита овулация на 22-рия ден, babyplan- на 20, а според мен този месец изобщо не е имало такава :(
« Отговор #132 -: Септември 17, 2011, 10:23:20 am »
Благодаря Denis, ще продължа с тестовете, но вече пия дуфастон, дали няма да ми навреди,четох, че задължително се пие след овулация...защо ли ми го изписаха, при положение, че ме гледа и на ехо...
« Отговор #133 -: Септември 17, 2011, 17:50:17 pm »
Да Денис вече я меря в 7 сутринта.Теста за О го олучих от 1вия ден+ :).Два дни беше + и днес е вече -,но изникна проблем който съм коментирала в моята тема,ако искаш погледни ще ти бъда благодарна за съвет. :bighug:.Лек ден!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #134 -: Септември 17, 2011, 20:27:06 pm »
Момичета, бихте ли погледнали и моята графика? Тотално се обърках- fertilityfriend отчита овулация на 22-рия ден, babyplan- на 20, а според мен този месец изобщо не е имало такава :(
Ако е имало О. може да е била на 21 ден от МЦ. БТ ти е нисичка за ЛФ. Провери си терм-ра - може да е от него.
С какъв терм-р мериш и колко го държиш?
Живачен 10 мин
Дигитален 2-3-4 мин след сигнала
Добре е да правиш и тестове за О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #135 -: Септември 17, 2011, 20:30:37 pm »
Благодаря Denis, ще продължа с тестовете, но вече пия дуфастон, дали няма да ми навреди,четох, че задължително се пие след овулация...защо ли ми го изписаха, при положение, че ме гледа и на ехо...
Трябва да минат още 2-3 дни за да се разбере по графика какво става.
Все си мисля, че лекаря нещо е объркал или ти не си разбрала за този фоликул
Имаш ли снимка на фоликула или някъде където да пише какво се е видяло на УЗ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #136 -: Септември 17, 2011, 20:32:39 pm »
Благодаря Denis, ще продължа с тестовете, но вече пия дуфастон, дали няма да ми навреди,.....
ако е приет 1-2 до 3 дни преди О. няма проблем - не я подтиска.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #137 -: Септември 17, 2011, 20:34:51 pm »
Да Денис вече я меря в 7 сутринта.Теста за О го олучих от 1вия ден+ :).Два дни беше + и днес е вече -,но изникна проблем който съм коментирала в моята тема,ако искаш погледни ще ти бъда благодарна за съвет. :bighug:.Лек ден!
Пика на ЛХ е 13/14 ден от МЦ , О. трябва да е от 14/15 до 15/16 ден от МЦ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #138 -: Септември 18, 2011, 08:52:42 am »
Меря температурата орално с термометър с галий. В аптеката ми казаха, че е по- добър от живачния,  и го държа 5 мин. Правих и тестове за овулация от 14 до 17 ден, като на 15 и 16 дем имаше втора черта почти колкото контролната, но според мен си бяха отрицателни, а на 17 нямаше никаква и спрях. Вчера също правих и странното беше, че отново имаше втора чертичка, малко по- бледа от контролната. Не знам какво става!  :ask:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #139 -: Септември 18, 2011, 19:36:02 pm »
Меря температурата орално с термометър с галий. В аптеката ми казаха, че е по- добър от живачния,  и го държа 5 мин. Правих и тестове за овулация от 14 до 17 ден, като на 15 и 16 дем имаше втора черта почти колкото контролната, но според мен си бяха отрицателни, а на 17 нямаше никаква и спрях. Вчера също правих и странното беше, че отново имаше втора чертичка, малко по- бледа от контролната. Не знам какво става!  :ask:

Може да има повече от 1 фоликул - в такива случаи по графика не може да се разбере дали е имало О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум